Sevilla, Spania, Spain, Alcazar

Spania har så mye. Tenk kunstnere som Picasso og Dali. Tenk Gaudi og hans Sagrada Familia i Barcelona? Tenk Alhambra i Granada og La Mezquita i Cordoba? Lidenskap og livsglede er stikkord for spansk kultur. Tenk flamenco? Og hva med maten? Paella er nasjonalrett, tapas er det kuleste. De beste strendene, fjellturer i Pyreneene og den måten kulturarven er tatt vare på.   

Her er vi på et intimt flamenco-show i Sevilla!

Men hva er nå egentlig Andalucia?

Andalucia handler om det sørlige av Spania. Navnet betyr «Vandalenes land», og stammer fra et germansk folk, som grunnla et kongerike her på 400-tallet. Maurerne behersket Sør-Spania fra 700-tallet, til katolikkene erobret denne regionen i 1492. Arven etter maurerne handler om arkitektur, flamenco og tyrefekting. Hele 8,5 millioner bor her. Sjekk 4 storbyer vi har besøkt: Sevilla, Malaga, Cordoba og Granada!

Cordoba, Spania
La Mesquita i Cordoba – her fikk jeg hakeslepp!

Cordoba – en by du ikke glemmer!

Lave, hvitkalkede hus, dører og vinduer innrammet i gulmalt treverk. Trange smug, der du går deg vill gang på gang i den største gamlebyen i Europa på Unescos verdensarvliste. Trær fulle av appelsiner overalt. Cordoba var størst og best utviklet i Europa rundt år 1000, og her går du inn og beundrer de vakre gårdsrommene, arv fra romere og maurere, og nyter blomster overalt.

San basilica, Cordoba, Andalucia, Spania, Spain
Patioene i San Basilio-strøket er overveldende

Hva MÅ du se når du er i Cordoba?

Vi sier bare La Mesquita, et kirkebygg og virvar av 850 søyler i onyx, marmor og granitt, du vil garantert få hakeslepp. Gå i jødekvarteret, La Juderia, Europas største. Palacio Viana må du besøke, og blomsterprakten i patioene i San Basilio. Casa Andalucia med arabisk interiør, vakre kunstmuseer, sentrale Plaza de Las Tendillas og selvsagt Alcázar med sine flotte hager.

Cordoba, Alcazar, Andalucia, Spania, Spain
Hagene i Alcazar må du bare oppleve også!

Tips: Les artikkelen vår om Coroba

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Malaga – lysets by med 325 soldager

Malaga, Colourbox, Spania, Andalucia
Utsikt over Malaga havn – tatt fra Gibralfaro Slott

Malaga blir ofte kalt «Madrid by the sea» fordi byen er kjent for sin kulturelle overflod. Byen er kompakt, enkel å gjøre til fots, og har perfekt beliggenhet mellom fjell, elver og hav. En fin strand, bykjernen rett bak havna, og et kulinarisk kalas av en tapasby. Lett å komme hit, også. Gå på shopping i Marques de Larios, der finner du de kjente merkene, Malaga har det meste!

Atarazanas, Malaga, Spain, Spania, Andalucia
Glassmaleriet på Matmarkedet i Malaga

Hva MÅ du se når du er i Malaga?

Katedralen La Manquita er episenter, gå inn og nyt! Alcazala, det arabiske festningsverket må du få med deg, og rett ovenfor finner du Gibralfaro Slott, arven fra fønikerne med beste utsikt. Teatro Romano er romersk arv, gravd opp på 1950-tallet. Sjekk Picassomuseet, og du må på Atarazanas, byens matmarked, og Antigua Casa de Guardia rett ved. Og – Museo Pompidou!

Cervantes, Malaga, Spania
Anbefaler virkelig et tapasmåltid her!

Tips: Les artikkelen vår om Malaga

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betaler med VIPPS, og laster den ned direkte.

Granada – «den perfekte byen»

Granada, Spania
Den lille favorittpiazzaen vår i Granada

Det er mange årsaker til tilnavnet, og den mest kjente heter Alhambra, en ikonisk attraksjon, maurisk festning og palasskompleks, bygd i perioden 1248-1390. Byen ligger midt mellom snøkledde Sierra Nevada og tropisk kyst. Det er grønt, vi er 738 m.o.h., og her har maurisk, jødisk og kristen arv smeltet sammen. Den fascinerende miksen gjør Granada svært vakker!

Alhambra, Granada
Jada, Alhambra, selvfølgelig!

Hva MÅ du se når du er i Granada?

Du vil bare ikke gå glipp av Alhambra, og Granada byr på flere historiske steder: Katedralen, det kongelige kapell og de mauriske kvartalene. Gå gjennom Albaicin, den hvite gamlebyen i skråningen ned fra Alhambra, spaserturen fra Generalife-hagen er en opplevelse. Bib-Rambla er hovedtorget, omringet av koselige smug. Spis arabisk i Albaicin, se besøket vårt på linken.

Granada, Spania, Andalucia
Vi falt for dette lille torget i Albaicin – og spiste godt på Las Cuevas

Tips: Les artikkelen vår om Granada og Alhambra

Sevilla – med den spanske pulsen

Sevilla, Spania, Spain, Alcazar
Og her driver ReiseKick reklame for fantastiske Alcazar. Det er det verdt!

Spanias 4. største by, kjent for sin herlige, spanske puls. Appelsintrær overalt, små tapasbarer på hvert et hjørne. Byggverk som gir deg hakeslepp. Rio Guadalquivir renner gjennom byen, og med den historien. Labyrintiske Santa Cruz, den hippe gamlebyen, små håndverkssjapper og butikker, mini-piazzaer med tapas og appelsintrær, klimprende gitarer, det blir vel ikke bedre?

Alcazar, Sevilla, Andalucia, Spaina
Beregn en halv dag på Alcazar – helt nydelig!

Hva MÅ du se når du er i Sevilla?

Vi gikk på måfå rett inn på byens tyrefekterstadion, og angret faktisk ikke. Torro del Oro rett ved var byens vakttårn ved elven. Ta hestedrosje, gøy og staselig, og festningen Alcazar er en av Spanias vakreste. Du må opp i toppen på katedralen, ingen trapper, bare vindelvei. Her er Columbus begravd. Sevilla er flamencoens vugge, la deg vugge! Gå på matmarkedet, opplev Setas de Sevilla, en av byens største, og mest omstridte, attraksjoner.

Cathedral, Sevilla, Andalucia, Spania
Katedralen i Sevilla er bare .. monumental!

Enkle tips for et bedre storbybesøk

Bo sentrumsnært. Bestill inngangsbilletter på nett på forhånd. Les deg opp før besøk. Unngå høysesong. Bruk minst én langhelg. Praktiser en miks av måfå og plan. Sett deg ned av og til!

Sett deg ned av og til når du er i en storby …

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om 4 spennende storbyer i Andalucia. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?   
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon