Hustadvika
Norge

Hustadvika på hue’


Vi gleder oss. Vi har hørt så mye om Hustadvika og hvor barskt vær de har å by på her oppe på Romsdalskysten. Har kjørt bil helt fra Oslo, og vært i Molde et par dager og ventet på at været skal bli verre. Men det blir ikke verre. Havet ligger fremdeles blikk stille når vi kjører den 40 minutters bilturen fra Molde og ut til Hustadvika.

Vi kjører gjennom vakker norsk natur på vei ut til havgapet, og så, plutselig åpner landskapet seg, og langt der ute, på kanten av landet, ligger Hustadvika, en av Norskekystens farligste strekninger når været ikke er på parti.

Hustadvika er egentlig griseheldig med sin unike beliggenhet ved Atlanterhavet. Det gjør at stedet har flotte naturopplevelser til alle årstider. Hustadvika Gjestegård har dessuten en helt sentral beliggenhet i Møre og Romsdal, med 40 minutters avstand fra Molde og Kristiansund og kort avstand til Atlanterhavsveien, Ergan kystfort og Bergtatt Opplevelser.

Vi bor på Hustadvika Gjestegård, på tuftene av Storholmen, et gammelt handelssted og fiskemottak. Alle 13 sjøhusene har ferdig utstyrt kjøkken og bad med dusj. Noen har også peis og god utsikt utover havet. Husene er plassert i umiddelbar nærhet til hotellfløyen og velværesenteret på Gjestegården. De er på 60 m2, med 4-5 senger fordelt på to soverom.

Den opprinnelige bebyggelsen er borte. Stedets historie er likevel rik, ikke minst om dramaer på havet utenfor Hustadvika. Likevel har denne kyststripen vært spiskammers og arbeidsplass for kystfolket her helt siden istiden for 10 000 år siden.

Og havet er fortsatt like stille de to dagene vi er der ute. Ikke antydning til et bølgeslag, det er en junidag av de helt sjeldne på kanten av Nordmøre. Sola skinner, løvetannen gliser imot oss, og vi tar oss en real rast på mjølkerampa.

Hustadvika er forresten også et perfekt sted for avanserte surfere som elsker action og adrenalin, og det er Farstadstranden som er mest kjent for store bølger å ri på. Men ikke i dag. Ingen tenker på å surfe her ute i dag. Dette er en dag å ta med niste og en flaske vin, og sette seg ytterst på svabergene i bare t-skjorta og tenke at Island, Grønland og Nordpolen er langt der ute i horisonten.

Og det var akkurat det vi gjorde denne fenomenale dagen da været i Hustadvika bestemte seg for å stå på hue’.

Nyttige websider:

https://www.classicnorway.no/hotell/hustadvika-gjestegard/

Husk å følge oss på Facebook!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *