Aicante
Spania

En smakebit av Alicante


Vi drar til Alicante, hovedstaden i provinsen ved samme navn og Spanias åttende største by. Byen som besøkes av milioner av turister hvert år, mange av dem nordmenn. At byen er en turistmagnet er ikke rart, her finner du strandliv og storbyliv side om side.

Castillo de Santa Barbara

Borgen er byens stolthet, og hovedgrunnen til at vi besøker Alicante i dag. Det sies at du ikke har sett Alicante før du har sett den fra borgen. Vi kommer med trikk (!) fra Villajoyosa, går av på stoppestedet Castillo og spaserer opp til borgen på et kvarter. Det går også heis fra strandsiden. Heisturen koster 2,70 euro og er et flott tilbud for deg som ikke vil eller kan gå opp. Oppe ved borgen er det godt tilrettelagt for rullestol, både når det gjelder å komme seg rundt til de ulike borgområdene og til kafeer og toaletter.

Inne er det mye spennende av byens historie å se, og ute er det flott utsikt over havet, byen og de grønne åsene i nordvest.

Blir du sulten og tørst, byr området oppe på borgen på to hyggelige serveringssteder med fin utsikt.

Explanada de España

Vi tar heisen ned fra borgen, og går ut på strandsiden. Det er et «must» å besøke Xplanada de España, den flotte havnepromenaden i Alicante. Langs begge sider vokser det palmer, og selve gaten er belagt med 6,5 millioner steinfliser i de vakreste og mest originale mønstre. Her kan du oppleve gatemusikanter og kunstnere som selger sine produkter fra et permanent marked. Hyggelige uterestauranter og puber ligger på rad og rekke. Når ettermiddagsbrisen kommer inn fra havet, er havnepromenaden et godt sted å være på varme sommerkvelder.

Reiser du med barn finner du opplevelsesparken Mundo del los Ninos her. La dem slå seg løs med karuseller, hoppeslott og andre fartsfylte aktiviteter.

Gamlebyen El Barrio

Fra borgen bruker vi 10 minutter å gå til alle restaurantene og barene i gamlebyen. El Barrio er vårt favorittdistrikt, med kirker, sjarmerende butikker, tapasbarer, puber og restauranter. Langt mer sjarmerende enn ute på promenaden. Synes vi.

Tradisjonelle matretter i Alicante er paella, sjømat og tapas. Vi blir anbefalt et besøk på Peccati de Gola. Her får vi deilig mat og servicen er upåklagelig. Prisnivået er litt høyere enn andre steder vi har spist, men til gjengjeld et herlig miljø og nydelig mat, altså.

Seriøs shopping

Du kan bedrive seriøs shopping i denne byen. I den moderne handlegaten Avenida de Maisonnave er det flust av butikker og et par shoppingsentre. Ikke glem markedet El Mercat Central d’Alacant i Av. d’Alfons X El Savi.

Strandeldorado

Med 320 soldager i året og kilometer med strender er byen et eldorado for strandløver i alle aldre. Det er noe for enhver smak. Noen av strendene er langgrunne og barnevennlige mens andre passer best for surfefantastene.

Kollektivt knutepunkt

Det er enkelt å komme seg til og fra Alicante. Det går direktefly fra flere flyplasser i Norge. Det er også et knutepunkt for tog, og du kan ta flotte korte og lengre turer herfra. Tog til Madrid tar et par timer. Til Barcelona i overkant av fire. Og så har du trikken som kjører langs store deler av kysten Costa Blanca.

TIPS: Les andre relaterte artikler her

Med tog fra Alicante til Barcelona

Hvor ligger Alicante?

Nyttige websider:
https://www.alicanteturismo.com/ca/castell-de-santa-barbara/
https:/www.alicanteturismo.com
http://www.illusionworld.es/
www.renfe.com

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no


Legg inn en kommentar