Nord-Makedonia har mer å by på enn hovedstaden Skopje og Ohrid-sjøen. Her kommer tips til fine opplevelser i regionen Prespa, helt sør i Nord-Makedonia samt et knalltips til overnatting. Regionen Prespa ligger sentralt på Balkan, og er faktisk delt mellom Nord-Makedonia, Hellas og Albania.

Her står jeg i Nord-Makedonia og ser over til Hellas og Albania

Villa Prespa – perfekt for overnatting

Vi bor på Villa Prespa, et idyllisk sted i den bittelille landsbyen Dolno Dupeni, bare 10 minutters kjøring fra Prespa-sjøen. På Villa Prespa senker skuldrene seg, her er det stille og rolig, og utsikt helt til Hellas og Albania. Det er deilig å bare sitte ute i hagen, nyte en kopp kaffe og høre fuglene som kvittrer.

Du kan velge mellom dobbeltrom, twinrom eller leilighet på Villa Prespa, og det er kaffemaskin og minibar i alle rom. Og du, sengene er kjempegode å sove i. Og frokosten? Helt supernydelig.

Villa Prespa. Nord-Macedonia
Vi var en liten gjeng som koste oss på Villa Prespa

Rundt Villa Prespa er det uberørt natur, og turmulighetene er uendelige. Spør vertskapet om tips til hva du kan gjøre, du er garantert i de beste hender.

Villa Prespa, Nord-Makedonia,Macedonia
Flott på villa Prespa – og syklene står klare!

Prespasjøen

Prespasjøen på grensen mellom Nord-Makedonia, Albania og Hellas er en av bare 17 eldgamle innsjøer på jorden. Den er estimert til å være 5 millioner år gammel, ligger hele 853 meter over havet og er den høyestliggende innsjøen på hele Balkan.

Villa Prespa, Nord-Makedonia, Macedonia
Prespasjøen – omkranset av grønn, vakker natur
Solnedgang over Prespasjøen

Krystallklart vann på stranden Slivnica

Det er flere strender langs Prespasjøen, og den flotteste er Slivnica. Vannet er krystallklart, og stranden er et populært reisemål for både lokalbefolkning og turister.

Prespa, Nord-Macedonia
Slivnica-stranden er populær …

Perfekt for sykkel- og fotturer

Prespa er perfekt for alle som liker sykkel- og/eller fotturer. Her er det stille og rolig, men svært lite trafikk og du sykler på rolige landeveier, mange med fantastisk utsikt. Vi syklet mellom landsbyene Dolno Dupeni, Ljubojno og Brajchino, en tur jeg gjerne anbefaler når du er i dette området.

Ut på tur – aldri sykkelsur

Foretrekker du å gå på beina, er det mange muligheter for både korte og lengre turer her. Stiene er godt merket, de går gjennom vakker natur og små landsbyer og byr på fantastisk utsikt.

Veldig fint å gå på fottur her!
Prespasjøen på sitt vakreste

Etnomuseet i Podmocani

I den lille landsbyen Podmocani besøker vi det flotte etnologiske museet til Jone Eftimovski. Han har samlet mer enn 160 ulike folkedrakter og og andre tradisjonelle gjenstander fra området, og vi får et fantastisk innblikk i de rike folkloretradisjonene i Prespa. Jeg kjøper med meg et par råflotte strikkesokker hjem, perfekte på kalde vinterdager.

Denne mannen har samlet mer enn 160 ulike folkedrakter!

Nord-Makedonsk mat – helt nydelig!

Maten er svært velsmakende og en integrert del av landets kultur. Vi har storkost oss med blant annet Sarma (fylte kålruller), Tavce Gravce (bakte bønner), Polneti Piperki (fylt paprika)
Turlitava (Grønnsaks- og kjøttgryte), Zelnik (fylt pai), Selsko Meso (Svine- og soppstuing), Shopska Salad (Makedonsk salat) og Burek (fylt bakverk) Og til maten drakk vi naturligvis lokalprodusert vin.

Macedonia Experience leverer maksimalt!

Jeg reiste med Macedonia Experience, et selskap hvor de ansatte er lokalkjente, kunnskapsrike og har stor pasjon for Nord-Makedonia. De hjelper deg med det aller meste. Det er flott å få et skreddersydd opplegg hvor overnatting, guidede turer, aktiviteter og restaurantbesøk er perfekt tilpasset ferien din. Macedonia Experience kan selvsagt også vise deg hele det vakre landet, ikke bare Skopje.

Hvordan reiser du til Prespa-regionen

Wizz Air flyr direkte fra Torp, Sandefjord to ganger i uken hele året. Norwegian har direkteflygninger fra Gardermoen i skolens sommerferie. (2023). Bor du på Villa Prespa, tilbyr de henting og bringing på flyplassen i Skopje. Leier du bil på flyplassen, tar turen mindre enn 3 timer.

SPANDER EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR!

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Tips: Les våre 2 andre artikler fra Nord-Makedonia

Skopje – Europas vennligste hovedstad?
Vakre Ohrid i Nord-Makedonia

Les også artiklene om Nord-Makedonia skrevet av Cathrines reiser og Reiser med glede.

Skopje,

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Prespa-regionen i Nord-Makedonia. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon