Villajoyosa, Spania, Costa Blanca

Villajoyosa er kjent for sin gamle bydel med fargerike hus og smale smug. De fantastiske strendene med krystallklart vann og palmeklynger å søke under hvis varmen blir for mye. Sjokoladefabrikken når søtsuget tar deg. Her er en tur i sentrum av byen for nybegynnere. Mange gode, praktiske tips å hente.

Vi går nedover Pelayo. På andre siden av elveparken de hengende husene i gamlebyen

Start på brua over Rio Amadorio

Vi starter på brua over byens lille elv, Rio Amadorio. Herfra ser du husene i gamlebyen som henger over byparken. Den må du bare få med deg, den har blitt en stor attraksjon i løpet av de siste årene. Nå står vi på brua, og opp mot fjellene ser du en annen bru, der trammen går over, også der kan du spasere.

Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Hengende hus og en flott bypark

Ned i den herlige byparken?

Brua du står på er en del av trafikkåra som splitter byen i to: Avenida del Pals Valencia. På nedsiden den gamle bydelen fra 1400-tallet, på oversiden en «nyere» bydel, der spanjolene bor. Vi går over brua, tar til venstre nedover Pelayo, og der er en trapp som tar oss ned i parken. Men vi tar til høyre der trappa kommer opp, og inn i det som kalles Poble Nou.

Villajoyosa, Poble Nou, Costa Blanca, Spania, Spain
Midt inne i Poble Nou her

Først Poble Nou, og så til havet

Poble Nou likner på «gamlebyen» på andre siden av elva, og vi går tvers gjennom før vi tar ned mot havet. Nede ved havet er det mulig å gå til høyre langs stier og strender, men vi går inn mot byen, passerer utløpet av lille Rio Amadorio og fortsetter langs promenaden mellom «gamlebyen» og stranden Playa Centro.

Elveparken, Villajoyosa
Passerer nederst i elveparken etter å ha gjort Poble Nou

Bortover den flotte promenaden

Det er her de fleste turistene befinner seg. Promenaden er genial, bred og fin, noe som bidrar til å senke skuldrene også når det er folksomt her. Den skiller gamlebyen fint fra strandlivet, og selvsagt finner vi barer, kafeer og restauranter på rekke og rad. Vi skal gå gamlebyen helt til slutt i denne artikkelen, og går nå bortover promenaden.

Villajoyosa
Gamlebyen på avstand fra den lille utstikkeren bortest på stranda
Strandpromenaden Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Koselig miljø bortover promenaden

Fantastiske kyststier begge veier

Promenaden er byens stolthet. Her kan alle gå, løpe, spasere, sitte … i det hele tatt er det møtestedet mange setter pris på. Du kan gå helt til Altea og enda lenger langs de fine kyststiene, og her ligger også byens eneste STORE hotell, Allon. Vi tar rullebåndet før vi kommer til hotellet – opp til Valencia-gaten.

Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain

Opp rullebåndet – kaffe på Valor

Det øverste av fire rullebånd gjennom vakre Parque Censal ender ved Valor, en trivelig kafé med bord inne og ute. God frokost her på sjokoladefabrikkens kafé, og kanskje en liten rast? Så tar vi til høyre bortover trafikkgata til den treffer Colon, som går parallelt på innsiden, og rett oppi tverrgata ser du byens bibliotek. Men vi går tilbake gjennom «shoppinggata» Colon

Cafe Valor, Vilaljoyosa
Litt godt til kaffen, takk … bare litt?
Bibliotek, Villajoyosa, Costa Blanca
Byens flotte bibliotek oppi tverrgata

Colon – sentral gate i «nybyen»

Colon er møtestedet her oppe i «nybyen». Her er Bymuseet på høyre hånd med en gang, og flere hyggelige spisesteder. Den er bilfri, her sitter du gjerne i gata og spiser. Her finner du byens turistbyrå, og sjekk de herlige fortauene og appelsintrærne som står som tinnsoldater langs gata. Vi går Colon til den butter, og tar til høyre opp Canalejas. Dersom vi tar ned til venstre, kommer vi til turens startpunkt.

Colon, Villajoyosa, Spania, Spain, Costa Blanca
Her går vi langs Colon
Bymuseet, Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Gå inn her, Bymuseet her er virkelig en opplevelse

Matmarked, butikker og da Marc

Etter et minutt opp Canalejas ser du Matmarkedet på venstre hånd. Gå inn, gå inn, det åpner tidlig om morgenen. Her kan du kose deg i solen utenfor, god mat og drikke her selvfølgelig. Her er også en av våre restaurantfavoritter, Pizzeria da Marc, og rett over gata byens sentrale apotek. To matbutikker rett ved: SPAR og DIA.

Matmarkedet, Villajoyosa
Matmarkedet og kafeen utenfor

Sjokoladefabrikk og lokale miljøer

Går du videre oppover fra matmarkedet, kommer du til en togskinne, der trammen på Costa Blanca passerer. En billig og smart måte å komme seg rundt i Costa Blanca på. Vi går videre opp gaten, og kommer til byens sjokolademuseum. Bli kjent i de lokales miljø: Hovedgatene parallelt med Colon: Constitución, Ramón y Cajal og Avd. de Benidorm, de små tverrgatene og den trivelige parken med Finca la Barbera.

Oj oj oj, der kommer jo trammen, gitt!

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Gamlebyen: Start på kirkeplassen

Vi går ned Canalejas igjen, forbi matmarkedet, over den store trafikkåra, og opp kneika som tar oss inn i den fargerike gamlebyen. Nå er vi plutselig på kirkeplassen med flere hyggelige spisesteder, og en kirke verdt et besøk. Vi har en stamkafé her, og prøv restauranten d’Roca nedenfor kirken eller baren Castela Palace. Og – nå gjenstår bare den eventyrlige «gamlebyen».

Villajoyosa
Koselig på kirkeplassen …

Mingle på kryss og tvers uten plan

I den gamle bydelen er det så mange små smug og plasser at jeg velger å be dere mingle på kryss og tvers på egen hånd uten å følge en spesiell løype. Dere skal uansett gå nedover mot Middelhavet, og den gamle bydelen er «rammet inn» av «trafikkgata» øverst, kirken og den gamle borgen på nordsiden og elveparken og hengende hus på sørsiden. Sjekk de fargerike husene, regelen er at to hus ved siden av hverandre ikke kan ha samme farge.

På vei nedover gamlebyen …

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

En maurisk arv og en kul festival

Hele bydelen er en arv etter maurerne, som ble jaget av gårde i 1538. Dette feires hvert år en hel uke i strekk i slutten av juli med festivalen Moros y Christianos. Og vi avslutter den lille turen i Villajoyosa med en bildekarusell fra den fargerike bydelen vi er så betatt av. Sikkert fordi vi har leilighet midt i denne herligheten! SNURR KARUSELL!

  • Fargerike hus
  • Cabanon
  • Villajoyosa
  • Fargerike hus i Villajoyosa
  • Fargerike hus i villajoyosa
  • Mann på krakk i Villajoyosa

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips 1: Les flere artiklene våre fra Villajoyosa

Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
TOPP 10-OPPLEVELSER I VILLAJOYOSA
De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
Villajoyosa – byen med 29 sjokoladefabrikker!

Tips til andre fotturer i området

Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Fjellturer på Costa Blanca
Volta a el Cantal – fin fottur på Costa Blanca

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om fotturen vår på innsiden av Villajoyosa. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon