Skagen


Vi er i Skagen, Danmarks nordligste by, i slutten av januar. De ikoniske, gule husene i sentrum, gatene, kafeene og barene er stille sammenlignet med livet her på sommeren. Det passer meg fint, godt å bare rusle rundt, nyte livet og roen, og suge inn atmosfæren i den pittoreske, lille byen.

De ikoniske, gule husene i sentrum …
Skagen

Som sagt er det stille og rolig nå i januar. Men butikker, kafeer, restauranter, gallerier og museer er åpne. Jeg er innom flere koselige butikker, rekker enda en kaffe og til og med et glass vin og et høyt smørbrød på et av de andre koselige stedene. Apropos mat, i Skagen må du prøve noen av de gode sjømatrettene som serveres. Her snakker vi kortreist!

Nydelig sjømat uansett sesong i Skagen

Internasjonal berømmelse

Skagen nyter internasjonal berømmelse og en særegen plass i kunsthistorien. Kunst har alltid vært, og er fortsatt en viktig del av livet i Skagen.

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Skagen museum

Dette museet huser en imponerende samling av kunstverk fra den berømte Skagenmaler-skolen. Med kunstnere som P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher, Viggo Johansen og Christian Krohg i spissen ble gruppen av Skagen-malere en tidlig representant for det moderne maleri i Skandinavia.

Christian Krohg var en av de berømte Skagen-malerne
Axel Lochers bronseskulptur Den lille havfrue

Det Grå Fyr står midt på


Med sine 46 meter er Det Grå Fyr det nest høyeste fyrtårnet i Danmark. Fyret ble innviet og tent for første gang 1. november 1858, en halv time etter solnedgang. Det tok 4 år og 200 000 riksdaler å bygge. Det kunne sees på 20 nautiske mil, og står midt på Odden, med lik avstand til Skagerak og Kattegat.

Du kan gå til topps i den innvendige spiraltrappen. Etter 210 trappetrinn belønnes du med panoramautsikt over Skagen-området.

Skagen
Ta turen opp på Det Grå Fyr!

Kaffe på Brøndums Hotell

Skagen, hotell, Danmark
Brøndums Hotell er en institusjon i Skagen.

Hvor skal vi drikke kaffe, spør jeg en av de innfødte. Svaret kommer prompte. Brøndums Hotel. Jeg får beskjed om at det er enda finere der når det er varmere i været, for da kan jeg sitte i den deilige hagen. Nå er det for kaldt, men likevel flott.

Brøndums Hotell har en fascinerende historie, helt fra 1839, da farmoren til tidligere nevnte kunstmaler Anna Anchers, Ane Kirstine Houmann arvet Brøndums gård. Gården var den gang en kjøpmannsgård, men etter godkjennelse fra Kong Frederik VII ble den i 1859 utvidet med et gjestgiveri. Nå er det et flott badehotell med gourmetrestaurant.

Solnedgangsplassen i Gamle Skagen

Solnedgangen i Skagen er fantastisk. Hver kveld stimler folk til solnedgangsplassen i Gamle Skagen for å nyte solens siste stråler. Vakkert!

Skagen, solnedgang, Danmark, Denmark
Nydelige solnedganger i Skagen, selvsagt

Skagen Sønderstrand – bynær og barnevennlig

Skagen Sønderstrand er en bynær og barnevennlig sandstrand med Vippefyret som et vakkert landemerke. Her går stier på kryss og tvers, noen steder kommer du også frem med rullestoler og barnevogner. Er du her på St. Hansaften, er det hit du går. Her tennes Skagens St. Hans-bål hvert år.

Skagen, Vippefyr, Søndrestrand
Vippefyret på Skagen Sønderstrand

Tur på Grenen – skille mellom to hav

Området rundt byen byr på flotte tur- og sykkelstier, og vi tar turen ut til Grenen, et bemerkelsesverdig fenomen hvor Nordsjøen og Kattegat møtes. Den lange sandbanken som strekker seg ut i havet, skaper en naturlig skillelinje mellom de to havområdene. Her krasjer bølgene fra Nordsjøen med bølgene fra Kattegat, en visuell, imponerende opplevelse. Og på sandbanken ligger selen og koser seg.

Skagen i januar? Hvorfor det?

Hovedgrunnen til at jeg besøkte Skagen i januar, og ikke ventet til Skagen viser seg fra en enda bedre side, er rett og slett at jeg var med på Skagen Vinterbade festival. Jeg som ikke bader i Norge, fordi det er altfor kaldt i vannet, hoppet i det. Vannet holdt 5 kjølige grader, jeg tok 4 svømmetak, utvekslet noen få ord med de to dykkerne som passet på oss badende, og fortet meg tilbake til stranden.

Tips: Les om Vinterbader festival i SkagenHvorfor er Skagen så populær?

Deilige strender, kunst og kultur, sylfersk sjømat, historiske steder som Det Grå Fyr og Grenen, og sist men ikke minst avslapping og rekreasjon.

Overnatting på Color Hotel Skagen

Vi overnatter på Color Hotel Skagen, et 4**** hotell litt utenfor sentrum av Skagen, og vi velger mellom mange ulike romtyper. Vi har en leilighet med 1 soverom og connection room, en perfekt løsning for oss.
Hotellbildene er hentet fra https://www.skagenhotel.dk/.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram

Hvor ligger Skagen?

Reise til Skagen?

Du kan ta ferge fra Kristiansand, Bergen, Stavanger, Larvik eller Langesund til Hirtshals, og kjører 50 km nordøstover til Skagen. Det går også fly direkte til Aalborg Lufthavn, derfra kan du kjøre 1 time og 15 min til Skagen nordover med bil.

Tips : Les flere av våre artikler fra Danmark

Langweekend i sjarmerende København!
Kulinariske København

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Skagen. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon