Her oppsummerer vi Reiseåret 2023 for ReiseKick, og tar et kort tilbakeblikk på reiseopplevelsene våre i året som gikk. Året har vært spesielt, med tragiske kriger som herjer, men vi har reist i trygge farvann. Bli med på dette tilbakeblikket på ReiseKicks Reiseår 2023 måned for måned.

Firenze Santa Maria Novella, train station, italia, italy

Januar

Årets første måned byr ikke på de store reisene, men Torill tar en tur til Tromsø og ReiseKick deltar på Travelmatch i Oslo, og inngår flere spennende avtaler. Vi går lange fotturer i Oslo by, og på ski i Nordmarka og Romeriksåsene.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Tromsø – når været ikke er på lag
Skitur i Romeriksåsene – flott og barnevennlig

Februar

Vi reiser til Villajoyosa og leiligheten vår der. Deilig å være tilbake, og vi besøker flere byer på Costa Blanca. Vi opplever blant annet Alicante, Teulada, Moraira, Javea og Denia. Begge har mye å gjøre på jobb, men klarer å balansere jobb og pleasure på en god måte.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Jávea – historisk og naturskjønn perle på Costa Blanca
Moraira – Spanias St. Tropez?

Mars

Vi nyter fortsatt livet i Villajoyosa. Torill drar på venninnetur til Mallorca og besøker Palma og Valldemossa. Vi går lange turer i fjellet og langs kysten av Costa Blanca, vi tar båt til Tabarca, og besøker Alicante og Santa Pola. 12 dyktige deltakere deltar på vår Skriveretreat i Villajoyosa. Torill løper halvmaraton sammen med datter Martine i Berlin.

Tips: Les om flere av opplevelsene våre i mars her.

Vakre Valldemossa på Mallorca
Idyllen Tabarca – Spanias minste, bebodde øy
Unter den Linden – Berlins paradegate
Berlin – våre beste tips

Boklansering nr 1 i 2023

Vi lanserer vår andre e-bok, Costa Blanca på kryss og tvers, og vi er kjempestolte! Dette er et resultatet av alle turer og opplevelser på Costa Blanca, og med utgangspunkt i blogginnleggene er dette blitt en kjempeflott og nyttig e-bok. E-boken kan du kjøpe her:

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

April

Sommeren er kommet til Costa Blanca, og vi nyter den, samtidig har vi mye å gjøre i våre respektive jobber. Vi er heldige som kan utføre enn stor del av jobbene våre fra hjemmekontoret i Villajoyosa.

Vi tar toget til Madrid, vi ser Real Madrid spille kamp, og Torill løper halvmaraton og får bekreftet at formen er litt bedre enn i fjor. Vi reiser til Porto og Gaia i Portugal, og koser oss med portvin og fado.

Vi fortsetter med lange fotturer på Costa Blanca, og er innom Finestrat og Polop til fots.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Malasana – en autentisk bydel midt i Madrid
En usedvanlig sporty weekend i Madrid
Polop – oasen på innsiden av Costa Blanca
Lang fottur fra Finestrat til Polop, rundt Puig Campana
Gaia i Portugal – portvinens fødested
Langhelg i Porto – en fargerik, uslepen diamant

Mai

Torill reiser på pressetur til Nord-MaKedonia og faller pladask for hovedstaden Skopje. I samme land er hun med på spennende og kulinariske opplevelser i Ohrid, Prespa og Bitola. 17. mai ferier vi med brask og bram på Losby Gods i Lørenskog. ReiseKick har vunnet flyilletter til Warsawa, og vi drar selvfølgelig dit og tar med oss Krakow i samme slengen. Vi fortsetter videre til Latvia der vi bor 4 døgn i Riga. Herfra tar vi dagsturer til Jurmala, Sigulda, Krimulda og Kuldiga.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Skopje – Europas vennligste hovedstad?
Vakre Ohrid i Nord-Makedonia
Prespa-regionen sør i Nord-Makedonia
Warszawa – Europas mest dynamiske metropol?
En magisk weekend i Krakow i Polen
Riga i Latvia – Baltikums Paris
Badebyen Jurmala – og andre skatter i Latvia

Juni

Torill drar på pressetur til Lübech, Travemünde og Hamburg før sommerferien braker løs, og vi tar flyet til Roma som er første stopp i sommerferien. Herfra tar vi toget, og vi besøker Napoli, en utrolig kul by! Vi var her i tre dager, kunne gjerne ha doblet det. Vi fortsetter til Firenze og Sesto Fiorentino hvor vi bor på vårt favorittsted, Villa il Paradisino. Turen går videre til Romeo og Julies hjemby, Verono, og vi har fått en ny favoritt i Italia. Herfra er togskinnene korte til Dolomittene og Seiser Alm hvor vi er i 12 herlige dager. Vi går lange turer i fjellet hver dag, aller beste ferien! Før vi tar flyet tilbake til Oslo, toger vi til Bergamo og storkoser oss her noen dager.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Lübeck – en kortreist verdensarv
Travemünde – på Østersjøens riviera
Togreise i Italia: Roma – Napoli – Firenze – Verona – Bolzano – Bergamo
Napoli – det ekte Italia?
Verona – kjærlighetens by
Bergamo – full av sjarme og severdigheter
På el-sykkel i Seiser Alm i Dolomittene
Fottur i Dolomittene og et fornemt slottsbesøk

Juli

Siden sommerferien allerede er svidd av, koser vi oss med turer i skog og mark og i Oslo by. Det er helt fint å være hjemme i juli, alt er roligere og været er ok. Eller? Vi drar på kortere turer, besøker Drøbak og Halden, og bor staselig på Dömle Herregård i Värmland.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

