Klar for å hilse på et 1400 år gammelt oliventre som fortsatt bærer frukt? Gå på appelsinslang langs endeløse plantasjer? Stoppe ved en diger stein, der menn med kjærlighetsproblemer kan be om råd? Nyte et glass vin på en kafé klemt inn mellom skolegården og kirken i La Ermita? Denne rundturen er lettgått og universell, 7 kilometer lang og en fin avveksling til strandpromenaden og kyststien. Tur Villajoyosa, Costa Blanca

Over bybrua, og så til høyre

Vi starter på Placa de la Generalitat, og går først over den svære brua der det lille som er igjen av Rio Amadorio renner. Tar til høyre når vi kommer over, og følger veien slakt oppover. På vår høyre hånd ser vi ned i dalen der elven renner, vi passerer et eldgammelt, oppusset lagerbygg, som kan fortelle at den lokale bedriften Redsinsa siden 1778 her har drevet med produksjon av tauverk og fiskegarn. Og så rett frem og en liten runde innom en vakker kirke: Ermita de Nuestra Senora de la Salud.

Elveparken i Villajoyosa er bare helt fantastisk
Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Her ble det laget tauverk og fiskegarn i den gamle fiskelandsbyen
Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Her er vi innom en vakker liten kirke, Ermita de Nuestra Senora de la Salud.

Formidabel utsikt etter hvert

Vi passerer hus malt i de samme, livlige fargene som inne i gamlebyen, hus som har sett sine beste dager, og utsikten på høyre side er formidabel. Største fjell i området er lett å få øye på, Puig Campana med sitt karakteristiske hakk, og rett etter at vi har gått over motorveien tar vi inn til høyre, og inn blant appelsin- og sitronplantasjene. Tur Villajoyosa, Costa Blanca

Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Ingen ting å si på utsikten her!
Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Og langt der oppe ligger jo Puig Campana!

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Perfekt område for sitrusslang

Ser vi nå opp til venstre, får vi øye på et staselig bygg, en finca kanskje, en staselig murbygning med plantasjer rundt seg. Vi skal bare følge veien hele tiden, ulike sitrustrær rundt oss hele tiden, de vokser seg over og ut av gjerdet, her er det lett å gå på sitrusslang, og vi gjør jo selvsagt det. Her og der vakre klynger med blomster, langs den smale turveien renner vann i lave, oppbygde mur-kanaler, lyden av sildrende vann, smaken av verdens beste appelsiner. Tur Villajoyosa, Costa Blanca

Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Ser du fincaen i det fjerne?
Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Alle tiders å gå på appelsinslag her!

SPANDER EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR!

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Masse blomster underveis på denne turen

Appelsiner i veldig lange baner

Så, plutselig, når vi kommer til et markant kryss, skal vi ta rett inn til høyre på en laaaaang rett vei, med appelsintrær på begge sider. Her ser vi ikke noe annet enn appelsiner, veien bikker ned, og vi går over en liten bro, Puente Sant Argil, og den lille elven som renner under, er faktisk Rio også Amadorio. Vi tar igjen til høyre, er inne på turvei 437, og den langturen på 24 kilometer kan du lese om HER.

Nydelig å gå langs appelsinlundene
Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Puente Sant Argil, vi skal over her

La Roca Encanta og legendene

Slakt oppover, flott utsikt over kløfta med flotte palmeklynger på andre siden, fraflytta hus på andre siden, og så plutselig en enorm stein midt i veien. Dette er La Roca Encanta, som løsnet fra fjellet i nærheten. Legendene påstår at ved midnatt når det er fullmåne åpner steinen seg, og en kvinne dukker opp. Menn med kjærlighetsproblemer kan oppsøke henne og be om råd. En travel kvinne … tenker jeg.

Roca Encanta, Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
La Roca Encanta deler rett og slett veien i to!

1400 år gamle Olivera Grossa

Turveien vår butter i en trafikkert vei, og vi skal over til La Ermita, den lille landsbyen på den andre siden, men først en liten avstikker 2-300 meter til venstre: Vi kommer til ærverdige Olivera Grossa, som er et av Spanias eldste trær. Dette oliventreet er 1400 år gammelt, stammen er kronglete og morsom og 8.9 meter i diameter. Ikke nok med det, treet er i god behold og bærer fortsatt frukt!

Oliventre, Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Jeg må bare bruke meg selv for å vise hvor stort dette treet er!

På vei opp til idyllen La Ermita

Vi går et par hundre meter tilbake, over veien, og opp til den lille idyllen La Ermita. På vår vei blir vi møtt av det spanske (og amerikanske!?) flagget og en skulptur, som vi dessverre ikke vet navnet på. Vi går rett frem i koselige landsbygater med fargerike hus, akkurat som ellers i Villajoyosa, og kommer til en nydelig kirke med La Ermitas gamle, ærverdige skolebygg som nærmeste nabo. Tur Villajoyosa, Costa Blanca

Den flotte kirken i La Ermita, og under her en liten collage fra landsbyen

Er hensatt til en helt annen tid

Akkurat her er du bare en halvtimes gange fra den vakre strandpromenaden i Villajoyosa, men hensatt til en ganske annen tid. En kirke og en skole, og midt i skolegården en kafé/pub, full av alle de gamle, gode gutta med en cana i hånda. I skolegården spiller yngste generasjon fotball i alle slags varianter, trær og krakker og folk på kafé helt innpå er ingen hindring. Bare å nyte denne lille miljøsnippen, her går virkelig tiden sakte og fint.

Favorittkafeen i La Ermita (det er ikke så veldig mange her)

Enkel vei tilbake til Villajoyosa

Vi går samme vei tilbake når vi skal ut av La Ermita, krysser den trafikkerte veien, og tar til venstre på gangveien ved siden av hovedveien. Vi skal følge denne veien helt inn til sentrum av Villajoyosa, langs blomsterenger og koselig bebyggelse, og noen få fraflyttede hus. Veien heter etter hvert Carrer Alvero Esquerdo, og tar oss inn til plassen rundturen vår startet på. Tur Villajoyosa, Costa Blanca

Underveis treffer vi på sånne blomsterenger!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips til andre fotturer i området

Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Fjellturer på Costa Blanca
Volta a el Cantal – fin fottur på Costa Blanca

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om fotturen vår på innsiden av Villajoyosa. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon