Garmisch-Partenkirchen
Bayerske alper,  Fotturer,  Garmich-Partenkirchen,  Tyskland

Til topps i Garmisch-Partenkirchen


Garmisch-Partenkirchen og fjellområdene rundt, er et eldorado for alle som liker å gå, klatre og sykle i fjellet. Her finner du 300 kilometer med merkede turstier av ulik vanskelighetsgrad. Enten du er fjellklatrer eller lystvandrer, finner du helt sikkert din favoritt.

1000 høydemeter til fots

Zugspitze, som er Tysklands høyeste fjell ligger i dette området. Det hadde vært morsomt å klatre opp dit, men været var veldig ustabilt da vi var der. Muligens ville denne turen være litt for strabasiøs for min (Torills) del. Vi bestemte oss for å gå til AlpspiX istedet. Dette er et utsiktspunkt på drøye 2000 meter. Vi startet ved Olympiabakken på 971 meter, så det ble en del høydemetere på oss …

Turen startet med fire flate kilometer gjennom grønne enger til Kreuzeck-Alpspitzbahn. Toget suste stille forbi, og kuer og geiter ser uinteressert på oss.

Vakkert landskap


Fra Thalstasjon har du minst 4 muligheter for å nå utsiktspunktet.


1 – Ta Alpspitzbahn helt opp
2 – Ta Kreuzeckbahn opp til Kreuzek og gå derfra
3 – Ta Kreuzeckbahn til Kreuzek, gå bort til Hochalmbahn og ta denne opp
4 – Gå hele veien opp

Vi valgte den siste. Noe av det beste med å gå i fjellet, i tillegg til å oppleve natur og det å være i bevegelse, er at du kan tømme hodet for tanker og bekymringer.

Første stopp hadde vi på Bayernhaus, en hyggelig hytte på 1280 meter. Her spiste vi lunsj før vi fortsatte videre.

Turen hadde gått helt fint hit, passe stigning hele veien. Det skulle endre seg. Det var ikke vanskelig å gå, det var ingen steder vi måtte klatre, og ingen steder hvor jeg med høydeskrekk ble redd. Det ble bare slitsomt.

Langt der nede ligger Garmisch-Partenkirken
Bernt kjører på! Snart oppe!

Oppe på toppen ligger det som seg hør og bør en restaurant med absolutt alle rettigheter. Vi kjøpte hver vår is før vi stakk ut igjen. Der ute var det to sinnssyke gangbroer.

Falskt smil. Høydeskrekken slår inn.


KLIKK HER FOR PANORAMABILDE

To 25 meter lange gangbroer danner et kryss som stikker 13 meter utover fjellkanten. Herfra er det 1000 meter rett ned. Det var helt jævlig å gå ut der, høydeskrekken spilte meg et puss. Men så er det jo det at jeg liker å utfordre den, så jeg kom meg ut. Om jeg nøt utsikten? Ikke spesielt.

Bernt derimot nøt panoramautsikten over Zugspitze, Alpspitze og Höllental.

Vi kostet på oss en times pause før vi gikk ned igjen. Turen kan anbefales til deg som er relativt utholdende. Vi brukte 8 timer på hele turen.

Husk å følge oss på Facebook!

Nyttige websider:
www.gapa.de
https://zugspitze.de/
https://www.skiresort.info/ski-resort/garmisch-classic-garmisch-partenkirchen/test-result/lifts-cable-cars/

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *