Vi gleder oss. Vi skal tilbringe en weekend i Madrid, og tar trammen fra leiligheten i vår egen lille by til Alicante, der vi går på toget som bringer oss opp på høysletta i mer enn 300 km i timen. Litt over to timer senere står vi midt i helgas reisemål, klare for å rocke Madrid.

Tog, Madrid, Renfe
300 kilometer i timen med denne er gøy

Løpefolk som smiler

Det er lørdag midt på dagen, vi sjekker inn på hotellet, og så drar Torill meg med langt ut av sentrum bare for å hente et jævla startnummer. Forresten ikke bare et startnummer, inkludert er en slags godtepose, med alt mulig du ikke trenger for å løpe maraton dagen etter. Det viktigste er at Torill gleder seg, alle smiler, metroen er full av løpere som smiler, selv om de ikke skal løpe før i morgen, hva er det med sånne løpefolk?

Torill smiler, har fått startnummer og godtepose

Vann og pasta til lunsj

Vi unner oss en lunsj i Malasana, tenk Grünerløkka, alle er yngre enn oss her, men det gjør ikke noe, for sola skinner, og Torill drikker to flasker vann til lunsj. Jeg unner meg una cana, ølet matcher pizzaen bra mens Torill spiser pasta og forklarer detaljert hvor løypa går, mens jeg merker av på papirkartet hvor jeg kan stå og heie henne frem i morgen. Her forberedes det!

Lunsj, Malansana, Madrid
En av mange koselige kafeer i Malasana

Et pussig sammentreff

Men før det er det min tur, for i kveld skal vi på fotballkamp på Santiago Bernabeu Stadion sammen med 81 043 andre hvis det blir fullt. Real Madrid mot Celta Vigo, det bør jo være lett match? Torill overrasket meg med bursdagshelg i Madrid og fotballbilletter, selv om hun visste at jeg helst ville sett Tottenham slå Arsenal i London. Pussig at det var maraton også i Madrid den helgen …

Madrid, fotballkamp
Gøy å gå på fotballkamp i Madrid

Hallo, du er i Spania nå!

Vi kler oss ut. Lar oss lure til å kjøpe lue og skjerf selv om det er godt og varmt, og når vi er på plass på stadionområdet, skjønner vi at dette er en familiefest utenom det vanlige. Ikke så mange ølglass å se, og mange småtasser med skjerf og drakter og fotball under armen. Kjøp med deg inn, sier pubeieren når jeg lurer på å få i meg litt mat før vi går inn på stadion. Inn, spør jeg og ser dum ut. Ja, du kan ta med deg maten inn på stadion, du er i Spania nå, sier han.

Pub i Madrid
Et skjerf og en halvliter må til før kampstart
Bernabeau stadion, Madrid
Klar for en av de fineste fotballarenaer i verden, og det ser ut som om vi har det veldig gøy …

Hjemmefans på alle kanter

Stadion er bratt og mektig. Spansk og kraftig. 5-stjerners med naturgress, og vi har de beste billettene og eksperter på alle kanter. Helt klart hjemmefans. Bortefansen sitter jo i hjørnet av svingen. Jeg skulle gjerne spilt, men innser at den tida har løpt, dessuten vinner Real Madrid lett, og vi forter oss hjem til hotellet, for klokka er snart tolv, og Torill skal rocke Madrid i morgen!

Bernabeau Stadion, Madrid
Fantastisk fotballarena i Madrid

Det er LøpeKick som gjelder

Tidlig opp neste morgen, solid frokost, og så går vi bort til startområdet for maraton. Hun gleder seg, hennes distanse er halvmaraton, litt over to mil på asfalt midt i Madrid. Både ser og hører at vi nærmer oss, musikk dundrer ut av høyttalere, det er jo en del av oppladingen til maraton, og det er titusenvis i startområdet, og vanvittig logistikk overalt. Torill ser klar ut, i dag er det ikke ReiseKick, men LøpeKick som gjelder. Og så braker det løs.

Halvmaraton i Madrid
Madrid, Halvmaraton, Rocknroll
En selfie er en del av rytmen før startskuddet går

Men kan hun ha brutt løpet?

De velter ut fra start, titusenvis av løpere som har forberedt seg til vårens store fest. Flere av de store sentrumsgatene i Madrid er stengt, sola skinner, og på første heiepost ser jeg ingen Torill, har hun brutt løpet? Men nei da, på neste post over en av bruene kommer ReiseKick, lett og fin i drivet, hun tar seg til og med tid til å vinke til fotografen!


Ikke vinkefri for denne damen selv om hun løper maraton

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Eneste gjest på Bar Noruega

Jeg finner meg en bortgjemt kafé når hun forsvinner, eneste gjest på Bar Noruega, og når jeg sier hvor jeg kommer fra er kaffen gratis, for det finnes ikke bedre folk enn nordmenn. Jeg legger likevel fra meg et par euro før jeg forlater kafeen for å heie en gang til. Sender en takk til sidegatene, som sørger for at det går an å heie flere steder i løypa fordi folka løper på kryss og tvers, og noen steder gjør musikanter hva de kan for å oppmuntre løperne.

Eneste mann på Bar Noruega. Alle de andre er ute og heier.

Ikke lov å gi seg rett før mål

Siste kilometerne nå, Torill passerer i samme driv som første gang jeg så henne, hun har lagt opp til «jevne rundetider», mens enkelte andre er litt på det ujevne. Medisinsk personell suser forbi meg på rulleskøyter, reparerer og motiverer i full fart og iser ned både her og der. For én ting er sikkert når det gjelder maraton: Du gir deg bare ikke rett før mål.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Det handler om å slå seg selv

«Jeg vant», smiler hun. Medaljen rundt halsen, beviset på at hun har fullført halvmaraton nok en gang. Folk ligger strødd, andre ser ut som om de har vært ute på en liten spasertur. Det må være deilig, tenker jeg, når Torill ser på klokka og sier at hun har slått seg selv. For det er jo akkurat det det handler om for de aller fleste deltakerne: Å vinne over seg selv.

Medalje, Halvmaraton, Madrid
Fornøyd dame med medaljen rundt halsen

Glass med sprudlende bobler

Senere, når vi sitter på en fortauskafé, og Torill innvilger seg et glass med sprudlende bobler, må jeg innrømme at hun sannsynligvis var den sprekeste i ReiseKick denne helgen. Jeg lover å komme sterkere tilbake, det finnes bratte fjellturer å revansjere seg på. Når vi spiser nydelig indisk middag på fargerike Udaipur senere på kvelden, blir vi enige om at denne helgen må vi jo bare skrive om, selv om vi tenkte at det var litt for privat. For dette var jo innmari GØY!

Et glass med bobler, typisk spansk, raus skjenking
Udaipur, indisk restaurant, Madrid
Og indiske Udaipur var et kulinarisk eventyr

Tips: Les våre andre artikler fra Madrid

10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
Tips til gode, varierte spisesteder i Madrid

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om sporty weekend i Madrid. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon