I media


ReiseKick har utgitt flere artikler i ulike magasiner, og flere aviser har skrevet om oss. Her kommer et utdrag av ReiseKick i media.

Røyken og Hurum Avis intervjuet oss 6. juli 2021

Gjorde et unntak for Holmsbu: – Det er klart denne sommerperlen må med på lista

INGEN TVIL: Selv om Holmsbu ikke har bystatus gjorde eierne av den kjente reisebloggen et unntak. Torill Berg og Bernt Roald Nilsen mener tettstedet var for vakkert til å ikke inkludere på listen over Norges flotteste sommerbyer. Foto: Reisekick

Henrik Nordhus 06.07.21 06:01

Kjæresteparet Torill Berg og Bernt Roald Nilsen driver en av Norges mest leste reiseblogger. I over et år har de reist rundt i hele Norge på utkikk etter de unike reisemålene. For abonnenter

Til tross for at Holmsbu ikke har bystatus, gjorde det reiseglade paret et unntak når de nylig kåret de seks flotteste «hvite» feriebyene i Norge. Berg og Nilsen falt begge pladask for sommerperlen sør på halvøya.

– Jeg er reiselivsjournalist og Torill er eventarrangør. Vi startet bloggen Reisekick i fjor, samtidig som pandemien sørget for stengte grenser. Vi skriver i hovedsak om reisemål i Norge. Bloggen skulle være vår lille baby, men har nå vokst over hodene våres, ler Nilsen.

Paret bor begge i Osloområdet. I april bestemte de seg for å ta turen til Holmsbu for å utforske stedet de hadde hørt så mye positivt om.

STORTRIVES: Café Juno var en av flere hyggelige kafeer bloggerparet ble betatt av. Foto: Reisekick

Falt pladask

– Vi ble betatt med en gang vi ankom. Dette er et sted som har masse å by på, fra de hvite husene og kafeene til badestedene og den fantastiske lokalbefolkningen. Vi bodde privat gjennom Airbnb og drakk fantastisk kaffe på Holmsbu handel, sier reiselivsjournalisten.https://dc4ae187073b7a8ce3164c1943d7c31b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Nilsen og Berg ble så betatt av Holmsbu at de bestemte seg for å inkludere tettstedet på listen over de seks hvite feriebyer i Sør-Norge.

– Holmsbu har riktignok ikke bystatus, men det er klar denne sommerperlen må med på lista over de flotteste feriebyene. Det er velfortjent, forteller han.

Nilsen mener Holmsbu er den desidert korteste veien til Sørlandsidyll, om man kommer fra Oslo.

– Det er enkelt å komme seg dit. Holmsbu er ikke like stort som steder som Risør og Åsgårdstrand, men det er ingen tvil om at det oser sommerhygge. Kunstnermiljøet er også verdt å nevne, sier han.

Halvøya overrasker

Han er selv interessert i, og opptatt av det visuelle og mener Holmsbu har et magisk lys både morgen og kveld.

– Jeg har full forståelse for at mange kunstnere og bohemer reiste til Holmsbu for inspirasjon.

Ifølge Nilsen var det ikke bare Holmsbu som fanget deres oppmerksomhet.

– Tettstedet ligger vakkert til i naturen, med nydelige kyststier på begge sider. Får vår del var det mange steder på halvøya som imponerte, fra Røyken til Slemmestad. Dette er et området som har mye å by på, sier Nilsen.

Bloggen er noe paret driver med ved siden av jobbene. De synes det er motiverende at bloggen har vokst til å bli en av Norges mest leste. Det er spesielt en ting som er viktig for begge to å konstatere;

– Holmsbu er høyt oppe på lista. Man skal virkelig ikke undervurdere den kortreiste idyllen som er minst like fin som kjente byer som Skudeneshavn og Risør. Vi gleder oss til å besøke halvøya igjen, avslutter Nilsen.

—————————————————————————————————————–

Bergensavisen 29. mai 2021 – ønsket et debattinnlegg fra oss om vårt besøk i byen

Bøyer oss i brostein av begeistring

– Vi ville se Bergen fra innsiden. Vi ville sjekke om det stemte at den grønne engen mellom fjellene da Olav Kyrre la grunnen her i 1070 har blitt en opplevelsens by. Bergen er byen, folkens! skriver innleggsforfatteren. Arkivfoto: Kristine Ristesund

 Bernt Roald Nilsen, turist, journalist og driver reiselivsportalen Reisekick. 29.05.21 19:33Åpne deleknapper for artikkelen

Vi skulle så gjerne hatt med oss mer av Bergen. Vi nynner noen strofer av Nystemten for en deilig by full av opplevelser. For abonnenter

MENINGERDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ville se Bergen fra innsiden. Vi ble fortalt at den er en ideell kombinasjon av natur, kultur og storby og hjertet i det som er en av verdens mest populære attraksjoner: De vakre, norske fjordene. I denne byen beveger du deg lett bakover i tid, sa de, samtidig er den spill levende og innovativ. Europeisk kulturby, verdensarvby og UNESCO matby. Vi ville ganske enkelt sjekke om det stemmer at Den grønne engen mellom fjellene da Olav Kyrre la grunnen her i 1070 har blitt opplevelsenes by.

Først Bergensbanen over fjellet, en attraksjon i seg selv, så det vakreste været vi kan tenke oss i Bergen. Hotellet ligger på Bryggen med et eget tårn og greier, vi skjønner fort at det blir kort vei til det meste, og at det blir umulig å rekke alt.

Første dag er det Bryggen som gjelder. Vi beveger oss bakover i tiden på Bryggen. Hadde vi tenkt. Men tørrfisken er erstattet med tekstildesign og smykker og fotokunst, det som en gang var lagerlokaler og hanseatiske kontorer, er nå passasjer med småbutikker, kunstgallerier og studioer for innovative bransjer.

Turister på Bryggen og Fisketorget i Bergen
Turister på Bryggen. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

Vi mingler smuglangs, hensettes flere hundre år bakover og dumper ned på et ledig bord på Kaf kaffebar. Solen smiler, Kaf byr på vaffel og vin, og folket på nabobordet byr på seg selv og alt de kan om byen.

Vi går rett på Fløyen, så å si. Har ikke kommet oss lenger enn innerst i Vågen, før vi forstår at det ikke er noe å vente med. To vogner 320 meter til værs på seks minutter, og så en spektakulær utsikt. Vi ser og ser, og en natursti tar oss til Skomakerdiket før vi skal til Ulriken. Vi dropper Ulriken, tar bena fatt nedover, hårnåler oss ned mot herligheten, forviller oss ned i en nydelig trebebyggelse. Hele skrenten er stinn av fotomotiver.

Så er vi på Torgallmenningen, beundrer Den blå steinen og statuer av alle byens sønner, passerer Den Nationale Scene, rusler gjennom Skottegaten og er på kanten av Nordnes og sjøbadet før vi plutselig befinner oss på en kaikant full av solskinn og sjampis, mens Hurtigruten glir inn i Puddefjorden.

Vi sitter på Verftet – byens mest aktive kultur- og scenehus med 120 virksomheter og fem scener for musikk, teater, dans og film fordelt på 12.000 kvadratmeter areal. Turen gjennom kvartaler med smau, brostein og gamle trehus var alene verdt denne perlen, og ikke bare er det sol og hurra, byen er nettopp åpnet i koronaens tid.

Bilde av kafeområdet ute og av pulled pork sandwich (kr 136).
Kaf Kippers, Verftet
Bilde tatt av pressefotograf Magne Turøy, Bergensavisen
Tlf: +4790193165
magne.turoy@ba.no
Kafeområdet på Verftet. Foto: MAGNE TURØY

Senere, ved Lungegårdsvann forstår vi at det er noe som heter KODE i byen. Her er Bergen Kunsthall, og Munch, Picasso, Tidemand, Gude, Miró og Astrup, norske og internasjonale kunstskatter som perler på en snor.

Vi drar til Troldhaugen 1. mai … og det er stengt. Men bygningene står der, museumsbygget, villaen, komponisthytten og gravstedet. «Her vil jeg hvile for bestandig», sa Grieg. Han bodde her i 22 år med kusine Nina ved sin side. ReiseKick i Media

Troldhaugen ansatte raser mot egen arbeidsgiver
Troldhaugen. Foto: ARNE RISTESUND

Vi skjønner at Edvard sa at «hvor det er skjønnere enn skjønnest her på Troldhaugen». Han fant ro i komponisthytten, og omtalte Troldhaugen som sitt aller beste opus. Han led av tuberkulose, men laget det vakreste vi kan tenke oss av klassisk musikk. «Våren» sildrer nedover ryggsøylen når jeg setter meg ned på bryggen, og jeg forstår hvor stor han var til tross for at han var 152 centimeter høy.

Ikke langt fra hotellet ligger Bergenhus festning. Da byen ble landets hovedstad i 1240, fikk Håkon Håkonsson det travelt, og reiste Håkonshallen mellom 1247 og 1261.

Copyright Bergensavisen, Norway
Bergenhus festning. Foto: SKJALG EKELAND

Det er penvær, utsikt utover sjøen, nesten ikke folk, og nyttig info på plakater her og der. Skriften sier at på nesten 900 år har Bergenhus festning vært i kamp én gang, 2. august 1665, kjent som Slaget på Vågen. Det blir arrangert store konserter her, men i dag er vi alene, og prøver oss på de tre turløypene som er laget for dette fredfulle området.

Vi skulle ha fått med oss så mye, mye mer. Bergen Museum, Bergens Sjøfartsmuseum, Gamle Bergen, Den Nationale Scene, Nygårdsparken, Akvariet. Men én ting er to østlendinger enige om når vi runder Fisketorget på vår vei bort til jernbanestasjonen for å ta Bergensbanen hjem:

Vi bøyer oss i brosteinen av begeistring, og nynner noen strofer av Nystemten for en deilig by full av opplevelser! Bergen er byen, folkens!

Innlegget ble først publisert i en lengre utgave på portalen reisekick.no.

Mitt Kongsvinger gjenga 4. januar 2021 vår artikkel om besøket vårt på Kongsvinger

ReiseKick i Media Mitt Kongsvinger

Glåmdalen skrev om ReiseKick da vi besøkte Kongsvinger 3. desember 2020

Reisenettsted falt pladask for Kongsvinger ReiseKick i Media

Torill Berg og Bernt Roald Nilsen skildrer Kongsvinger i svært positive ordlag på reisenettstedet «Reisekick».

 Av Bård Engh

Publisert:03. desember 2020, kl. 21:35

– Nå har vi opplevd Kongsvinger, og det var virkelig et flott opphold som kan anbefales!

Det er frilansjournalist Bernt Roald Nilsen som sier dette til Glåmdalen. Han driver sammen med Torill Berg det nyopprettede nettstedet «Reisekick». Det er en reiseblogg hvor leserne finner inspirasjon til reiser i Norge og i resten av Europa.

I disse koronatider blir jo det mest innenlands reiseopplevelser.

– Kongsvinger er virkelig bra, vi likte det vi så, og det gjelder jo særlig Øvrebyen. Vi var på museene, overnattet på hotellet på festningen, spiste på restauranten i Kommandantboligen og på kule kafeer i Øvrebyen, og vi møtte Levi Henriksen i skrivestua hans, sier Oslo-mannen.

Han har vært i Kongsvinger en del tidligere, men denne gangen «gjorde han byen» skikkelig, og angrer definitivt ikke på det.

Bildene i reisereportasjen på «Reisekick» vitner da også om at den gamle bydelen i Kongsvinger falt i smak, men Nilsen understreker at de også likte sentrum av byen.

– Artikkelen er blitt lest ganske mye allerede, sier Nilsen, og legger til at oppholdet var i samarbeid med festningsforvalteren og museene. Utgitte artikler ReiseKick

Reportasjen om Kongsvinger finner du her: «Gode opplevelser i festningsbyen Kongsvinger».

Moss Avis skrev om ReiseKick da vi besøkte Moss
6. oktober 2020 ReiseKick i Media

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er EB8A3E50-CD10-4207-B622-5701A8C68710_1_201_a-728x1024.jpeg

Utgitte artikler – ReiseKick

ReiseKick har utgitt artikler i Tara, OBOS-bladet, Det Gode Liv, Familien og Kunst for alle. Det er ReiseKicks Bernt Roald Nilsen som har skrevet disse.
Her er klipp fra papirutgavene: Utgitte artikler ReiseKickHusk å følge ReiseKick på Facebook!Utgitte art

Takk for at du leser ReiseKick!

ikler ReiseKick