Fotturer,  Italia,  Toscana

Kafèidyll i villsvinland


En av våre favoritturer! I perioder har vi tilbragt mye tid i Sesto Fiorentino, en by en kort togtur fra Firenze. Vårt favorittsted for overnatting er Villa il Paradisino, en fantastisk familiedrevet vingård fra 1500-tallet.

Dette er vår faste leilighet. 80 m2, soveplass til 6 og privat uteplass.

Denne turen som er 8 km tur-retur, tar oss 400 høydemetre opp i åsene rundt Sesto. Turen starter rett uten muren som omringer Villa il Paradisino. Den første kilometeren går på en smal asfaltvei, før vi tar av inn i olivenlunder og skogkledde åser. Tusen er relativ lettgått, og byr på fantastisk utsikt. Jeg lurer på hvor mange bilder vi har tatt på turene våre opp og ned her. På klare dager, ser vi helt til Firenze.

VILLSVINLAND

Det er mye villsvin i Toscana, også her i vår lille skog. Du ser sporene etter dem, der de har gravd etter mat under oliventrærne. Og vi har sett dem. Det var under jakten, og plutselig sto vi ansikt til ansikt med et digert villsvin. Steike, altså! Det har vært min store skrekk å møte dem, og nå sto det ett rett foran oss. Heldigvis var det minst like redd, og det stakk inn i skogen. Det ble ikke noe tur opp til Morello akkurat den dagen…

Det går mange stier på kryss og tvers i åsene, og alle er godt merket med skilt. Dere følger skiltene til Morello, og når dere kommer ut på asfaltveien igjen på toppen tar dere først til høyre, og så til venstre igjen med en gang. Avstanden er merket med hvor lang tid tar tar å gå. Litt morsomt, siden tempoet til folk varierer sterkt. Turen kan forøvrig forlenges nesten i det uendelig. Vi tar ofte en lengre rute ned, slik at totallengden blir 12 km.

BOTTEGHINA DI MORELLO

Og dette er hovedgrunnen til at dette er en av våre favoritturer. En fantastisk kafè med stor hage. På søndager er det alltid fullt av familier som samles til middag. Barn leker, hunder og katter i skjønn forening. Oppdekkingen er enkel, ofte bare plasttallerkener, men maten er nydelig! Og paret som driver stedet er kjempehyggelige.

Stedet ligger vegg i vegg med restaurant Bottega di Morello, og må ikke forveksles. Kafeen er mye mer sjarmerende!

Hvordan komme seg hit:

Fra Firenze tar dere tog fra Firenze Santa Maria Novella. Dere går av i Sesto Fiorentino. Fra stasjonen er det 1 km å gå til Villa il Paradisino hvor turen starter.

Prisen for en enkeltbillett er i november 2019 1,5 euro pr person. Husk å stemple billetten i en av de gule automatene før dere går ombord i toget.
Turen tar alt fra 12 minutter til nærmere en halvtime, helt avhengig av antall stoppesteder.

Togbilletter kjøpes på automater eller i kiosk på Santa Maria Novella.

Les artikkel om Sesto Fiorentino her.

Webadresser å sjekke ut:
www.villailparadisino.it
www.botteghinadimorello.it
www.prolocosestofiorentino.it

Husk å følge oss på Facebook!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *