Vi elsker å gå på tur. En tur i byen, i skogen eller på fjellet gir oss energi i hverdagen. Mange av de fotturene som du finner her er fra Oslo, takket være pandemien har vi blitt enda bedre kjent med den flotte byen vår det siste året. Vi skriver om alt fra en tur tvers gjennom Nordmarka, via en kulturell kyststi på Bygdøy til en urban gatekunst-løype gjennom byens sentrum. Og når vi besøker andre steder i Norge, beskriver vi ofte dem som fotturer, ved hjelp av bena opplever vi nye destinasjoner på en helt annen måte.

Fjellet betyr noe helt spesielt for oss, derfor vil du også finne fotturer til fjells både utenlands og her hjemme på vår reiseportal. Her hjemme vil vi prøve å dekke de viktigste store fjellområdene etter hvert, men vi går også i Alpene, Dolomittene og Pyreneene. Vi liker aktive ferier, og viser det gjerne frem i tekst og bilder, på den måten opplever vi selv våre reiser en gang til.

Til slutt: Å gå er et lavterskeltilbud, som er helt gratis. Å gå er å ha tid til å oppleve, ikke bare se. Du kjenner en helt annen ro og fred når du tar deg frem ved hjelp av din egen motor. Vi sier med Knut Hamsun:

“Men engang før, tenker jeg, må jeg vel ha smakt denne fred eftersom jeg går her og nynner og er henrykt og bryr meg om hver sten og hvert strå og disse synes å bry seg om meg igjen. Vi er kjente.”