Spisesteder i Barcelona,

Når du besøker Barcelona, er mat og drikke en helt naturlig del av opplevelsen. Matkulturen her er en spennende miks av deilige middelhavssmaker, katalansk identitet og internasjonal innflytelse. Uansett preferanser finner du garantert dine kulinariske favoritter i Barcelona.

Barcelona
Halvparten av ReiseKick koser seg i Barcelona

Katalansk matkultur

Katalansk matkultur har en sterk innflytelse på maten i Barcelona. Noen typiske retter er crema catalana (en katalansk versjon av creme brülee) og fideua, en paella-liknende rett, der ris er byttet ut med pasta. Katalanske retter er også kjent for sin bruk av sauser og krydder, som gir smak og dybde til maten. Den mest kjente sausen er “salsa romesco”, laget av mandler, ristede tomater, hvitløk og olivenolje. Andre vanlige krydder inkluderer safran, timian, rosmarin og persille.

Tapas – selvfølgelig!

Mange forbinder Barcelona med Tapas, disse deilige munnfullene som spenner fra enkle oliven til mer komplekse retter. Å spise på en tapasbar er en opplevelse som byr på så mye mer enn matopplevelsen. Her møter du spanjolene i sitt rette element, og ingen skal påstå at det går upåaktet eller lydløst hen. Et par typiske tapasretter er patatas bravas (stekte poteter med krydret tomatsaus) og pulpo a la gallega (blekksprut med paprika og olivenolje.

En kelner fortalte oss engang at tapas opprinnelig var en loffskive over sherryglasset for at ikke fruktfluer skulle finne veien ned. Etter hvert ble salte skinker tilbehør på loffen, og nå er det ingen grenser for hva som kalles tapas i Barcelona.

Det er verdt å merke seg at mange av de beste tapasstedene i Barcelona kan være små og travle, så det kan være lurt å komme tidlig eller bestille bord på forhånd, spesielt i helgene eller i høysesong.

Tapasbarer finnes overalt, så å anbefale noen mer enn andre er ikke lett. Men vår absolutte favoritt er Santagustina på Plaza Sant Agusti Vell 9. Både tapas og vin er nydelig, men for oss er det stemningen, lokalet, folka og beliggenheten som er det viktigste. Når det er varmt i været, og det er det nesten alltid, sitter du ute og spiser.

Litt kaldt i været akkurat i dag, men dette er et supert sted!

Et annet sted vi alltid stikker innom La Vinya del Senyor som ligger på Placa Santa Maria del Mar. Her er også flere andre, koselige restauranter, som ligger rett ved den vakre kirken Santa Maria del Mar.

La Cova Fumada er en av de eldste tapasbarene i Barcelona, kjent for autentisk og uformell atmosfære. De er spesielt kjent for sine signaturretter, som bombas (friterte potetballer fylt med kjøtt) og maritim tapas laget med fersk sjømat.

Deilig sjømat

Sjømat er selvsagt i en by ved Middelhavet. Tilgang til fersk sjømat året rundt bidrar til at det er mange restauranter som har spesialisert seg på sjømat, og som lager helt nydelig mat. Du behøver ikke gå på luksuriøse sjømat-restauranter for å spise fersk og deilig sjømat, strandkafeene har også mye godt på menyen.

Tips til gode steder å spise middagVi har spist på mange steder i Barcelona, og her tipser vi om noen av dem.

Ziryab: Her serveres tapas med en twist. Nydelig mat i spennende lokaler i et lite smug i El Born. Lokalet som Ziryab ligger i, er et palass fra 1600-tallet.

Restaurante Arcano byr på et av de kuleste lokalene vi har vært i. Når de i tillegg serverer deilige fiske- og kjøttretter, er dette absolutt et sted å besøke. Under her ser du noen eksempler.

Els Quatre Gats i Carrer de Montsió er en annen god restaurant. Vi besøkte den på nyttårsaften et år, og nøt en herlig 9-retters middag. Vi har ikke bilder av maten, men vi storkoste oss…

Ønsker du å besøke et ujålete sted, som svært mange av de lokale frekventerer, anbefaler vi Le Cucine Mandarosso. Her hadde vi det gøy! Flotte eiere og livlige gjester. God mat og deilige kaker.

Pizzeria da Nanni er et relativt enkelt sted, men pizzaen de serverer er det ikke noe å utsette på.

Pizzera da Nanni, Barcelona

Slå deg ned på et av de mange torgene!

Overalt hvor vi snur oss, er det et spennende eller koselig sted som frister. På Plaza de Jaume Sabatez spiste vi knallgode pannekaker til lunsj. Flere koselige kafeer her. Bare å velge og vrake.

Koselig på Plaza de Jaume Sabatez
Café König i El Born byr på god stemning og mye sol

Matmarkeder er et must

Det er flere matmarkeder i Barcelona, og her er det noe for “alle”. Her går lokalbefolkningen for å kjøpe ferske råvarer og lokale delikatesser. De setter pris på den høye kvaliteten på varene, og den autentiske atmosfæren på markedene. Turister er det selvfølgelig også mange av, og på markedene kan de smake på tradisjonelle spanske retter. En annen gjeng er foodiesene, som ser på matmarkedene som et mekka for å utforske lokale smaker, ingredienser og matkultur. Ellers finner mange kokker inspirasjon til sine menyer av å vandre rundt.

På flere matmarkeder arrangeres det også matlagingskurs, en morsom opplevelse som jeg anbefaler deg å være med på dersom tiden strekker til.

Stikk innom Mercat de Sant Antonio eller Mercat de Sant Josep de la Boqueria, som ligger langs La Rambla. Mercat de Santa Caterina ligger i vårt favorittdistrikt El Born.

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

God frokost er en god start på dagen

Vi pleier som regel ikke å spise middag på hotellet vi bor på, men liker å finne små koselige kafeer hvor vi inntar dagens første måltid. Det blir aldri feil med ferskpresset appelsinjuice, kruttsterk kaffe og gode bakevarer. Cappucino Creme & Cafe er et sted vi gjerne anbefaler. På Els Encants tester du “pa amb tomàquet” (brød med tomat) eller “tortilla de patatas” (potetomelett) for en smak av lokal kultur. På Elsa y Fred nyter du gourmetfrokost, de serverer alt fra avocadotoast til eggs benedict.

Ta frokosten ute på byen!

Hva kjennetegner maten i Barcelona?

Kvaliteten på råvarene er unik, tilgangen på ferske råvarer fra Middelhavet og landområdene rundt er makeløs. Autentiske smaker står i fokus, og tradisjonelle oppskrifter henger høyt. Men selv om tradisjon er viktig, er kjøkkenet i Barcelona også kjent for sin innovative matkultur, som resulterer i spennende og nyskapende retter.

Matopplevelsen handler ikke bare om selve maten, men også om atmosfæren og gjestfriheten på restauranten.

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Kort oppsummert: Matkulturen i Barcelona en spennende blanding av tradisjonelle, katalanske retter, ferske råvarer fra Middelhavet og internasjonale smaker som reflekterer byens mangfoldige befolkning.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!Vi håper du finner inspirasjon i våre tips om spisesteder i Barcelona. Kanskje kan du bruke disse på din neste ferie hit. Vi setter pris på om du deler!

Tips: Les flere av våre artikler fra Barcelona

Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
Med tog fra Alicante til Barcelona – gode tips
Spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
Gaudi og Picasso – det lekne Spania
Fin togtur fra Paris – via Barcelona – til Alicante

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon