Båthavna i Drøbak

Solen skinner og det er et yrende liv i sommerbyen Drøbak denne dagen i juni. Dette er en ekte sommerby om sommeren og ekte juleby om vinteren, for det er her julenissen bor og har sitt postkontor. Med hvite og gulmalte trehus, blomstrende hager og koselige brosteinsgater ligger Drøbak og glitrer når vi besøker denne unike perlen. Akkurat der hvor Oslofjorden er på sitt smaleste.

Havna i Drøbak
Trebebyggelse og båter – der har du Drøbak

I Knut Hamsuns og Christian Krohgs spor

Vi rusler gjennom flere hundre år gammel trehusbebyggelse, slik Knut Hamsun og Christian Krohg også har gjort. Vi tar en pause på den viktigste samlingsplassen, torget. Her finner du brukt- og aktivitetsselgere, kunsthåndverk og lokalmat. Like ved torget ligger også det flotte biblioteket og nevnte Tregaardens Julehus. Julenissen her får 20 000 kort og brev fra barn over hele verden hvert år. Besøker du Drøbak med barn, er det ekstra koselig å stikke innom her.

Torvet i Drøbak
Torget er en viktig møteplass i Drøbak

Gamle, staselige trehus omkranser torget. Begge disse to husene har tidligere vært skoler, og også private hjem for handelsborgere med familie og tjenerskap.

Julehguset i DrøbAK
Tregaardens julehus var opprinnelig et bedehus
Biblioteket i Drøbak
Biblioteket i Drøbak er en fantastisk bygning

Tips: Er du interessert i Drøbaks historie? Sjekk ut Verneforeningen Gamle Drøbak.

Gamle trehus og vakre hager tett i tett

Når du rusler rundt i Drøbak, oppdager du at de gamle trehusene ligger tett i tett. Og foran de aller fleste er det en vakker og velstelt hage. Og mellom husene går det trange, romantiske stier mellom havna og torget.


Hvitt trehus med blomster
Full blomstring midt i Drøbak
Gult trehus
En tur rundt i den gamle trehusbebyggelsen er en fin sommeropplevelse
Vi tar jammen snarveien opp til torget!

Herlig badeliv – og vi velger Badeparken


Det er mange strender å velge mellom hvis du vil bade. Badeparken, Parrstranda, Skiphelle og Torkhildstranda. Vi velger oss Badeparken som så mange andre denne dagen. Her kan du sole deg på fjellhyller og svaberg og stupe fra stupebrett eller flytebrygger. Her er baderampe for bevegelseshemmede, og du finner også kiosk og galleri, badehus, toaletter, dusjer og lekeapparater for barn.

Drøbak badepark

Grøntområdene i Badeparken er store, det går stier på kryss og tvers, og her finner du deg garantert en plass å kose deg på. Og fjorden er nær hele tiden!

Badeparken i Drøbak
Jeg synes det er vakkert å rusle rundt i Badeparken en sommerdag

Midt i parken står en byste av oberst Birger Eriksen. Det var han som ga ordre om å åpne ild mot den tyske krysseren «Blücher» 9. april 1940. Obersten står og skuer mot Oscarsborg festning, som senket krysseren midt i Drøbaksundet og forsinket okkupasjonen med ett døgn, slik at regjering og konge kunne unngå tysk fangenskap.

Statue i badeparken i Drøbak
Oberst Birger Eriksen skuer mot Oscarsborg festning

Drøbak Båthavn – en hyggelig og livlig plass


På begynnelsen av 1800-tallet ble varer av alle slag losset fra båt over på vogner, som hester dro videre til hovedstaden. Masteskogen sto tett den gang. Det gjør den for så vidt i dag også, men nå er det moderne seilbåter og fritidsbåter som ligger til kai. Det er koselig å vandre langs promenaden, og er du heldig kan du kjøpe sylferske reker og fisk rett fra båten. Vi var dessverre litt for sent ute.

