KØBENHAVN. Det er umulig å la være å smile når vi tenker på byen. De fleste tenker på Tivoli, Strøget, og kanskje en vogn med røde pølser og en bajer på Rådhusplassen. En gang i tiden var det sånn, men vi har tatt pulsen på dagens København. I løpet av en langweekend gjorde vi den herlige byen til fots, til vanns og på sykkel. Vi ville finne ut om København er Nordens mest sjarmerende hovedstad. Tivoli i københavn ferie i københavn

Litt hyggelig research må til før du drar!

Vi starter i intime Latinerkvarteret

Vi bor på The Square på Rådhusplassen, byens episenter med Rådhuset, som sto ferdig i 1905, bygd i en slags blanding av italiensk renessanse og dansk middelalderstil. Vi går ut av plassen på motsatt side, og befinner oss snart i Studiestredet i Latinerkvarteret bare et par kvartaler fra Strøget. Her er universitetet, her myldrer det av små, hyggelige kafeer, og vi dumper mer eller mindre tilfeldig ned på Café Urten, som leverer deilig, latinamerikansk mat etter vår smak, vi er tross alt i Latinerkvarteret. Tivoli i københavn ferie i københavn

Reisefølget koser seg rett ved alle syklene på Café Urten

Geniale Rundetårn og smukke haver

Det er fullt av attraksjoner i dette området. Stikk innom Gråbrødretorv hvis du har lyst på valgets kvaler når du skal velge spisested. Her er Rundetårn, vitenskapssenteret som sto ferdig i 1642. Hvem som har æren for det? Christian IV selvfølgelig, han hadde fingrene i det meste. Her er også vakre Kongens have med Rosenborg Slott, der du kan beundre de kongelige kronjuveler. Vi fant en hyggelig kafé i Kongens have, deilig og skjult, før vi ruslet videre til Amalienborg. Tivoli i københavn ferie i københavn

Det berømte vitenskapssenteret (!) Rundetårn!
Morsom “vindelgang” ned fra toppen av Rundetårn

Amalienborg slott og Marmorkirken

Det er mange slott i København, men det er her de kongelige flyttet inn i 1794. Et digert torg omkranset av fire vakre bygninger med dronningens livvakter på jobb. Når du står midt på torget ser du sjøen og operaen på den ene siden og den vakre Frederikskirken fra 1749 på den andre, kalt Marmorkirken av naturlige grunner. Staselig strøk, og flott borte på brygga med en engelsk park og vakkert miljø å bare rusle og glane i. Og herfra er veien kort til …. Nyhavn!

Marmorkirken København
Marmorkirken og en sprek syklist
Amalienborg
Amalienborg slott er dronningens vakre residens

Ikoniske Nyhavn – livlig og hyggelig

Nyhavn – et svært populært sted å henge for turister

Nyhavn er byens best besøkte turistmål, man må liksom innom denne ikoniske havna, som ble gravd ut av svenske krigsfanger i 1671-73. Senere har det alltid vært et rikt marint liv her.

Tenk på eldgamle tatoveringssjapper, gamle kneiper og lette kvinner som gjorde livet lyst for sjøfolka, der har du gamle Nyhavn. Nye Nyhavn er annerledes, de gamle murgårdene er pusset opp, kule kafeer overalt, rett og slett et livlig og hyggelig sted å henge før du tar en tur med en av kanalbåtene som går ut herfra.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Tips: Dropp Strøget – velg nabostredene

Vi mingler rundt i Nyhavn, fint å ta bilder fra det store ankeret som ligger der du rusler inn i Nyhavn når du kommer fra Kongens Nytorv. Vi finner et bord på en hyggelig kafé på første linje, og sitter og nyter det pulserende miljøet. Selveste H.C. Andersen trivdes godt her, og har bodd flere steder i Nyhavn. Et godt tips: Raskeste veien tilbake til Rådhusplassen går gjennom Strøget, men velg de parallelle stredene på sørsiden med hyggelige barer og kafeer i massevis. Dagen avslutter vi med middag på latinamerikanske Llama, som ligger i de nevnte stredene, og viser seg å være en kulinarisk godbit av de sjeldne! Tivoli i københavn ferie i københavn

Gateliv i København
Hyggelige streder rett sør for Strøget

På sykkel til Kødbyen og Islands brygge

I dag skal vi sykle, besøke Fristaden Christiania og kjøre pariserhjul! Et kinderegg for deg som besøker København. Vi leier sykkel med automatisk gir (helt genialt) på hotellet, og fyker av gårde (det er jo flatt over alt her!) utover Vesterbrogade, og ned til populære Kødbyen. Tivoli i københavn ferie i københavn

Sykkel i Kødbyen
På leiesykkel i Kødbyen
Svært enkel frokost på Le Kaff
Københavnerne er noen råtasser på to hjul!

Her var det alle slakterne holdt til i gamle dager, nå er det kunstgallerier og kule restauranter her, og vi starter dagen med kaffe, muffins og croissant i sola på trivelige Le Kaff ved Kødbyen. Når vi sykler over til Islands brygge, skjønner vi at København er en sykkelby. Helt fantastisk å bruke to pedaler på flatmark, suverent tilrettelagt, og … ikke én el-sparkesykkel å se i mils omkrets!

Sykkelbro København
Sykkelbrua over til Islands Brygge – utrolig fin!

Liberale Christiania og en populær kirke

Vi sykler over til Christianshavn, i et praktfullt kanalnett, og her finner du Vor Frelsers Kirke med det 95 meter høye, barokke tårnet du kan klatre til topps i.

Kirke
Vor Frelsers kirke i Christianshavn er et must!

Rett ved kirken finner du inngangen til Christiania, et alternativt boligområde med sine egne regler uavhengig av den danske stat. I 1971 rev noen frilynte mennesker ned gjerdene til et tidligere militært område, og stedet ble fort fylt av kunstnere, hippier og andre free spirit-folk på jakt etter et fristed. Stedet er stort og bilfritt, ganske naturskjønt og velkjent for et liberalt syn på hasj (Pusher street er hovedgata), og her er det veggmalerier, ulike kunstverk, organisk mat, musikkscener, kunstgallerier og … hasj. Lunsjen på Packhouse ved Christianshavns kanal er bare pur idyll, og nå venter pariserhjulet!

Ingen tvil om hva de kjemper for i Christiania, og de har til og med eget flagg!

Tivoli – verdens nest eldste fornøyelsespark

Syklene er levert på hotellet, og fotturen til Tivoli tar fem minutter. Å bo i sentrum er et GODT tips når du skal gjøre en storby, og i København betyr det å bo i det innbyggerne her kaller Den indre by.

Bo i sentrum når du besøker en storby – vi bodde på Rådhusplassen!

Tivoli må du stikke innom når du er i København. Det er verdens nest eldste fornøyelsespark, grunnlagt i 1843. Vi er ikke i den kategorien som kjører høyest og fortest, men tester selvsagt noen attraksjoner, og pariserhjulet er passe luftig og magekilende. Suverent for barnefamilier, og en rekke trivelige spisesteder. Her vandrer du i en verden av spennende eventyr, eksotiske omgivelser og fantastiske karuseller, Tivoli er for både nytere og spenningssøkere i alle aldre!

Tivoli – en verden av eksotiske omgivelser
Tivoli
Det vrimler av attraksjoner på Tivoli!
TO MENNESKER I PARISERHJUL
Reisefølget og jeg oppe i pariserhjulet
Karusell Tivoli
Hui, hvor det går – mens andre sitter og koser seg …

Se København på en ny måte fra kanalbåten

Middagen i går var et asiatisk mesterverk, vi var på Keyser Social i Frederiksborggade, midt mellom Nørreport og Nørrebro, og vi garanterer mat og sted. I dag har vi spist morgenmad på Les Couchons i Værnedamsvej i Vesterbro, en bydel du absolutt bør stikke innom. Vi har vandret og syklet, nå er det klart for kanaltur med båt. København har et kanalnett som er spennende, og større skal det bli. Du får virkelig oversikt over byen her, særlig de nye delene av byen, der signalbygg etter signalbygg oppføres, i tillegg er det koselig å tøffe langs de trange kanalene. Guiden vår er strålende flink, så dette anbefaler vi. Gå til Nyhavn, når du kommer til det store ankeret tar du til høyre, så går du ombord på Nettobåtene og betaler halv pris for den timelange turen.

Ta kanalbåten fra fargerike Nyhavn!
Kanalbåt
Mange trange bruspenn å forsere med kanalbåten!

Glyptoteket og en gammel italiensk restaurant Tivoli i københavn ferie i københavn

Har vi glemt noe? Ja, det har vi, vi var selvsagt på Glyptoteket, et eksotisk galleri rett bak Tivoli, som gründeren av Carlsberg stiftet. Flotte utstillinger, en jungel av en minglehall og en deilig kafé. Om vi shoppet? Ja, det var salg på Magasin du Nord, og vi benyttet sjansen til å spise nydelig lunsj på legendariske Café Norden rett ved. Siste kvelden ble det middag på byens eldste italienske restaurant, Ristorante Italiano, som ble startet i 1952. Avstemmingen om hvilken hovedstad som er Nordens mest sjarmerende ble gjort med to glass prosecco høyt hevet: Uten tvil deilige København!

Reisefølget lar seg imponere av Glyptoteket
Statuer glyptoteket
Flere fantastiske utstillinger på Glyptoteket!

Tips til sted å bo

Vi bodde på The Square, og var godt fornøyd med valget. Det ligger på Rådhusplassen, har store og lyse rom, en hyggelig foaje og en super takterrasse. Dessuten er personalet veldig trivelige og hjelpsomme. Her vil vi bo igjen.

Eller hva med å bo på et båthotell? Tivoli i københavn ferie i københavn

Båthotell iKøbenhavn
Båthotell i København? Ja – hvorfor ikke?

Sjekk https://www.visitcopenhagen.dk/

TIPS 1: Les våre tips til gode spisesteder i København

TIPS 2: Les flere av våre storbyartikler her


Weekendtur til Roma i desember
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Heftig turistdøgn i Valencia
Valencia – både historisk og trendy
Vakre og historiske Wien
Salamanca i Spania – den gylne byen
Et kinderegg i Portugal: Lisboa, Sintra og Cascais
En langhelg i Milano
4 flotte piazzaer i Firenze
Våre anbefalte spisesteder i Firenze
13 gratis opplevelser i Oslo
Skopje – Europas vennligste hovedstad?

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om København. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon