ReiseKick har utgitt flere artikler i ulike magasiner, og flere aviser har skrevet om oss.

Her kommer et utdrag av ReiseKick i media.

Røyken og Hurum Avis skrev om ReiseKick 13. mars 2022

Reiseskribenter falt for Hurumhalvøya: – Vi håper flere får lyst til å legge turen hit nå

FJORDNÆRT: Kyststien fra Filtvet til Tofte er en av turfavorittene til Reisekick-redaksjonen. Foto: Reisekick 13.03.22 17:00 Linn Krogh Hansen

– Hvis vi kan bidra til at folk får lyst til å oppleve mer av Asker, er det veldig hyggelig, sier paret bak en av landets mest populære reiseblogger. 

I fjor besøkte de Holmsbu og gikk kyststien til Sandbukta. Nå har reiseskribentene bak siden Reisekick på nytt besøkt Asker og Hurumhalvøya.

Startet under pandemien

Nettstedet Reisekick.no så dagens lys for to år siden, og er nå en av Norges mest populære reiseblogger.

– Planen var at vi skulle reise masse i utlandet, men så kom koronapandemien. Dermed ble utlandet byttet ut med turopplevelser i Norge, forteller journalist og redaktør bak reisebloggen Reisekick, Bernt Roald Nilsen.

Han eier og driver reisesiden sammen med partner og medeier Torill Berg. Mens Bernt er litteraturekspert og kulturjournalist, er Torill prosjektleder i et eventfirma.

– Vi har ofte litt ulike innfallsvinkler, men er begge glade i å skrive, ta bilder og reise, forteller Bernt.

Selv om de to skribentene nå reiser utenlands igjen og tilbringer mye tid i leiligheten på Costa Blanca, har de fortsatt et sterkt fokus på nærturisme i osloregionen.

REISEGLADE: Bernt Roald Nilsen er eier, journalist og litteraturekspert. Torill Berg er medeier og prosjektleder i Xtenso Event AS. Foto: Reisekick

To lokale kyststier

Reisekick har nylig publisert en artikkel med tips til fem fotturer langs Oslofjorden. To av disse er i Asker kommune.

– Denne gangen er det Vollen-Slemmestad og Filtvet-Tofte vi anbefaler leserne våre, presiserer Bernt, som også er opptatt av å fortelle lesere litt om det kulturhistoriske ved stedene de besøker.

Han tror at mange ikke er klar over hvor mye storkommunen Asker har å tilby besøkende.

Fortjener flagget

Reisekick trekker fram sørlandsstemning og badeplassene i Vollen, og mener dette er et flott sted å starte turen til Slemmestad. Førstegangsbesøkende bør unne seg litt ekstra tid i den hvite kystbygda.

– Har du ikke vært i Vollen før, så bør du sette av tid til å rusle rundt i det hyggelige miljøet, skriver de i artikkelen.

Sjøstrand badeplass trekkes også fram som et høydepunkt på den åtte kilometer lange strekningen.

– Her har de virkelig fortjent Blått flagg, fastslår de to reiseskribentene, som har besøkt en rekke havner og strender med Blått flagg.

Eksotisk i syd

Den andre av de to lokale kyststiene som trekkes fram blant de fem anbefalte, er den syv kilometer lange stien fra Filtvet til Tofte.

Turen starter på Villa Malla på Filtvet.

– Her var det gruvedrift for et par hundre år siden, men nå er det kritthvite sandstrender, palmer, kunst og kultur som har overtatt regien. Ta også en tur opp i det gamle fyret, anbefaler Bernt og Torill

Reiseskribentene skriver videre at kyststien fra Filtvet til Tofte ikke er like godt merket hele veien, men at det likevel bør gå greit å finne fram.

En hyggelig faktaopplysning er også at Tofte har en av landets høyeste middeltemperaturer.

Det er så mye å oppleve i dette området, og hvis vi kan bidra til at folk får lyst til å bli bedre kjent i den nye storkommunen Asker, er det veldig hyggelig, fastslår Bernt og Torill, som driver bloggen Reisekick.

PERLE: Sjøstrand fortjener abolutt sin “Blått flagg”-status, mener Bernt Roald Nilsen og Torill Berg i Reisekick. Foto: Reisekick

Kapital ba ReiseKick komme med sine beste reisetips

Artikkelen kom på trykk i Kapital 14, november

https://kapital.no/reise/2021/11/12/7749442/kunsten-a-finne-skjulte-perler-i-europa.-reiseeksperter-deler-noen-av-sine-beste-rad.?fbclid=IwAR0mx7ufiKmHGjl1ZDPD1K6Jer6cDqMtoxzn4qzsnh67QuvQcYaRJsQERDI

Romerikes Blad skev om ReiseKick 29. september 2021

Amta.no skrev en artikkel om oss 14. august 2021

Drøbak i populær reiseblogg: – Ikke vanskelig å finne noe positivt å skrive

Det er Kjæresteparet Torill Berg og Bernt Roald Nilsen som driver en av Norges mest leste reiseblogger, Reisekick.

 AV Felicia Øystå

Reisebloggen startet for litt over et år siden, og har fått enorm respons. Nå har de besøkt Drøbak. 

Drøbak: To dager før pandemien var et faktum, den 10. mars i fjor, ble reisebloggen Reisekick startet. Likevel er den allerede blant de mest leste. Under sitt besøk i Drøbak i sommer beskrives Drøbak som et sommerparadis.

– Det var ikke vanskelig å finne noe pent å si om Drøbak, det er den korteste veien fra Oslo til sørlandsidyll, og gir en ekte feriefølelse, sier Bernt Roald Nilsen.

– Det er veldig hyggelig å bli omtalt i denne reisebloggen. En fin artikkel med mange gode bilder og tekst som forhåpentligvis får flere turister til å finne veien til vår fantastiske by og kommune. Dette er en av Norges mest leste reiseblogger, sier turistsjef i Frogn, Atle Conradsen.

– Full pakke

Det er Kjæresteparet Torill Berg og Bernt Roald Nilsen som driver en av Norges mest leste reiseblogger. I over et år har de reist rundt i hele Norge på utkikk etter de unike reisemålene. Torill Berg er medeier og prosjektleder i Xtenso Event AS, og Bernt Roald Nilsen er eier, journalist og litteraturekspert. Han har også selskapet TOTAL Kommunikasjon Sammen står de bak Reisekick.https://5083e5962b0c5eb2411a15f0602e92b7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

– Ja, vi startet opp bloggen to dager før det eksploderte, så det er blitt reiser i Norge. Det er et eventyr at vi får så mye respons, sier Nilsen.

I blogginnlegget vandrer de to rundt i sentrum, og var også innom Badeparken.

– Badeparken var veldig flott, det var hyggelig hvordan den strekker seg bortover, og gir mulighet til å sitte for seg selv hvis man ønsker. I tillegg har dere den flotte båthavna midt i sentrum, det er på en måte full pakke, mener Nilsen.

«Her kan du sole deg på fjellhyller og svaberg og stupe fra stupebrett eller flytebrygger. Her er baderampe for bevegelseshemmede, og du finner også kiosk og galleri, badehus, toaletter, dusjer og lekeapparater for barn», står det i innlegget om Drøbak.

Foto: Reisekick

Positive opplevelser

De to skryter også av trehusbebyggelsen, og både biblioteket og julehuset er nevnt.

-Vi trenger slike hyggelige opplevelser i en tid som dette. I bloggen vår ønsker vi å gi bare positive opplevelser, vi er ikke på besøk for å være kritiske. I Drøbak var det ikke vanskelig å finne noe positivt å skrive, sier Nilsen.

Han mener at en av flere fordeler med Drøbak er reiseveien.

– Det er lett å komme til Drøbak, bussene går ofte. Og har man båt er det jo en opplevelse å komme sjøveien.

Nilsen forteller at reisekick-bloggen foreløpig ikke er noen levevei.

– Nei, dette er noe vi gjør ved siden av jobbene vår. Men vi opplever en fantastisk respons på bloggen, og en del av Visit-kontorene er også begynt å bruke oss, avslutter Nilsen.

Her kan du lese hele blogginnlegget.

——————————————————————————————————————–

I Solør intervjuet oss i radio og skrev artikkel om oss 10. august 2021

Populært reisenettsted på Finnskogen-besøk: – Vi ble veldig gledelig overrasket

GJESTET FINNSKOGEN: Nylig var Reisekick.no på Finnskogen-besøk. Torill Berg og Bernt Roald Nilsen tror potensialet til området er mye større enn hva vi utnytter i dag. Foto: Reisekick.no.
GJESTET FINNSKOGEN: Nylig var Reisekick.no på Finnskogen-besøk. Torill Berg og Bernt Roald Nilsen tror potensialet til området er mye større enn hva vi utnytter i dag. Foto: Reisekick.no.

BJØRN-MARTIN BRANDETT
ANSVARLIG REDAKTØRPublisert: 10 august, 2021 09:48
Oppdatert: 10 august, 2021 09:54ShareTweet

Nylig var reisenettstedet Reisekick.no på Finnskogen-besøk, og de to som står bak nettstedet innrømmer at Finnskogen ga på mye større opplevelser enn de forutså. For og lykkes med enda mer turisme mener de samarbeid er vegen å gå.

I mai hadde reisenettstedet Reisekick.no over 40.000 sidevisninger, og mange finner inspirasjon her til reiseopplevelser i inn- og utland. Bak nettstedet står Torill Berg og Bernt Roald Nilsen, og de innrømmer at Finnskogen var mer enn de trodde på forhånd.

– Vi var jo litt spente. Vi vet at mange har hørt om Finnskogen, men at ikke så mange kanskje har vært der. Vi ble veldig gledelig overrasket. Finnskogen har vi hørt omtalt som mystikkens grenseland, som vi også kaller det i artikkelen vår. Det er jo nettopp det men i tillegg så opplevde vi natur, kultur og folk som var veldig hyggelige, sier Nilsen til iSolør.no.

– ET SLAGS EPISENTER

De bodde noen netter hos Finnskogen Kro og Motell på Svullrya, og fikk oppsøkt mye av det som fantes i nærområdet herfra.

– At Svullrya var et slags episenter for Finnskogen visste vi jo, men Svullrya hadde mange flere tilbud enn vi kunne forestille oss. Personlig er vi opptatt av litteratur, og det var veldig spennende å besøke Åsta Holths hus og hage. Vi møtte mange hyggelige folk, sier Nilsen.

FLOTT NATUR: Finnskogen byr på flott natur, men har også en unik historie og mange flotte opplevelsestilbud. Foto: Reisekick.no.
FLOTT NATUR: Finnskogen byr på flott natur, men har også en unik historie og mange flotte opplevelsestilbud. Foto: Reisekick.no.

KAN BLI MYE STØRRE

Som drivere av én av landets største reisenettsteder reiser de to innom mange steder i løpet av et år. At potensialet på Finnskogen ikke er fullt utnyttet ennå er de helt sikre på.Saken fortsetter etter annonsen

– Her er det trivselsgaranti som jeg kaller det. Et eldorado for padling, sykling og friluftsliv i et spennende terreng. Finnskogen eksisterte lenge før grensene. Det skogfinske fant vi veldig spennende, og denne historien har et stort spennende potensiale som mange i fremtiden vil finne det spennende å reise til, sier Nilsen.

– Har du noen konkrete tips til hva aktørene på Finnskogen kan gjøre for og lykkes enda mer med reiseliv og turisme?

– Det er et veldig godt spørsmål som vi har fått mange ganger før andre steder. Jeg tror samarbeid mellom aktørene er et nøkkelord. Det viser seg på steder de har lykkes. Der aktørene har anbefalt hverandre, samarbeider om fellesprosjekter, og ikke minst markedsfører området sammen. Å bruke medier som radio og avis er nok veldig viktig, sier Nilsen.

Du kan lese hele artikkelen fra Finnskogen hos Reisekick.no.

GODE BADEMULIGHETER: Finnskogen er mer enn vandringsled og skogfinsk historie. Det finnes også flere flotte badestrender. Foto: Reisekick.no.
GODE BADEMULIGHETER: Finnskogen er mer enn vandringsled og skogfinsk historie. Det finnes også flere flotte badestrender. Foto: Reisekick.no.


————————————————————————————————-

Røyken og Hurum Avis intervjuet oss 6. juli 2021

Gjorde et unntak for Holmsbu: – Det er klart denne sommerperlen må med på lista

INGEN TVIL: Selv om Holmsbu ikke har bystatus gjorde eierne av den kjente reisebloggen et unntak. Torill Berg og Bernt Roald Nilsen mener tettstedet var for vakkert til å ikke inkludere på listen over Norges flotteste sommerbyer. Foto: Reisekick

Henrik Nordhus 06.07.21 06:01

Kjæresteparet Torill Berg og Bernt Roald Nilsen driver en av Norges mest leste reiseblogger. I over et år har de reist rundt i hele Norge på utkikk etter de unike reisemålene. For abonnenter

Til tross for at Holmsbu ikke har bystatus, gjorde det reiseglade paret et unntak når de nylig kåret de seks flotteste «hvite» feriebyene i Norge. Berg og Nilsen falt begge pladask for sommerperlen sør på halvøya.

– Jeg er reiselivsjournalist og Torill er eventarrangør. Vi startet bloggen Reisekick i fjor, samtidig som pandemien sørget for stengte grenser. Vi skriver i hovedsak om reisemål i Norge. Bloggen skulle være vår lille baby, men har nå vokst over hodene våres, ler Nilsen.

Paret bor begge i Osloområdet. I april bestemte de seg for å ta turen til Holmsbu for å utforske stedet de hadde hørt så mye positivt om.

STORTRIVES: Café Juno var en av flere hyggelige kafeer bloggerparet ble betatt av. Foto: Reisekick

Falt pladask

– Vi ble betatt med en gang vi ankom. Dette er et sted som har masse å by på, fra de hvite husene og kafeene til badestedene og den fantastiske lokalbefolkningen. Vi bodde privat gjennom Airbnb og drakk fantastisk kaffe på Holmsbu handel, sier reiselivsjournalisten.https://dc4ae187073b7a8ce3164c1943d7c31b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Nilsen og Berg ble så betatt av Holmsbu at de bestemte seg for å inkludere tettstedet på listen over de seks hvite feriebyer i Sør-Norge.

– Holmsbu har riktignok ikke bystatus, men det er klar denne sommerperlen må med på lista over de flotteste feriebyene. Det er velfortjent, forteller han.

Nilsen mener Holmsbu er den desidert korteste veien til Sørlandsidyll, om man kommer fra Oslo.

– Det er enkelt å komme seg dit. Holmsbu er ikke like stort som steder som Risør og Åsgårdstrand, men det er ingen tvil om at det oser sommerhygge. Kunstnermiljøet er også verdt å nevne, sier han.

Halvøya overrasker

Han er selv interessert i, og opptatt av det visuelle og mener Holmsbu har et magisk lys både morgen og kveld.

– Jeg har full forståelse for at mange kunstnere og bohemer reiste til Holmsbu for inspirasjon.

Ifølge Nilsen var det ikke bare Holmsbu som fanget deres oppmerksomhet.

– Tettstedet ligger vakkert til i naturen, med nydelige kyststier på begge sider. Får vår del var det mange steder på halvøya som imponerte, fra Røyken til Slemmestad. Dette er et området som har mye å by på, sier Nilsen.

Bloggen er noe paret driver med ved siden av jobbene. De synes det er motiverende at bloggen har vokst til å bli en av Norges mest leste. Det er spesielt en ting som er viktig for begge to å konstatere;

– Holmsbu er høyt oppe på lista. Man skal virkelig ikke undervurdere den kortreiste idyllen som er minst like fin som kjente byer som Skudeneshavn og Risør. Vi gleder oss til å besøke halvøya igjen, avslutter Nilsen.

—————————————————————————————————————–

Bergensavisen 29. mai 2021 – ønsket et debattinnlegg fra oss om vårt besøk i byen

Bøyer oss i brostein av begeistring

– Vi ville se Bergen fra innsiden. Vi ville sjekke om det stemte at den grønne engen mellom fjellene da Olav Kyrre la grunnen her i 1070 har blitt en opplevelsens by. Bergen er byen, folkens! skriver innleggsforfatteren. Arkivfoto: Kristine Ristesund

 Bernt Roald Nilsen, turist, journalist og driver reiselivsportalen Reisekick. 29.05.21 19:33Åpne deleknapper for artikkelen

Vi skulle så gjerne hatt med oss mer av Bergen. Vi nynner noen strofer av Nystemten for en deilig by full av opplevelser. For abonnenter

MENINGERDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ville se Bergen fra innsiden. Vi ble fortalt at den er en ideell kombinasjon av natur, kultur og storby og hjertet i det som er en av verdens mest populære attraksjoner: De vakre, norske fjordene. I denne byen beveger du deg lett bakover i tid, sa de, samtidig er den spill levende og innovativ. Europeisk kulturby, verdensarvby og UNESCO matby. Vi ville ganske enkelt sjekke om det stemmer at Den grønne engen mellom fjellene da Olav Kyrre la grunnen her i 1070 har blitt opplevelsenes by.

Først Bergensbanen over fjellet, en attraksjon i seg selv, så det vakreste været vi kan tenke oss i Bergen. Hotellet ligger på Bryggen med et eget tårn og greier, vi skjønner fort at det blir kort vei til det meste, og at det blir umulig å rekke alt.

Første dag er det Bryggen som gjelder. Vi beveger oss bakover i tiden på Bryggen. Hadde vi tenkt. Men tørrfisken er erstattet med tekstildesign og smykker og fotokunst, det som en gang var lagerlokaler og hanseatiske kontorer, er nå passasjer med småbutikker, kunstgallerier og studioer for innovative bransjer.

Turister på Bryggen og Fisketorget i Bergen
Turister på Bryggen. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

Vi mingler smuglangs, hensettes flere hundre år bakover og dumper ned på et ledig bord på Kaf kaffebar. Solen smiler, Kaf byr på vaffel og vin, og folket på nabobordet byr på seg selv og alt de kan om byen.

Vi går rett på Fløyen, så å si. Har ikke kommet oss lenger enn innerst i Vågen, før vi forstår at det ikke er noe å vente med. To vogner 320 meter til værs på seks minutter, og så en spektakulær utsikt. Vi ser og ser, og en natursti tar oss til Skomakerdiket før vi skal til Ulriken. Vi dropper Ulriken, tar bena fatt nedover, hårnåler oss ned mot herligheten, forviller oss ned i en nydelig trebebyggelse. Hele skrenten er stinn av fotomotiver.

Så er vi på Torgallmenningen, beundrer Den blå steinen og statuer av alle byens sønner, passerer Den Nationale Scene, rusler gjennom Skottegaten og er på kanten av Nordnes og sjøbadet før vi plutselig befinner oss på en kaikant full av solskinn og sjampis, mens Hurtigruten glir inn i Puddefjorden.

Vi sitter på Verftet – byens mest aktive kultur- og scenehus med 120 virksomheter og fem scener for musikk, teater, dans og film fordelt på 12.000 kvadratmeter areal. Turen gjennom kvartaler med smau, brostein og gamle trehus var alene verdt denne perlen, og ikke bare er det sol og hurra, byen er nettopp åpnet i koronaens tid.

Bilde av kafeområdet ute og av pulled pork sandwich (kr 136).
Kaf Kippers, Verftet
Bilde tatt av pressefotograf Magne Turøy, Bergensavisen
Tlf: +4790193165
magne.turoy@ba.no
Kafeområdet på Verftet. Foto: MAGNE TURØY

Senere, ved Lungegårdsvann forstår vi at det er noe som heter KODE i byen. Her er Bergen Kunsthall, og Munch, Picasso, Tidemand, Gude, Miró og Astrup, norske og internasjonale kunstskatter som perler på en snor.

Vi drar til Troldhaugen 1. mai … og det er stengt. Men bygningene står der, museumsbygget, villaen, komponisthytten og gravstedet. «Her vil jeg hvile for bestandig», sa Grieg. Han bodde her i 22 år med kusine Nina ved sin side. ReiseKick i Media

Troldhaugen ansatte raser mot egen arbeidsgiver
Troldhaugen. Foto: ARNE RISTESUND

Vi skjønner at Edvard sa at «hvor det er skjønnere enn skjønnest her på Troldhaugen». Han fant ro i komponisthytten, og omtalte Troldhaugen som sitt aller beste opus. Han led av tuberkulose, men laget det vakreste vi kan tenke oss av klassisk musikk. «Våren» sildrer nedover ryggsøylen når jeg setter meg ned på bryggen, og jeg forstår hvor stor han var til tross for at han var 152 centimeter høy.

Ikke langt fra hotellet ligger Bergenhus festning. Da byen ble landets hovedstad i 1240, fikk Håkon Håkonsson det travelt, og reiste Håkonshallen mellom 1247 og 1261.

Copyright Bergensavisen, Norway
Bergenhus festning. Foto: SKJALG EKELAND

Det er penvær, utsikt utover sjøen, nesten ikke folk, og nyttig info på plakater her og der. Skriften sier at på nesten 900 år har Bergenhus festning vært i kamp én gang, 2. august 1665, kjent som Slaget på Vågen. Det blir arrangert store konserter her, men i dag er vi alene, og prøver oss på de tre turløypene som er laget for dette fredfulle området.

Vi skulle ha fått med oss så mye, mye mer. Bergen Museum, Bergens Sjøfartsmuseum, Gamle Bergen, Den Nationale Scene, Nygårdsparken, Akvariet. Men én ting er to østlendinger enige om når vi runder Fisketorget på vår vei bort til jernbanestasjonen for å ta Bergensbanen hjem:

Vi bøyer oss i brosteinen av begeistring, og nynner noen strofer av Nystemten for en deilig by full av opplevelser! Bergen er byen, folkens!

Innlegget ble først publisert i en lengre utgave på portalen reisekick.no.

—————————————————————————————————————

Mitt Kongsvinger gjenga 4. januar 2021 vår artikkel om besøket vårt på Kongsvinger

ReiseKick i Media Mitt Kongsvinger

Glåmdalen skrev om ReiseKick da vi besøkte Kongsvinger 3. desember 2020

Reisenettsted falt pladask for Kongsvinger ReiseKick i Media

Torill Berg og Bernt Roald Nilsen skildrer Kongsvinger i svært positive ordlag på reisenettstedet “Reisekick”.

 Av Bård Engh

Publisert:03. desember 2020, kl. 21:35

– Nå har vi opplevd Kongsvinger, og det var virkelig et flott opphold som kan anbefales!

Det er frilansjournalist Bernt Roald Nilsen som sier dette til Glåmdalen. Han driver sammen med Torill Berg det nyopprettede nettstedet «Reisekick». Det er en reiseblogg hvor leserne finner inspirasjon til reiser i Norge og i resten av Europa.

I disse koronatider blir jo det mest innenlands reiseopplevelser.

– Kongsvinger er virkelig bra, vi likte det vi så, og det gjelder jo særlig Øvrebyen. Vi var på museene, overnattet på hotellet på festningen, spiste på restauranten i Kommandantboligen og på kule kafeer i Øvrebyen, og vi møtte Levi Henriksen i skrivestua hans, sier Oslo-mannen.

Han har vært i Kongsvinger en del tidligere, men denne gangen «gjorde han byen» skikkelig, og angrer definitivt ikke på det.

Bildene i reisereportasjen på «Reisekick» vitner da også om at den gamle bydelen i Kongsvinger falt i smak, men Nilsen understreker at de også likte sentrum av byen.

– Artikkelen er blitt lest ganske mye allerede, sier Nilsen, og legger til at oppholdet var i samarbeid med festningsforvalteren og museene. Utgitte artikler ReiseKick

Reportasjen om Kongsvinger finner du her: «Gode opplevelser i festningsbyen Kongsvinger».

——————————————————————————————————————–

Moss Avis skrev om ReiseKick da vi besøkte Moss
6. oktober 2020 R
eiseKick i Media

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er EB8A3E50-CD10-4207-B622-5701A8C68710_1_201_a-728x1024.jpeg

Utgitte artikler – ReiseKick

ReiseKick har utgitt artikler i Tara, OBOS-bladet, Det Gode Liv, Familien og Kunst for alle. Det er ReiseKicks Bernt Roald Nilsen som har skrevet disse.
Her er klipp fra papirutgavene: Utgitte artikler ReiseKick



Husk å følge ReiseKick på Facebook!Utgitte art

Takk for at du leser ReiseKick!

ikler ReiseKick