Solgården, Costa Blanca, Spania

Du har kanskje hørt om Solgården, men har du vært der? ReiseKick har sjekket stedet, som ligger perfekt til på Costa Blanca i Spania. Ikke visste vi at Solgården er for alle, at DU også kan feriere her. Solgården åpner dørene for alle som er interessert, og tilbyr tilrettelagte turer for deg med spesielle behov. Sist, men ikke minst: Du er garantert en trygg og trivelig ferie på Solgården på Costa Blanca.

Solgården, Costa Blanca, Spania
Solgården er et nydelig sted …

«Syden skal være for alle»

Solgården ligger plassert i vakker natur med vid utsikt kun fem minutters biltur fra idylliske Villajoyosa med sine fargerike hus og strøkne strender. «Alle skal ha en mulighet til å dra til «Syden» het det da Solgården åpnet for drift i 1972. Og stedet bærer sitt navn med rette. Her er det solsikkert, over 300 dager i året er Solgården badet i sol.

Solgården, Costa Blanca, Spania
Her er vi! På vei inn på Solgården!
Solgården, Costa Blanca, Spania
Hvite casaer og vakker beplantning. Der har du Solgården.

Et sted for godt voksne

Dette er et sted for godt voksne, og det spiller ingen rolle om du reiser alene eller med noen, her er du nemlig aldri alene. Her kan du nyte dagene under parasollen ved et av bassengene, eller bli med på en av flere bussturer og oppleve noe av alt det magiske som Spania har å by på. Og – om kvelden byr Solgården på et eget underholdningsprogram fra en utendørs scene.

Solgården, Costa Blanca, Spania
Deilige bassenger ute og inne selvsagt!

Sansehage og fritidspark

Det er SÅ fint her! Anlegget er stort, smart planlagt og nydelig beplantet. Her er planter du ikke finner hjemme, en egen, spennende sansehage, der du får bruk for alle dine sanser, og en fritidspark der du pleier vennskap under appelsin-, klementin- eller sitrontrær. Veldig rullestolvennlig, og selvfølgelig bassenger både innen- og utendørs. En avdeling for velvære selvsagt, og minibank, kiosk, frisør og resepsjon der de snakker norsk.

Solgården, Costa Blanca, Spania
Nydelige parkanlegg på Solgården

De ansatte snakker norsk

Det er enkelt å reise hit. Solgården loser deg trygt fra flyplassen i Alicante en time unna. De har norsktalende helsepersonell som reiseledere på sine gruppeturer og ordner med praktiske detaljer som bagasje og billetter. Trenger du daglig stell, må du ha med egen pleier/ledsager. Og like ved ligger faktisk Sjømannskirken!  

På nye stier, sykkel og i smug

Du kan gjøre mye på Solgården, men det er også mulig å gjøre mye med Solgården som et perfekt utgangspunkt. Flotte turstier i området tar deg til bortgjemte fjellandsbyer, og det er mulig å leie sykkel, dette er et vennlig sykkel-terreng. Hva med tur til en storby? Solgården ligger midt mellom Alicante og Benidorm.

Alicante, Spania
Hva med en avstikker til Alicante?

Villajoyosa er jo obligatorisk!

Men den fineste byen ligger bare noen minutter unna: Villajoyosa er kåret til Europas beste skjulte perle, og fortjener et besøk eller tre. Gamlebyen er på Unescos liste, den er kjent for sine fargerike smug. Strendene her er fantastiske, promenaden er for alle, og her finner du mange fine spisesteder. Ta lokalbussen (eller gå) til Villajoyosa når du er på Solgården!

Villajoyosa
Villajoyosa, selvfølgelig. Den fargerike eventyrbyen

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betaler med VIPPS, og laster den ned direkte.

Veldig lurt å ta tidlig kontakt

Solgården selger turer til alle som er interessert. Alle besøkende betaler sine opphold selv, Solgården mottar ingen offentlig støtte, drift dekkes av din betaling. Gruppeturene selges fortløpende, lurt å ta tidlig kontakt med Oslo-kontoret hvis du vil være med på en av disse. Stikk gjerne innom og se hva Solgården er hvis du er på Costa Blanca, porten er åpen!

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Vi ble begeistret på omvisning

Vi to i ReiseKick kjenner området godt fordi vi har leilighet i Villajoyosa. Vi ble skikkelig imponert da vi fikk omvisning av tre av de ansatte. Miljøet, beliggenheten, servicen, tryggheten, og selvsagt klimaet. Er du godt voksen, eller har du behov for tilrettelagt ferie, burde du absolutt vurdere Solgården. Dette er en perle i noe av det beste av Spania!

Typisk vakre Solgården, dette her.

Hvor ligger Solgården?

Tips: Les flere av våre andre artikler fra Costa Blanca

Road-trip på innsiden av Costa Blanca
Alicante – et pulserende reisemål
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Altea – blendende hvit og vakker
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
På elsykkeltur: Benidorm-Albir-Altea-Polop-Benidorm

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Solgården på Blanca. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon