Dobbeldekker buss i London, England

London lever, uansett årstid, og er en av få byer i verden som med rette kan kalle seg en verdensby. Her velger og vraker du, tilbudene er uendelige og du finner fort ut at du trenger hjelp til å manøvrere frem og tilbake mellom ufattelig mange spennende aktiviteter. ReiseKick gir deg de beste Londontipsene, basert på våre besøk! Her er 15 gode Londontips, presentert med lave skuldre, i tilfeldig rekkefølge. 

London, buss
London lever – uansett årstid – her er vi på vei over Themsen

Mekka for shopping 

London er synonymt med shopping, og da snakker vi ikke bare Oxford Street. Skal du shoppe klær, er New Bond Street et tips, og Kings Road og Knightsbridge en opplevelse. Og hva med Regent Street og Soho, livlige Camden Market, kule Shoreditch eller tradisjonsrike Petticoat Lane Market? 

Shopping i London, England

Finn din favorittpub 

Alle burde ha en favorittpub i London, vi har vår i en sidegate til Regent Street. En annen pub vi gjerne anbefaler er The Anchor: Iskald desember, fyr på peisen, lunt og hyggelig, et skravlende sus, mørke trepaneler, eldgamle skinnsofaer og knirkegulv. Her vanket selveste Shakespeare! 

Pub i london
En av titusenvis av puber …

Få oversikt over byen 

London Eye er kanskje det stedet du har den aller beste utsikten over sentrum av byen. Et helt enormt hjul ved Westminster Bridge, her ser du ned på Big Ben og Houses of Parliament like ved. En tur med dette hjulet er en fin start for å forstå hvordan London er anlagt ved Themsen. 

London eye og themsen
The London Eye er lett å få øye på …

Et sted for bokelskere 

London er en bokby, og her finner du noen helt fantastiske bokhandlere. Waterstones er størst i Europa og Foyle’s i Charing Cross Road har et legendarisk utvalg av bøker. Lukten av bøker og eldgamle skinnstoler, vegger dekket av bøker fra gulv til tak, sjekk boksjappene i Marylebone!  

 

Bokhandel i London, England
en av våre boksjapper i Marylebone

London = fotballmatch 

Vi kommer ikke utenom lærkula når vi er i London. Når halvparten av ReiseKick har sin klubb her, hører alltid en match til et London-besøk. Her opplever vi lidenskap på nært hold, og får lov til å sitte og hutre oss gjennom en sjansefattig 0-0-kamp en kald januardag! Helt herlig! 

Klart for kamp på gamle White Hart Lane

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Helt topp kollektivtilbud 

London er de store avstanders by, her må du ty til effektive kollektivtilbud, som de røde dobbeldekkerne eller T-banen. Gøy å sitte i 2. etasje på bussene, og Underground kan skryte av 10-12 linjer. Alternativt en tur eller to med en legendarisk London-taxi? 

Dobbeldekker buss i London, England
London er diger – kollektivt eller taxi, kanskje?

Afternoon Tea er bra stas 

Unn deg en deilig ettermiddag med Afternoon Tea på et staselig hotell, eller kanskje på Ritz? Dette er en opplevelse londonerne er gode på, det er glitter og glamour, det er det pyramidale, lille brettet med makroner, scones og smørbrød, gjerne akkompagnert av et glass smakfull champagne.  

Trivelige Covent Garden  

Vi må til Covent Garden når vi er i London, stikke innom den gamle markedsbygningen som er episenter i et livlig handelsstrøk, der vi trives uansett årstid. Alle slags butikker, og artister som fortjener en slant i hatten. Underetasjen av bygningen er et yndet sted for artistene.  

Gratiskonsert i underetasjen på Covent Garden

Sjekk ut hippe Shoreditch  

Vi liker Shoreditch, bydelen som grenser til det like hippe nabolaget Hoxton. Unge, kreative mennesker og trendsettere fyller de dødskule klubbene, og her er alt fra trendy spisesteder til rocka gastropuber, nudelbarer, markeder, vintage- og designbutikker. Og selvfølgelig street-art i verdensklasse!  

Shoreditch i London, England
Det kryr av unge, kreative mennesker i Shoreditch og Hoxton
Streetart i London, England
Suveren street art i Shoreditch – og jeg fikk lurt meg med …

Buckingham Palace er flott 

Helt siden 1837 har Buckingham Palace vært den britiske monarkens residens i London. Det ble bygget i 1703 som et townhouse. Slottet har 600 rom, den største private hagen i byen og ligger i enden av The Mall. Få med deg Changing of the Guard, en tradisjonell attraksjon.  

Buckingham Palace, London, England
Vi venter på Changing the Guard på Buckingham Palace

Smeltedigel av ulike smaker  

Alle verdens kjøkken er representert i London. Byen har et utrolig spenn fra enkel pubmat til gourmet av verdensklasse, knapt noen annen by i hele verden er i stand til å utfordre London på dette. Vi erfarer at smaken er forskjellig, så vårt beste tips er å reservere bord på forhånd!! 

God mat er ikke vanskelig å få tak i. Her er vi på Notting Hill …

Prøv en båttur på Themsen 

Themsen er Englands lengste elv og 35 mil lang. Elven har vært Londons livsnerve i nærmere 2000 år, og flere steder er det mulig å spasere elvelangs og nyte byen fra en uvant synsvinkel. Flere fine bruer i London tiltrekker seg også oppmerksomhet, og vi anbefaler en tur med båt! 

London Themsen Tower Bridge
Tower Bridge – en klaffe- og hengebru midt i London

Hyde Park – en populær park 

Når vi er i en storby, oppsøker vi alltid parker for et pusterom. Hyde Park er Londons største park, med dammen Serpentine og de fine svanene som et høydepunkt. Her er også Speakers Corner, og fysiske aktiviteter av alle slag. St. James’ Park og Kensington Gardens er også verdt å se.  

Hyde Park i London, England
Bare å vandre i Hyde Park en solfylt høstdag …

En by med praktfulle kirker 

London har mange vakre kirker og katedraler som er verdt et besøk. Vi har St. Pauls som vår favoritt og har klatret helt til topps der, selv om det er skummelt. Andre kirkebygg vi anbefaler å få med seg er Westminster Abbey, stedet for kroning, og Westminster Cathedral! Bilder av flere av dem under her!

St Paul i London
Her har vi klatret høyt inne i St. Pauls

Over 40 kommersielle teatre! 

Området rundt Leicester Square kalles for Teaterland, og her finner du mange av de mer enn 40 kommersielle teatrene der kjente musikaler går år etter år. Lion’s King, Mamma Mia, Les Miserables o.s.v. I billettluka på Leicester Square får du kjøpt dagens billetter til nedsatt pris! 

Londons har en helt unik vibb 

London er sannsynligvis den livligste, mest lokkende, underholdende og kosmopolitiske byen på jorda. Den har alt dagens turist kan ønske seg: Utsøkt arkitektur, fabelaktig shopping, flere grønne lunger enn noen annen hovedstad, kunstarenaer i verdensklasse, et vell av restauranter, nyskapende museer og kulturelt/etnisk mangfold. London sover aldri, slutter aldri å fascinere, og har en miks, et særpreg og en vibb du neppe finner noe annet sted. Kos deg i London! 

TIPS: Les flere av våre artikler om andre europeiske hovedsteder

Stockholm – guide og reisetips
Langweekend i sjarmerende København!
Kulinariske København
Vakre og historiske Wien
Praha – våre beste reisetips
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
Tips til gode, varierte spisesteder i Madrid
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Weekendtur til Roma i desember
Berlin – våre beste tips
Et kinderegg i Portugal: Lisboa, Sintra og Cascais
Høydepunkter i Paris: severdigheter, spisesteder og kafeer
Tips til spisesteder i Amsterdam
Dublin og Ring of Kerry i grønne Irland

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om flotte tips til London. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Les flere interessante artikler