Karusell i København

Det er godt å være sulten i København! Byen flommer over av gode spisesteder, både de som fortsatt holder fast i den danske kulinariske tradisjonen, og de som har en meny som prøver å fange dagens globale tidsånd. Vi prøvde begge tradisjoner da vi gjorde en langhelg i København, og traff veldig godt med valgene. Et godt tips er å bestille bord i god tid på forhånd! Men la oss nå ta det litt etter litt … Restauranter i København

Tips om steder å ta en frokost/kaffekopp


Le Kaff like ved Kødbyen

Her, i kanten av Kødbyen i Vesterbro får du deilig kaffe, nydelig bakverk og en prat med en særdeles hyggelig innehaver. Det er koselig og solrikt å sitte på fortauet utenfor kafeen, midt i det grønne, og se på livet innover i den kule Kødbyen.

Adresse: Halmtorvet 46 Keysers Social

Dame drikker kaffe
Kaffe, muffins og croissant – turistfrokost i farta

Les Tres Couchons i Vesterbro/Fredriksberg Restauranter i København

En parisisk bistro som også serverer nydelig kaffe og morgenmad. Du finner den midt på den travle og trivelige Værnedamsvej mellom Frederiksberg og Vesterbro. God mat og mye sol, dette er et trivelig sted langs fortauet.

Les mer om Les Tres Couchons på deres egen hjemmeside

Morgenmad og kaffe på Les Couchons i Værnedamsvej i Vesterbro

Tips om steder å spise lunsj Restauranter i København

Kafé Urten i Latinerkvarteret

I Latinerkvarteret bare et par kvartaler nord for Strøget myldrer det av små, hyggelige kafeer, og vi dumper mer eller mindre tilfeldig ned på Café Urten, som leverer deilig, latinamerikansk mat. Her serveres kun vegansk mat, og det smaker helt nydelig. Og ølet er ekte dansk, så da trenger vi vel ikke å si noe mer …

Les mer om Urten på deres egen hjemmeside.

Legendariske Café Norden på Strøget

Café Norden er en institusjon midt på Strøget. Her er det både stemning og god mat, et perfekt sted for en lunsj du kan stole på. Vi prøvde en veggisburger og en herlig salat med blant annet mye deilig mango, og begge deler smakte nydelig. Herlig stemning, vi fikk et bord i 1. etasje, og hadde full oversikt over torget rett utenfor.

Les mer om Café Norden på deres egen hjemmeside

Packhouse – perfekt langs kanalen

Packhouse er et koselig og populært mikrobakeri og kafé med uteservering langs en av kanalene i dette hyggelige strøket. Et godt sted med mye sol og sjel. Heia Packhouse!

Les mer om Packhouse på deres egen hjemmeside

Tips om steder å spise en bedre middag

Llama Restaurante og Bar

På Llama i parallell- og kafégaten sør for Strøget serveres det nydelig mat fra det latinamerikanske kontinentet. Med inspirasjon fra Peru, Argentina, Bolivia, Ecuador, Chile og Mexico, kombinert med det nordiske kjøkken, blir dette en smaksopplevelse av de helt sjeldne. Vi gikk for 8-retteren, en vegetar og en standard. Nydelig mat og vin, men vær klar over at Llama er et kult sted med loungemusikk og ganske dempet belysning. Maten var det ingen ting å si på! Llama har også en av Københavns beste coctailbarer, der du kan tilbringe tiden både før og etter middag …

Les mer om Llama på deres egen hjemmeside

Keysers Social mellom Nørreport og Nørrebro

I Frederiksborggade, midt mellom Nørreport og Nørrebro, finner du Keysers Social. Her lages rett og slett asiatiske mesterverk. Vi dro til med hver vår 10-retter. En vegetarmeny og en vanlig. Maten var himmelsk, og stemningen sånn passe laidback og rolig! Her likte vi oss kjempegodt. Ikke så mange bord, så bestill bord i god tid!

Les mer om Keysers Social på deres egen hjemmeside.

Ristorante Italiano i universitetsstrøket

Den eldste italienske restauranten i København er virkelig verdt et besøk. Her serverer de autentisk italiensk mat, og pizzaene er kjempegode. Det samme er vinen. Denne restauranten ligger i universitetsområdet nord for Strøget, og som dere ser er stemningen fantastisk, det er som å sitte hjemme i vårt kjære Italia!

Les mer om Ristorante Italiano på deres egen hjemmeside

Tips om ulike steder å ta et glass vin

Vin til bare 45 kroner glasset i Christiania

Bydelen Christiania er noe helt for seg selv. Ta en tur innom denne fargerike bydelen, her er det mye å se, og du får et glass god vin for 45 kroner. Vi nøyde oss med drikkestopp underveis her, men det er nok av spisesteder for den som vil ha enkel, hjemmelaget mat.

Flere spisesteder i fristaden Christiania

Hviids Vinstue på Kongens Nytorv

Hviids Vinstue ligger på Kongens Nytorv i et sjarmerende lokale som snart er 300 år gammelt. Her sitter historien om den gang Nyhavn var en ordentlig havn og København en kjøpstad i veggene. Et perfekt sted å ta et glass vin, mens du følger folkelivet på Kongens Nytorv.

Les mer om Hviids Vinstue på deres egen hjemmeside

Drikker vin ute i København
Et glass vin å myse til på Kongens Nytorv

Herkules Pavillonen i Kongens have København restauranter i København

Vi anbefaler virkelig strøket nord for Strøget. Her ligger universitetet og Rundetårn, og det er mange fine, grønne lunger her. Vi slo oss ned i Kongens have, og koste oss med et glass vin på Herkules Pavillonen.

Les mer om Herkules Pavillonen på deres egen hjemmeside

Café Vivaldi – et fint sted for en pause …

Café Vivaldi leverer god mat og vin på fortauet i en av Strøgets tverrgater like ved Rådhusplassen. Bra meny og effektiv service, dette er et helt greit sted å dumpe innom når shopping-genet tar overhånd.

Vinglass på Vivaldi i København
Café Vivaldi kan absolutt anbefales til lunsjbruk!

Les mer om Cafè Vivaldi på deres egen hjemmeside

Tivoli – et deilig sted for et godt måltid

Mange er innom Tivoli når de er i København. De fleste tenker nok at Tivoli handler om å prøve seg på forskjellige aktiviteter, men Tivoli i København er så mye, mye mer. Her er det flust av spisesteder med ulike menyer, så her er det mulig å ta både lunsj og middag innimellom all moroa! København restauranter i København

Glad i pølser? Prøv Petersens, da vel!

Du drar bare ikke fra København uten å ha prøvd deres nasjonalrett, den røde pølsa. Petersen har vært på torget ved Strøget siden tidenes morgen, og køen er fortsatt stor. Pølsene har nok endret seg litt underveis, men knekken skal visstnok fortsatt være til å stole på! København restauranter i København

Pølsebod
Alltid kø utenfor Petersens pølser på Strøget …

Sjekk også https://www.visitcopenhagen.dk/

TIPS: Les om flere opplevelser i København

Langweekend i sjarmerende København!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om spise- og drikkesteder i København. Vi setter stor pris på om du deler!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon