Byen ligger på Costa Blanca, 37 kilometer nord for Alicante. Det er rundt 75 000 fastboende der, og 5 millioner turister besøker Benidorm hvert år, det koker av liv i sommerhalvåret. Siden 1925 har Benidorm vært et populært reisemål, først for spanjoler, men på 1950-tallet skjøt turismen ytterligere fart, og byen fikk internasjonal oppmerksomhet. Benidorm ble et etablert og populært feriested, og fikk etter hvert rykte på seg for å være en sliten charterdestinasjon. Ferie Benidorm

Nå feies gammelt rykte til side!

Benidorm feier nå ryktet som gammel turistmaskin til side, og posisjonerer seg som en intelligent og bærekraftig destinasjon. Som den første spanske byen har Benidorm oppnådd sertifiseringen “Smart Tourist Destination» Dette er et internasjonalt pionerprosjekt som skal utvikle reiselivssektoren ved å inkludere innovasjon og teknologi i turistdestinasjoner. Det er fem grunnleggende kriterier som skal oppfylles for å bli en del av dette prestisjetunge nettverket: Styresett, innovasjon, teknologi, bærekraft og tilgjengelighet. Benidorm er Spanias første by til å ha oppnådd alle. Byen er også en av de beste i verden når det kommer til fornybare energikilder, energisparing, gjenbruk og vannkvalitet. Ferie Benidorm

Badevakt på stranda i Benidorm, Spania
Fantastiske strender i Benidorm, her er det alltid plass til deg

Luftig og karakteristisk skyline

Du ser skylinen til Benidorm på lang avstand, byen er tross alt kjent for sine mange høye bygninger. Og har flest skyskrapere per innbyggere i verden. Visstnok ligger 2 av de 5 høyeste bygningene i Spania her i Benidorm. Det høyeste er Gran Hotel Bali, et gigantisk hotell med nesten 800 rom. Den andre bygningen er In Tempo, et boligkompleks som ble oppført som en hyllest til de døde etter bombene i Madrid i 2004.

Skyskraper i Benidorm
In Tempo – bygd til minne om de døde under terroren i Madrid i 2004

Bærekraftig å bygge i høyden

Modellen med vertikal konstruksjon blir ofte kritisert, og det er sjelden man hører om fordelen den genererer. Bygging av høye bygg forbruker selvfølgelig mindre areal og færre ressurser enn en spredt horisontal konstruksjon. Det trengs færre mil med asfalt og det er rimeligere å levere grunnleggende tjenester til dem. Jeg prøver å ha det i bakhodet når jeg måpende ser på alle skyskraperne som ligger helt ned mot de flotte strendene i Benidorm. Ferie Benidorm

Benidorm, Spania, skyskrapere
En sær miks av store strender og skyhøye bygninger

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Stilig eller stygt? Eller begge deler?

Den første gangen jeg så Benidorm var forøvrig da jeg gikk kyststien fra Villajoyosa til Cala de Finestrat. Jeg går der og nyter den vakre naturen, havet og stien, og plutselig får jeg hus høye som enorme tårn midt i fleisen. Jeg må innrømme at jeg ikke var forberedt på hvor voldsomt det er. Og jeg er heller ikke enig med meg selv om jeg synes det er stilig eller stygt. Kanskje begge deler. Ferie Benidorm

Skyskraper i Benidorm
Ojojoj? Der ble jeg plutselig satt ut …

Fenomenale strender og promenader

Noen av de flotteste strendene på Costa Blanca finner du her. Den mest populære er PLaya Levante som ligger i den østre delen av byen. Perfekt for deg som er ute etter en livlig strand med mye folkeliv og vannsportsaktiviteter. Playa Poniente i vest har en mer avslappet atmosfære, helt klart min favoritt.

Poniente beach, Poniente strand, Benidorm, Spania, Spain
I Benidorm er himmelen alltid blå …
Poniente strand, Benidorm, Spania

Langs hele stranden er det en flott promenade, perfekt for både korte og lengre turer. Innenfor promenaden ligger barer, spisesteder og butikker på rad og rekke.

Promenade i Benidorm, Spania
Flott å ta dagens 10 000 skritt på promenaden
Kule skulpturer i Benidorm, selvfølgelig

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Gamlebyen – liten og koselig

Den vesle gamlebyen i Benidorm ligger ved odden som skiller de to strendene Levante og Poniente. Gamlebyen med sine hvitvaskede hus med blå fliser, trange brosteinsbelagte gågater og bakgater står i sterk kontrast til resten av bylandskapet. Få med deg Balcón del Mediterráneo, en svær utsiktsterrasse der du får fantastisk utsikt over strendene og havet. Verdt et besøk er torget Placa del Castell, der det gamle slottet engang lå, og kirken Església de Sant Jaume i Santa Anna.

Kirken i Benidorm, Spania
På vei inn i gamlebyen i Benidorm

Forskjellige kulinariske gleder

Påvirkningen fra forfedre og andre sivilisasjoner har inspirert de lokale mattradisjonene. Her finner du det meste av internasjonal mat, kulinariske tradisjoner arvet fra arabere og sjømenn, for ikke å glemme det typisk lokale kjøkkenet til fiskerne. Og så tapas selvsagt, den spanske skikken med uformell spising og svært varierte retter. Vi har spist mye spennende tapas i Benidorm, og mine favoritter er rett og slett de vegetariske variantene.

Shopping, markeder og jazz

Det kryr av butikker i Benidorm, og du finner det aller meste her. Om sommeren holder butikkene lenge åpent, så du har god tid til shopping etter en lang dag på stranden. Det er også 3 markeder i byen, det mest spennende er kanskje “El-Cisne”, et antikvitetsmarked eller et bruktmarked som ligger i nærheten av campingplassen Benisol. Her spilles ofte live jazzmusikk, så her slår du flere fluer i samme smekk.

Et pulserende uteliv

Benidorm har et aktivt uteliv med et høyt antall moderne nattklubber, 160 disco-puber, barer og diverse kabaretshow. Ønsker du å nyte et pulserende natteliv, finnes det noe for alle i Benidorm, enten det er på strandpromenaden ved Levante-stranden, i Gamlebyen, i det som populært kalles “english zone” eller i utkanten av byen i retning Altea.

Benidorm sett fra fjellene innafor

Tips: Les flere av våre andre artikler fra Costa Blanca

Road-trip på innsiden av Costa Blanca
Alicante – et pulserende reisemål
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Altea – blendende hvit og vakker
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
På elsykkeltur: Benidorm-Albir-Altea-Polop-Benidorm

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Benidorm. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon