Firenze,  Italia,  Kultur,  Toscana

Bli med på Kulinarisk reise til Toscana – og idylliske Villa il Paradisino!


Vi to i ReiseKick tar sikte på å arrangere en uformell, hyggelig Kulinarisk reise til Toscana høsten 2021, og inviterer deg med. Her kan du lese litt om reisen, og gjerne melde din uforpliktende interesse for å være med nederst i artikkelen! Dette er IKKE en charterliknende tur, men en høyst uformell reise der vi legger til rette for et begrenset antall deltakere som har lyst til å oppleve det beste av mat og drikke – og kultur – i Toscana, og vil ha det gøy og lærerikt sammen.

Som tidligere eiere av ToscanaReiser har vi vært mye i Toscana, og har arrangert Kulinariske reiser i dette magiske området en rekke ganger.

Vi skal bo på autentiske Villa Il Paradisino

Eiendommen vi skal bo på, er fra 1500-tallet og ligger i Sesto Fiorentino i utkanten av Firenze. Den består av hovedvillaen på 1000 m2, der familien Belloni Fillipo bor, i tillegg til det huset som før ble brukt av arbeiderne på gården. Vi kjenner familien godt, og kan garantere et gjestfritt vertskap!

Villa il Paradisino
Villa il Paradisino – i denne autentiske bygningen skal vi bo!


Les mer om Villa il Paradisino her.

Det store huset vi skal bo i er vakkert og nennsomt renovert, og inneholder 9 store, fantastiske dobbeltrom, alle med egne bad. Rommene har selvsagt tilgang på egne kjøkken og stuer.

Rommene på Villa il Paradisino omkranser en solrik, idyllisk courtyard, der vi ofte samles uformelt over en kopp kaffe eller et glass vin. Dette er stedet for hyggelige samtaler, mye latter og senkede skuldre.

Kortreiste ingredienser

Den vakre hagen på gården er på hele 50 mål, og her finner du oliventrær, vinranker (noen mer enn 400 år gamle), frukttrær, grønnsakhage, blomster og krydderurter. Her kan du plukke med deg rosmarin, salvie, laurbær og andre urter før matlagingskurset du skal være med på hjemme i villaen til vertskapet.

Sneak peak i programmet

Opplevelsene står i kø, og hver morgen starter vi dagen med en fantastisk frokost i stua til vertskapet!

Frokosten her slår de aller fleste hotellfrokoster!
Klikk på pin for å lagre til senere!

Besøker fantastiske Firenze

Vi skal selvfølgelig besøke vidunderlige Firenze, gå på matmarkedet, smake på flere nydelige viner, spise både lunsj og middag. Her vil kunnskapsrike Elena guide oss til nye kulturelle høyder, og det blir selvsagt også godt med egentid i renessansens arnested.

Dyktige Elena blir med oss gjennom Firenze
Bernt og Elena planlegger dagens opplevelser
Il Duomo med klokketårn og dåpskapell
Ponte Vecchio – den gamle brua
Det går for seg på matmarkedet
Genialt og billig med selvbetjening av vin!

Heldagstur til Chianti

Roberto skal kjøre oss til idylliske Greve in Chianti, der vi skal besøke en av de mange vingårdene hvor de produserer den berømte Chianti-vinen.

På torget i Greve in Chianti vrimler det av hyggelige spisesteder
Besøk hos slakteren blir det også tid til
Gode samtaler på vingårdsbesøk

Matlagingskurs med festmiddag

Søstrene Costanza og Serena på denne gården er kjempedyktige kokker, og inviterer på matlagingskurs med påfølgende 8-retters middag. Her er det mye å lære, og arbeidsvin er selvsagt et must.

Serena – en av søstrene på gården – passer på at desserten blir perfekt
Fornøyde deltakere på en av våre tidligere kulinariske reiser

Fottur gjennom olivenlunder og vinmarker


Etter flere dager med mye vin og mat, kan de som vil bli med på en fottur gjennom det toscanske landskapet. Vi vandrer gjennom olivenlunder og langs vinranker opp til vår favorittkafè Botteghina di Morello. Marta og hennes gastronomiske kumpaner serverer oss en nydelig lunsj i hagen. Dette er et av våre desiderte favorittsteder.

Vi arrangerer også en hyggelig tur ut i olivenlunder, vinranker og eikeskog.
Skal det være, så skal det være! Disse fatene på Morello skal vi forsyne oss godt av!

Det er mye, mye mer å si om hva du kommer til å oppleve. Fra kulinariske turer drar mange av deltakerne rett hjem for å stelle i stand de herligste italienske måltider, ledsaget av et perfekt vinvalg!

Fristende, ikke sant? Hyggelig hvis du melder din foreløpige interesse rett under her. Så sender vi deg mer informasjon etter hvert. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Andre artikler om Villa il Paradisino, Sesto Fiorentino og Greve in Chianti her


Landlige Sesto Fiorentino, hvor vi arrangerer Kulinarisk reise.
Landlige Botteghina Morello som vi besøker en av dagene.
Vi besøker Greve in Chianti i løpet av den Kulinariske reisen.

Fyll ut skjemaet under så sender vi deg mer informasjon. Helt uforpliktende selvfølgelig.

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Hvordan reise til Firenze og Sesto Fiorentino


Vi tar som regel fly til Firenze, og taxi derfra. Taxituren koster ca 30 euro og tar et kvarters tid.

Du kan også fly til andre flyplasser i Italia og ta toget til Firenze og deretter lokaltoget videre til Sesto Fiorentino. Fra togstasjonen er det ca 1 km å gå til Villa il Paradisino.


Med tog fra ulike flyplasser til Firenze:

Roma – 1 time 30 minutter
Milano – 1 time 50 minutter
Bologna – 40 minutter
Pisa – 1 time

Hvor ligger Villa il Paradisino?


Websider å ta en titt på

Togruter, priser og bestilling – italienske tog
Villa il Paradisino

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar