En unik reise til Villajoyosa i den fargerike regionen Costa Blanca i Spania. Vi skal kose og sanse oss gjennom fem dager i et eventyr av en by og mange andre, spennende attraksjoner i nærområdet, håndplukket for akkurat denne reisen. Gruppetur til Villajoyosa

Gamlebyen i Villajoyosa er på Unescos liste over hva vi må ta vare på, og vi skal forelske oss i byen med en helt spesiell historie. Her er alle avstander korte, vi bor i den fargerike gamlebyen, 500 år gammel. Vi skal på vinsmaking på en av distriktets beste vingårder, besøke Altea med sin blendende hvite og vakre gamleby og nyte gastronomi og kultur på en unik, romersk museumsbodega – omgitt av mandel- og oliventrær. I fjellandsbyen Relleu vandrer vi i arven etter araberne, eller tar en artig, luftig utfordring i naturen på strak arm. Sist, men ikke minst, skal vi forsyne oss av de beste sidene av genuine Alicante. Base på denne reisen er en lekker leilighet/studio i eventyrbyen Villajoyosa.

Fargerike hus på strandpromenaden i Villajoyosa

.
Hva skal vi oppleve?

         
Dag 1 – Bli kjent-treff og middag

Du ankommer Villajoyosa når du ønsker første dag. Torill og Bernt fra ReiseKick er til stede og ønsker deg velkommen. Vi gir deg all info om hvor du finner hva, og viser deg hvor du skal bo. Klokken 19:00 møtes vi igjen, går gjennom turens innhold og blir litt bedre kjent. Så spaserer vi til en populær restaurant blant de lokale, der ReiseKick inviterer på middag. Gruppetur til Villajoyosa

.      
Dag 2 – Fjellandsby og vinsmaking

Pasarela, Relleu

Bussen tar oss opp til fjellandsbyen Relleu, der vi byr på 2 artige alternativer: Du kan gå Pasarela Walk, en kort, sikret, luftig, men ufarlig tur sammen med Bernt på en sti høyt oppe i en gigantisk kløft. Eller du kan bli med Torill på oppdagelsesferd i Relleus historiske sentrum. Deretter skal vi kose oss med vinsmaking på en av regionens beste vingårder. Ettermiddagen nyter vi akkurat slik vi vil i Villajoyosa, før vi samles til hyggelig samvær og middag.

    

Dag 3 – Vi forelsker oss i Villajoyosa  

Villajoyosa

Du våkner til bølgeslag fra Middelhavet eller den gamle kona som henger opp tøy på snora ute i smuget og snakker med seg selv. Kanskje rusler du de få meterne ned på stranden. Denne dagen er satt av til byen Villajoyosa. Vi starter med besøk på byens stolthet, sjokolademuseet Valor, og vandrer i byen, krydret med info om byens spesielle historie. Byvandringen avsluttes med lunsj på en av byens mange kafeer på strandpromenaden. Ettermiddagen byr vi på valg mellom late, deilige timer på stranden i badebyen Villajoyosa eller guidet fottur på kyststien langs Middelhavet, før det blir middag i Villajoyosa.

.
Dag 4 – Vakre Altea og magiske Maserof  

Altea, Spania, Spain

I dag er det søndag, og vi har nye, spennende opplevelser å se frem til. Bussen tar oss først til Altea, byen som tiltrekker seg kunstnere og fotografer på grunn av dette unike lyset. Vi rusler i den koselige gamlebyen, beundrer utsikten over Middelhavet og slår oss ned på den vakre kirkeplassen ved kirken med de velkjente, blå kuplene. Så skal vi videre til magiske Maserof i Jalon-dalen ikke langt unna. Her besøker vi en gammel romersk villa, gjort om til museumsvingård, omgitt av mandel- og oliventrær og vingårder. Vi nyter en deilig 5-retters lunsj i en helt spesiell, autentisk atmosfære, og middagen inntar vi “hjemme” i Villajoyosa. Gruppetur til Villajoyosa


Dag 5 – Alicante – kulturell og kulinarisk 

Aicante

Vi tar lokaltoget langs kysten til Alicante etter frokost. Vi skal først opp på den sagnomsuste borgen Santa Barbara, byens monument med en helt unik historie, bygget av maurerne en gang rundt år 900. Etterpå går vi ned til gamlebyen under borgen. Alicante byr på mange kulturelle opplevelser, strendene er unike og utvalget av gode spisesteder er rikt. Du får god tid til å nyte kulturelle og kulinariske gleder på egen hånd før retur til Villajoyosa. Reisens siste middag blir på en av de bedre restauranter i Villajoyosa.

      
Dag 6 – Hjemtur – eller kanskje bli litt til?

Etter herlige, innholdsrike dager er det tid for hjemreise og farvel med eventyrbyen Villajoyosa og alle de andre spanske opplevelsene vi har tatt inn over oss i løpet av oppholdet. Kanskje vil du bli her et par dager til? Ta kontakt med oss, så ordner vi det. Gruppetur til Villajoyosa

Hvordan bor du?


Vi har reservert et utvalg ulike boenheter. I prisen er flotte studioleiligheter inkludert. Disse har vi 9 av, så her er det førstemann til mølla. I tillegg har vi leiligheter med separat(e) soverom. De koster fra 100 euro ekstra for hele oppholdet. Alle studioer/leiligheter har kjøkken.


Datoer og priser


Turen arrangeres 24.-29. oktober 2024.Prisen varierer med type boenhet og antall personer som bor sammen:


Studio med dobbeltseng, bad og kjøkken: 990 euro per person som ønsker å bo alene
Studio med dobbeltseng, bad og kjøkken: 910 euro per person når 2 deler
Leilighet med 1 soverom bad og kjøkken: 1090 euro per person som ønsker å bo alene
Leilighet med 1 soverom, bad og kjøkken: 1010 euro per person når 2 deler
Leilighet med 2 soverom, 2 bad og kjøkken: 1290 euro per person som ønsker å bo alene
Leilighet med 2 soverom, 2 bad og kjøkken: 1210 euro per person når 2 deler

Ta kontakt med torill@reisekick.no dersom 3 eller 4 ønsker å dele en leilighet med 2 soverom.

Inkludert i prisen

Bli-kjent treff
5 netter i studio/leilighet, eget kjøkken og bad
5 x frokost på kafé
1 x 5 retters lunsj inkl drikke (dag 4)
1 x vinsmaking
2 x middag (dag 1 og 3)
Byvandring i Villajoyosa
Besøk på Valor sjokolademuseum i Villajoyosa

Utflukt til Altea
Besøk på museumsvingård i Jalon-dalen
Utflukt til Alicante, inkl byvandring
Besøk på Castello Santa Barbara i Alicante
Utflukt til Relleu med Pasarela Walk
1 x fottur med utgangspunkt i Villajoyosa
2 norske reiseledere
Transport som beskrevet i program

Ikke inkludert i prisen

Flyreise og annen transport er ikke inkludert i prisen. SAS og Norwegian flyr direkte til Alicante fra flere flyplasser i Norge. Sjekk evt. www.finn.no for flybilletter med andre flyselskaper. Fra flyplassen i Alicante til Villajoyosa tar det 50 minutter med taxi/buss. Du kan bestille busstransport hos Mariannetours.no. De henter på alle direkteruter fra Norge. Pris cirka 18 euro per person, og du må forhåndsbestille plass. Vi møter deg ved ankomst i Villajoyosa. Drikke til maten er ikke inkludert dersom dette ikke er spesifisert i program. Gruppetur til Villajoyosa

Påmelding

Praktisk

Hvem kan delta?


Turen er åpen for alle. Studioene/leilighetene ligger i 2-4. etasje uten heis, så du må regne med litt trappegåing. Vi hjelper deg eventuelt opp og ned med koffert. Fotturen vi inviterer til i Villajoyosa er selvsagt frivillig, og på utfluktene må du regne med noe gåing.


Antall:
Minimum antall deltakere er 10, maksimum er 18.

Betaling:
Forskuddsfaktura på kr 3000,- sendes sammen med bekreftelse av plass. Sluttfaktura sendes 6 uker før avreise.

Vi ber deg om å vente med å bestille flybillett til du får endelig beskjed fra oss om at reisen blir arrangert. Dette fordi minimumsantallet må være oppfylt. Vi holder deg oppdatert.

Påmeldingsfrist:
Siste frist er 10. oktober 2024. (Førstemann-til-mølla-prinsippet)

Ved spørsmål ta kontakt med torill@reisekick.no

Ved innsendelse av påmeldingsskjema bekrefter du å ha lest og akseptert ReiseKicks generelle reise- betalings- og avbestillingsvilkår.

Vi gjør oppmerksom på at små endringer i programmet kan forekomme.

Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain

Møt arrangørene

Torill Berg og Bernt Roald Nilsen, som står bak reisebloggen ReiseKick, vil være sammen med dere fra dere ankommer Villajoyosa til dere reiser hjem.

Firenze Santa Maria Novella, train station, italia, italy

Vi har lang erfaring med å arrangere ulike gruppeturer, og lover å ta godt vare på alle.
Våre gruppeturer består kun av 10-18 deltakere. Det er viktig for oss at alle skal bli kjent med hverandre.

HJERTELIG VELKOMMEN!