På dagstur til Sommerbyen Drøbak
Tur til fots – og til vanns i Oslofjorden
Halden – helt på grensen
Et storartet døgn på Dömle Herregård

August

Vi drar på roadtrip uten bil… Det blir fly til Ålesund, Hurtigruten til Molde og privat skyss derfra til Kristiansund. Vi tar båten til fantastiske Grip, og flyr etterhvert hjem igjen. Og ingen sommer uten Tyskland! Torill reiser til Bremen og Bremerhafen, hvor “barrier free” aktiviteter står i fokus. Helt på tampen av måneden reiser Torill på rundttur i Sola-regionen ved Stavanger.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Molde – mer enn jazz, roser og fotball
Ålesund – en av verdens vakreste havnebyer
Hjørundfjorden – en idyll på Sunnmøre
Grip – en idyll ytterst i havgapet
Kristiansund – og Atlanterhavsveien
Bremerhaven – bærekraftig havneby
Bremen – en storby med praktfull arkitektur

September

Denne måneden byr på ny tur til Tromsø og pressetur til Tyskland, hvor bærekraft står øverst på programmet. Vi besøker Michelstadt som helt har gått under radaren vår tidligere, vi sykler, besøker nasjonalparker, spiser kortreist mat og avslutter denne runden i Frankfurt. Torill sjekker inn på Kløfta på Romerike, og kombinerer jobbing og spa-behandling på Norefjell.


Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Michelstadt i Tyskland – full av sjarmerende bindingsverkshus
Grønne Odenwald i Tyskland
Vin og kloster – opplev Rhinen på sitt beste

Oktober

Oktober er synonymt med Villajoyosa for oss, vi sjekker inn i leiligheten vår i begynnelsen av måneden. Torill tar turen til Amstersdam, hvor hun løper halvmaraton med datter Martine. Vi spiser oss gjennom Amsterdam, og tar selvfølgelig en båttur på kanalene. Tilbake i Villajoyosa er vi klare til å arrangere ny skriveretreat og 12 dyktige skrivere arbeider flittig i 5 hele dager. Sammen med 3 andre journalister besøker vi Elche, Alicante, Denia – og hold deg fast – Villajoyosa!


Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Amsterdams vidunderlige kanaler
Saltfjellet på las Salinas de Torrevieja
UNESCOSs verdensarv – hva og hvor – og tre eksempler på Costa Blanca

Boklansering nr 2 i 2023

Vi lanserer vår tredje e-bok, og nr 2 i 2023. Dette er et resultatet av alle turer og opplevelser vi har hatt i Oslo, og med utgangspunkt i blogginnleggene våre er dette blitt en super bok å ta med seg på turer i hovedstaden. E-boken kan du kjøpe her:

ReiseKicks nye turbok – kjøp E-boken her!

I ReiseKicks e-bok nummer 2 får du tips til 20 nye flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 169,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

November

Det er dags for togferie igjen, og vi besøker Malaga, Granada og Almeria. Flotte byer alle sammen. Det er en av de fine tingene ved å oppholde seg på Costa Blanca, det er kjempeenkelt å toge rundt i hele Spania. Det er fortsatt varmt i Middelhavet og vi avslutter dagene med et bad. Appelsiner og sitroner modnes, og vi går lange turer i “baklandet” til Villajoyosa.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Fin fottur innenfor Villajoyosa på Costa Blanca

Desember

Jøss, desember allerede, og vi reiser tilbake til Oslo. Vi drar på julemarkeder, tar en kjapp, liten tur til Fredrikstad, og krysser av for nok en runde med Covid før julen ringes inn.

Sommerferien 2024 planlegges i romjulen, og ja, det blir Seiser Alm neste år også. Fantasien lenge leve … men vi skal likevel få med oss nye steder. Vi starter sommerferien i Budapest, og toger oss derfra via Ljubliana og Trieste til Seiser Alm. Det gledes.

Jakten på julestemning i Oslo

Reiseåret 2023 – enda kortere oppsummert

Vi fikk med oss 208 fantastiske overnattingsdøgn (92 av disse var i leiligheten vår i Villajoyosa). Vi besøkte 62 ulike byer fordelt på 9 land, tok tog til og fra 36 ulike togstasjoner, toget hele 7000 kilometer på internasjonale skinner, besøkte 39 museer, gikk et utall turer i Oslo sentrum, Oslomarka og ellers i nærområdet både i Oslo og Villajoyosa.

Hele 104 artikler fra inn- og utland har vi hatt gleden av å by leserne våre på i 2023, noe som betyr at du nå kan lese mer enn 400 gratis reiseartikler totalt. Vi håper de gir inspirasjon til flotte turopplevelser for deg! Liker du det du leser her på ReiseKick? Send oss gjerne en kommentar, ReiseKick er opptatt av å være i utvikling.

Vi åpnet ny kaffebar på tampen av året, kanskje vil du spandere en kopp på oss?

SPANDER GJERNE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR!

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Takk til alle våre lesere

Tusen, tusen takk til alle våre lesere, takk for både skryt, tilbakemeldinger og nyttige korrigeringer. Takk for klikk og likes og utallige delinger. Uten deres heiarop hadde ikke dette året blitt det samme.

Tips: Les flere av våre årskavalkader og om reiseglede her

Tilbakeblikk på Reiseåret 2022
Reiseåret 2020 – annerledesåret!
Tilbakeblikk på Reiseåret 2021
Reiseglede – hva var nå det igjen?
Hvordan kan vi REISE mer BÆREKRAFTIG?

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon