Romjul … et snodig begrep. Ifølge norrønske “rumheilagr” dreier det seg om at vi ikke trenger å holde dagene hellige fra 3. juledag og ut året. Vi kan bare la de være der, vare ut året og ikke lenger, noen mener faktisk at romjula varer helt til 13. dag jul. Vi to i ReiseKick gjør som mange andre, vi bedriver familielivet, setter en fot eller to i bakken, gleder oss over der vi er, der vi var og dit vi skal.

Til førjul og romjul hører gjerne et fargerikt julemarked

Dager uten noe vi må

Jo da, vi våkner til dager uten noe vi må, tenner et lys i morgenmørket, beundrer juletreet nok en gang, leser et julehefte, unner oss enda et pepperkakehjerte, pysjer rundt på lykke og fromme og leser kanskje noe lenger, en av bøkene vi ønsket oss til jul. Vi får besøk, går på besøk, henter oss inn kanskje, lar det være en stille tid, vi reiser ikke mye i romjula.

Romjula er full av fargerike julekaker …

Blar i vår egen fotobok

Vi blar i vår egen fysiske fotobok, dokumentasjonen på hvor vi var i 2023. Den som reiser, har som kjent noe å fortelle, og fotoboka minner oss på stedene vi var, alle de gjestfrie, flotte menneskene vi møtte, de store opplevelsene, de små øyeblikkene, stunder sammen og stunder hver for oss. For oss to i ReiseKick er reisen både en hverdagslig og høytidelig lidenskap.

Fotobok cewe
Den årlige fotoboka minner oss på alle stedene vi var …

Tips: Les artikkel om gleden ved å lage fotook

Gjerne quiz om geografi

Klementiner og julekaker kommer på bordet, kanskje en quiz, vi elsker quiz, særlig når det handler om geografi. Vi får besøk, datteren til Torill, nettopp kommet hjem fra New York, yngste sønnen til Bernt, nettopp tilbake fra Ukraina, folk rundt oss er på julefarten, også i romjula, vi blir ved vår hjemlige lest.

New York
Jul i New York – Foto: Martine Berg Isaksen
Quiz i romjula er stor stas

Tips: Les vår artikkel om New York

Reiser ofte med bærekraft

Ja, den som reiser, har virkelig noe å fortelle. Våre reiser forteller at vi prøver å reise med bærekraft når vi er på farten. Elsker å gjøre fotarbeid i store byer, ta toget når det er mulig, prøve kortreist mat og drikke, besøke og bo på små steder som er opptatt av å ta miljø og klima på alvor. Å ta vare på er en del av reisen vår.

Tog, Italia, togreise, Trenitalia
Vi reiser gjerne med bærekraft …

Tips: Les vår artikkel om hvordan vi kan reise mer bærekraftig

Nye drømmer – og planer

Romjulstanker kan også bære preg av planer og drømmer. Romjul er en fin tid for å se inn i det neste reiseåret. Vi skal til leiligheten vår i Villajoyosa, den er base for andre spennende reiser i Europa. Vi skal på roadtrip i Toscana og lage bok om det, vi skal på Norgesturné og på Osloturer for å lage nye turtips om byen. Og – det blir selvfølgelig nye tidsreiser i svart-hvitt.

Villajoyosa – her er basen for våre turer i Spania og ellers i Europa

Tips: Les flere av våre artikler fra Villajoyosa og Toscana

Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Urbane favoritter i Toscana
Fin fottur innenfor Villajoyosa på Costa Blanca
Vakre Montalcino i Toscana

Å reise utvider horisonten

Ingen har sagt det bedre enn H. C. Andersen: Å reise er å leve. Han var selv en lidenskapelig reisende, noe som ikke var så vanlig i hans tid. Å reise utvider horisonten, og vi oppdager at vår lille plass ikke er verdens navle. Vi to i ReiseKick tenker på reisen vår som en tretrinnsrakett: Vi planlegger, gjennomfører og skriver. Det siste tar vare på minnene, så reisen fortsatt kan lyse i hukommelsen vår. For eksempel på romslige romjulsdager.

Smørblide ReiseKick på reise midt i Tyskland

Tips: Les et par av våre artikler om togreiser i Europa

Togreise i Italia: Roma – Napoli – Firenze – Verona – Bolzano – Bergamo
Fin togtur fra Paris – via Barcelona – til Alicante

SPANDER EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR!

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

To unger som går julebukk

Vi tenner lys. Får hyggelig besøk av våre nærmeste. En julelunsj som tar tre timer. Middag med restene av julemiddagen. En nabo, som stikker innom med boksen full av julekaker. Et par unger, som går julebukk. Vi gjør impulsive reiser, like verdifulle som de planlagte. Nå er vi bare, «væla er et hus med fire vegger, der saligheta er et bæssmorfang,» slik Alf Prøysen så fint sa det. Selvfølgelig: Den som gjør slike reiser, har også noe å fortelle.

Middag med restene av julemiddagen

Husk å følge Reisekick på Facebook og Instagram!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar