London, buss

Herlig å være tilbake i London! Bare nyte noen dager uten jobb og plikter. Vi skal kose oss, spise middag med Martine, datteren til Torill, og som vanlig har vi pekt ut nye kulturelle highlights som vi gjerne vil ha med oss. Mobilkameraet skal få kjørt seg. Jeg gleder meg.

London
Folksomt i Regent Street?

Lite aner jeg at ei ungjente fra et helt annet land skal sette en stopper for gleden over å kunne bruke mobilen til å krydre bloggtekstene våre. Her beskriver jeg taktikken hennes.

Andre dagen velger vi å spise lunsj på en tradisjonsrik pub i Soho. Stemningen er som den alltid er på slike puber, travel og hyggelig. Vi finner et bord innerst ved peisen. Koser oss med pubmat og et glass vin, Torill har som vanlig en Cola Zero i tillegg, London er uslåelig. 

Pubstemningen i London er uslåelig

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Plutselig står hun ved siden av bordet vårt, tett inntil meg. En ung jente med et østeuropeisk utseende. Hun legger et ark på bordet, der hun ber om et par slanter for å overleve. Vi har ikke cash og sier nei. Et eller annet lyner i blikket hennes når hun spør om å få resten av colaen til Torill. På den måten henleder hun oppmerksomheten vår mot colaflasken. Uten at jeg merker det glir hånden hennes ned i lomma på jakken min, der mobilen ligger. Så skynder hun seg ut av puben. Uten cola, men en splitter ny iPhone Pro rikere. 

Tabbe! Mobilen i åpen lomme …

Tretti sekunder senere skal jeg sjekke været resten av dagen på mobilen. Det er tretti sekunder for sent. Jenta er forsvunnet for lengst, og når eieren på puben sjekker videoopptak, blir en håndrapp jente som virkelig vet hva hun gjør, avslørt. Det hjelper ikke meg. Resten av oppholdet vårt blir mobilløst.

Trøster meg med et glass vin etter å ha blitt rundlurt …

DEN FØLELSEN når lomma er tom. Jeg blir passe vill i blikket, skanner bordflaten, roper helt sikkert ut et ord eller tre folk rundt oss ikke forstår, kaster meg ned på gulvet og sveiper parketten med håndflata. Det hjelper lite, mobilløpet er kjørt, og resten av dagen går med til å varsle folk pluss si opp abonnement, ringe politi og forsikringsselskap og aktivere «Finn mobil». 

DEN FØLELSEN når jeg neste kveld får en Mail på pad’en som sier at mobilen er aktiv på et passe skummelt sted på østkanten av London. Jeg har lyst til å dra til Øst-London og leke tøffing, men avgjørelsen er enkel. 

Heller mobilløs enn helseløs.

MobilMoral

Ha mobilen i en lomme med glidelås på slike steder.
Sørg for at glidelåsen er lukket 😀
Vær ekstra påpasselig når ukjente folk oppsøker deg tett på.
Sørg for å ha gyldig forsikring før du reiser. Søk erstatning raskt hvis noe skjer.
Vær rask med å stenge evt kort, abonnementer, osv. 

Tips: Les flere av våre artikler fra London

Londontips – 15 ting å gjøre! 
London – et juleeventyr

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen vår. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Les flere interessante artikler