Båthavna i Drøbak
Koselig å rusle langs promenaden i Drøbak havn
Utsolgt for reker
Vi var dessverre litt for sent ute …

Som København har også Drøbak havfruestatue, men hvorfor bare én? I Drøbak ønsker tre havfruer oss velkommen. Stikk innom Turistinformasjon og slå av en prat og få gode tips til hva du bør oppleve. De holder til på Båthavna like ved havfruene. Det samme gjør Oslofjordens eneste saltvannsakvarium, Drøbak Akvarium. Stikk innom, dette her er spennende for hele familien.

Havfruer i Drøbak
Tre havfruer ønsker velkommen til Drøbak
Akvariet i Drøbak
På Akvariet finner du litt av hvert

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Små, hyggelige forretninger

Det er koselig å handle i Drøbak. Her finner du nemlig ikke de store kjedebutikkene, men små hyggelige forretninger. Og utvalget av butikker er stort i Drøbak, her er blant annet butikker med interiør, gaveartikler, klær, sko, antikviteter og kunsthåndverk.

Interiørbutikk i Drøbak
Mye fint å få kjøpt en sommerdag i Drøbak
Lokal forretning i Drøbak
Bare å dra kortet i Drøbak …

En rekke spennende gallerier og museer

Er du glad i kunst og kultur, kan du få din daglige dose her i Drøbak. Her er en rekke gallerier og flere museer. Hva med et besøk i Avistegnernes hus, Drøbak båtforenings maritime samlinger , eller kanskje en tur på verdens eneste lutefiskmuseum?

Avistegnernes hus i Drøbak
Den legendariske avistegneren Fredrik Stabel holdt til i Drøbak

Tips til sted å spise

Det er mange fine spisesteder i Drøbak. Valget vårt denne gangen falt på Skipperstuen. Mat fra havet tar en stor plass på menyen, og på vinkartet finner du supre viner til gode priser. Og beliggenheten er helt super, på havna, med herlig utsikt over Oslofjorden.

Klikk her for oversikt over flere spisesteder i Drøbak.

Lunsj på Skipperstuen i Drøbak
Mens vi venter på god mat på Skipperstuen …

Oscarsborg Festning midt i Drøbaksundet

Oscarsborg Festning troner midt i Drøbaksundet, og du kommer deg over med ferje fra Drøbak. I sommerhalvåret er det mye som skjer på Oscarsborg, og det er et flott utfartssted for hele familien.

Festningen har også et flott hotell, og er stolt medlem av De historiske.

Mer informasjon om Drøbak finner du hos Visit Drøbak.

Hvor ligger Drøbak?

Hvordan reise til Drøbak?

Med bil
Det enkleste er å ta E6. Følg skiltet avkjøring fra E6, avstand til Drøbak er ca 12-14 km. Kommer du fra vestsiden av Oslofjorden, kan du ta ferge fra Horten til Moss og kjøre E6. Du kan også ta av fra E18 ved Drammen. Velg riksvei 23 Drøbak over Hurum. Gjennom Oslofjordtunnelen ankommer du Drøbak.

Med buss
Det går både ekspressbuss og vanlig buss mellom Oslo og Drøbak. Ekspressbuss tar 40 minutter, vanlig buss ca 50 minutter.
Bussen går fra Oslo Bussterminal like ved Oslo Sentralbanestasjon og har endestasjon på Drøbak Brygge. Ruteopplysning: www.ruter.no

Med hurtigbåt
Det går Hurtigbåt fra Aker Brygge til Drøbak. og dette er en opplevelse i seg selv. Oversikt over båtturen og seilingstidene finner du HER.

Tips: Les flere av våre artikler om sommerbyer her

Kyststien mellom Drøbak og Son
Byvandring og herlige opplevelser i Grimstad
Oslo gjør comeback som badeby!
Gode opplevelser i Lillesand og Brekkestø
Kragerø – perlen blant kystbyene
Finfine våropplevelser i idylliske Holmsbu
Vakre Skudeneshavn på Karmøy

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Sommerbyen Drøbak. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen i sosiale medier.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon