Turmulighetene i Oslo er mange og varierte. Her får du vite hvordan du enkelt kan oppleve livet i Oslofjorden med rutebåten! Med en vanlig billett fra Ruter eller Oslo Pass kan du hoppe av og på båtene som går mellom Aker brygge og Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene.
Båttur i Oslofjorden
Den enkleste og mest populære fergeturen er kanskje den som går fra Aker Brygge til Bygdøy. Turen tar bare noen minutter, og vipps, står du rett utenfor noen av Norges mest besøkte museer. Les artikkelen vår om tur på Bygdøy her. Etterpå kan du gå et par hundre meter oppover veien, så viser et skilt deg veien ned til båten som tar deg over til Lille Herbern med sin idylliske kafé. Båttur i Oslofjorden

Museene på Bygdøy
Fram til høyre – KonTiki til venstre – vi er på Bygdøy!
Havn Bygdøy
Ta båten 50 meter ut til Lille Herbern

En tur til Gressholmen for en deilig lunsj på Gressholmen Kro og et lite bad er også kortreist og flott. Her kan du også vandre på kulturhistorisk grunn hvis du går forbi kroa og videre ut på Gressholmen. NB: De kaninene som det myldret av her for noen år siden, er borte.

Tips: Les om turen vår til Gressholmen

Du kan også ta rutebåten fra Aker Brygge til Nesoddtangen, Drøbak, Son, Lysaker, Slemmestad og Vollen. Mulighetene er mange, du må bare klare å bestemme deg for hvilken idyll som frister mest!

Her er vi to i ReiseKick på vei ut til Nesodden

Kombinér gjerne båtturen din med buss slik vi gjorde på turen fra Aker Brygge til Nesoddtangen, Fagerstrand og tilbake til Aker Brygge.

Med rutebåt fra Aker Brygge til Nesoddtangen

Vi kjøper billett på Ruter, setter oss på soldekket, og nyter overfarten til Nesoddtangen. Sola skinner og vinden rusker i håret. Skikkelig feriefølelse! Båttur i Oslofjorden

Oslo soner ut i bakgrunnen …

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Buss fra Nesoddtangen til Fagerstrand

Etter en kort båttur er vi fremme på Nesoddtangen brygge, som er identisk med Tangen brygge, og ligger lengst nord på halvøya. Ruten til og fra Oslo er et av Norges travleste passasjerfergesamband. Eiendommen som idag benyttes som trafikkterminal for buss og båt var tidligere kjent som Signalen, fordi det en gang sto en signalmast for optisk telegrafi her. Etter at den forsvant, kom en fyrlykt med tåkeklokke på samme stedet, og begrepet Signalen ble beholdt. Båttur i Oslofjorden

Nesoddtangen
Nesoddtangen fergeleie – den fine kafeen til høyre

Bussen fra Nesoddtangen korresponderer med ferga, og til Fagerstrand er det cirka 17 kilometer. Men i sommermånedene kan du også ta båten helt frem til Drøbak og Son. Hopper du av båten i Drøbak, kan du gå kyststien til Son. Den er flott og lang. Les artikkelen vår om den 2 mil lange kyststien her.

Men tilbake til bussturen til Fagerstrand: Har du lyst til å kombinere med en fottur, kan du hoppe av bussen på Fjellstrand og gå den vakre kyststien til Fagerstrand, for så å ta ferga tilbake til Aker Brygge. En veldig fin fottur, der store deler går langs vannet.

Les om den turen her.

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken fra ReiseKick får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her!

Båt fra Fagerstrand til Aker Brygge

I Fagerstrand finner du Nesoddens lengste strand, den er hele 300 meter lang. Her er volleyballbane, kiosk og toaletter. Vi slapper av på stranda, drikker kaffe og spiser is, rusler litt rundt før vi tar vi ferga tilbake til Aker Brygge. Fergeturen tar en times tid og vi nyter turen til fulle. Dette er rene mjølkeruta, vi er innom mange steder på veien tilbake til Oslo. Under her finner du et lite utvalg av steder vi var innom.

Havna i Fagerstrand
På brygga i Fagerstrand
Båten kommer, båten kommer!
Fagerstrand soner ut i det fjerne
Flaskebekk
Flaskebekk – og snart er vi på Tangen …
Søndre Langåra
Søndre Langåra visstnok …
Ildjernet er en liten vakker øy
Steilene
Steilene rett utenfor Nesodden

Tilbake på Aker Brygge igjen

Etter en hel dag ute på fjorden, unner vi oss en middag på Aker Brygge. Er du fortsatt eventyrlysten, kan vi tipse om en tur som inkluderer et besøk på flotte Akershus festning.

Akershus festning sett fra sjøen
Akershus Festning – med sin flotte beliggenhet

Fergeruter til øyene i Oslofjorden

Oslo-fergene har rutetrafikk fra sentrum til øyene i Oslofjorden. Alle typer kort og billetter fra Ruter kan brukes på båtene.

Oslo-fergene har rutetrafikk fra Rådhusbrygge 1 til øyene i indre Oslofjord.

Linje B1: Hovedøya > Bleikøya > Gressholmen > Lindøya øst > Lindøya vest > Nakholmen > Hovedøya (hele året)
Linje B2: Hovedøya > Lindøya vest > Nakholmen > Hovedøya (juni-august)
Linje B3: Hovedøya > Bleikøya > Lindøya øst > Hovedøya (juni-august)

Om sommeren går båtene fra morgen til sen kveld; om vinteren er det selvfølgelig færre avganger.

Billetter
Alle typer kort og billetter fra Ruter kan brukes. Det er ikke billettautomater på øyene, så kjøp billett på forhånd.

Linjekart for båt i Oslofjorden


Filen er lånt fra Ruter.no

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les om flere av våre kyststi-turer

Flott kyststi på vestsiden av Nesodden
Kyststien på Ormøya og Malmøya
Kyststien fra Tofte til Sandbukta
Vakker kyststi fra Skøyen/Lysaker til Fornebu
Kyststien i Asker fra Vollen til Slemmestad
Oslos havnepromenade – en opplevelse!
Brønnøya – en oase i Oslofjorden

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Båtturer i Oslofjorden. Kanskje har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon