Toscana er mest kjent for sine bølgende åser, vinmarker og middelalderbyer, men denne italienske regionen har også mye å tilby strandløver i alle aldre. Toscana har en nesten 400 km lang kyst, der milelange strender ligger som perler på en snor. Enten du er på jakt etter livlige strandpromenader, skjulte bukter eller familievennlige badeplasser, finner du det i Toscana. Og nesten alle strender har Blue Flag.

Stranden i Viareggio
Viareggio nordvest i Toscana er kjent for strendene sine

Gratis fri-strender

Strendene i Toscana er gjerne delt i to: Fristrender – som er gratis, der du kan ta med deg alt det du trenger av mat, solsenger, parasoller og annet utstyr. På noen av disse er det et avgrenset område, der du kan leie strandutstyr. På mange fristrender er det både spisesteder og toalett.

Betaling på bagno

Så har du det som italienerne kaller en bagno, Hver bagno har sitt avgrensede område på stranden, og her koster det penger å komme inn. Her er det gjerne restauranter, barer, kafeer, dusj/toalett, og noen har til og med basseng, lekeplass, spinningsykler og treningsapparater. Du betaler per dag, og prisene varierer mye. På noen bagnoer kan du leie 2 enkle solsenger inkl 1 parasoll. På andre kan du leie små telt eller tak med solsenger, solstoler og deilige, tykke badehåndklær.

Castiglione della Pescaia, strand, Toscana, Maremma
Typisk bagno-strand

Når du leier plass på en bagno, kan du ikke flytte solsengene til et annet sted, du må holde deg på den plassen du har fått tildelt.

Tips: Dersom du ikke MÅ kjøre til stranda en søndag, slipper du mye frustrasjon. I høysesong er køene lange, og det kan være vanskelig å finne parkering. For ikke å si solsenger …

Italiensk badekultur …

Mange italienere leier den samme parasollen på det samme stedet hele livet. Det er praktisk, for da kan de oppbevare alt utstyret der, og både voksne og barn kjenner flere andre familier på stranda. Du har kanskje opplevd å få beskjed om at alt er opptatt, selv om det er mange solsenger ledig. Dette er altså grunnen.

Lido di Camaiore på Versilia-kysten

Strender nordvest i Toscana

Versilia-kysten, som strekker seg fra Viareggio til Forte dei Marmi, er kjent for sine lange, brede sandstrender og eksklusive strandklubber. Viareggio er perfekt for deg som liker en livlig atmosfære med mange restauranter, butikker og natteliv. Her kan du leie en solseng på en av de mange private strandklubbene, og nyte dagen med alle fasiliteter tilgjengelig. Forte dei Marmi og Lido di Camaiore tiltrekker seg et mer sofistikert klientell med sine elegante villaer og luksuriøse fasiliteter, hvor du kan nyte shopping i designerbutikker og spise på gourmetrestauranter langs strandpromenaden. På de to sistnevnte stedene, er det ingen fristrender.

Tips: Les artikkelen vår om Viareggio

Under bilder fra Lido di Camaiore

Under er bilder fra Viareggio

Costa degli Etruschi – sør for Livorno

Costa degli Etruschi strekker seg fra Livorno til Piombino, og tilbyr en herlig blanding av sandstrender og klipper. San Vincenzo og Baratti-bukten er flotte steder med sitt turkise vann og en rik historisk bakgrunn. Dette området er ideelt for snorkling og dykking med mange skjulte viker og en spennende undervannsverden. I tillegg kan du besøke arkeologiske områder i Populonia for kultur-opplevelser.

Marina di Pisa et et annet populært sted, og her består hovedstranden av store steiner og småstein, som skaper en unik og vakker kystlinje. Tips: Bruk badesko. Det er ca. 10 kilometer fra Marina di Pisa til byen Pisa. Flott å kombinere disse to.


Tips: Les artikkelen vår om Pisa her.

Castiglioncello er en typisk sommerby, et sted folk kommer for å slappe av. Byen ligger langs en steinete kyst, og vannet er klart.

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Uberørte, kule Maremma

Lenger sør finner vi Maremma, et område som byr på vakre, urørte strender og et mer rustikt preg. Her finner du strendene italienere ofte foretrekker. Mindre turister. Mindre folk. Marina di Grosseto er en av de mest populære badebyene her. Her er lange, brede sandstrender, helt perfekte for familier. Strendene er godt utstyrt med solsenger, parasoller og strandbarer. Vannet er grunt og klart, noe som gjør det ideelt for barn. Området rundt Marina di Grosseto har også et livlig sentrum med restauranter, butikker og natteliv.

Castiglione della Pescaia lenger sør er en sjarmerende kystby med en middelalderborg som troner over byen. Den lange sandstranden rett nedenfor byen er perfekt for en dag med sol og sjø.

Litt lenger sør finner du den stille og relativt lite besøkte stranden Cala Violina. Her er naturreservatet Parco dell’Uccellina, hvor du kan kombinere bading med flotte fotturer. Det er flotte strender utenfor byen Follonica også, men selve byen har ikke så mye å by på.

Strand, Follonica, Toscana, Maremma
Utenfor Follonica ligger denne herlige stranda

Liker du snorkling, vindsurfing, seiling og litt røffere forhold, er strendene utenfor Talemone noe for deg. Strendene er steinete og dramatiske, perfekt for dem som liker å utforske klippeformasjoner og snorkle i det klare vannet.

Øyene i Toscanas skjærgård

Den toscanske skjærgården er nydelig, og bademulighetene er mange. Elba er den største og mest kjente av de toskanske øyene, og et paradis for strandelskere. Her finner du en rekke strender, fra lange sandstrender som Marina di Campo til små, pittoreske viker som Fetovaia.

Strand på Elba

Giglio – med dramatiske klipper

Giglio er mindre, og kjent for sitt krystallklare vann og sin dramatiske klippekyst. Giglio Campese er den største stranden, perfekt for familier, mens de mindre, skjulte strendene som Cala delle Cannelle og Cala delle Caldane tilbyr roligere omgivelser.

Capraia – med lune bukter og viker

Capraia er kanskje den mest uberørte av de toskanske øyene, med sitt vulkanske landskap og begrensede turisme. Dette er stedet for deg som søker en rolig, naturlig opplevelse. Øya har flere vakre bukter og viker, som Cala Rossa og Cala del Ceppo, de er ideelle for svømming og snorkling.

Tips: Les artikkelen vår om Elba og den Toscanske skjærgården.

capraia
Capraia – her legger rutebåten til Livorno til (til høyre)

Tips: Les flere av våre artikler i Toscana her

Vakre Montalcino i Toscana
Roadtrip i Chianti i Toscana
Luftige Montepulciano i Toscana
Vakre Massa Marittima i Toscana
Urbane favoritter i Toscana
Barga – en vakker fjellandsby i Toscana

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Badeferie i Toscana. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?   
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon