Rio Amadoria

Dette er en lang, men relativt lettgått tur. Vi starter på Placa de la Generalitat inne i byen Villajoyosa, og følger Carrer Doctor Alvaro Esquerdo til venstre ut av byen.

En varm dag, vann er helt nødvendig

Når vi kommer ut av byen, møter store blomsterenger oss på begge sider av veien. Allerede her, noen få hundre meter ut av sentrum er utsikten upåklagelig.

Alltid fargerike steder å finne i Villajoyosa
Så snur vi oss og ser andre veien, spansk idyll!

Vi fortsetter på smale asfaltveier i svært lett oppoverbakke. Etter en snau halvtimes tid kommer vi til et veiskille, hvor det står skiltet til Volta en el Cantal.

Vi tok til venstre her …

Olivera Grossa – 1400 år gammel

Vi velger å gå til venstre, og kommer snart til Roca Encanta. Tips: Ta en kort avstikker 2-300 meter rett frem i stedet. På høyre side er ærverdige Olivera Grossa, et av Spanias eldste trær. Dette oliventreet er 1400 år gammelt, har en stamme på 8,9 meter i diameter. Stammen er vakker, med kronglete former. Treet er fortsatt i god stand og bærer fortsatt frukt. Utrolig!

Oliventre
Reisefølget mitt forelsket seg i Olivera Grossa

La Roca Encanta – og legendene

Men tilbake til ruten. Vi går altså til venstre, og kommer veldig snart til La Roca Encanta. Dette er en stor stein, som har løsnet fra fjellet i nærheten. Legendene er mange, her er en kortversjon av en av dem: Ved midnatt når det er fullmåne åpner steinen seg, og en kvinne dukker opp. Menn med kjærlighetsproblemer kan oppsøke henne og be om råd.

Roca Encanta
La Roca Entante er imponerende

Vi passerer steinen og har Rio Amadorio ganske nær oss på venstre side. Vi kommer snart til Puente Sant Argil. Vi går ikke over denne nå, men fortsetter videre rett frem på grusveien.

Rio Amadoria
Vakkert langs elva – litt ravineaktig

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

Vi fortsetter under V7, og her dukker også et stiskilt opp. Vi satser på å kunne følge dette skiltet, nr 437, hele veien rundt.

Dagens tall er 437!

Vi kommer snart til et veiskille, og her tar vi skarpt opp til høyre. Vi runder noen bygninger på vår venstre side, og kommer snart inn på en grusvei.

Først grusvei, etter hvert sti, og mer kupert

Etterhvert går grusveien over i sti, og det blir litt mer kupert. Kjempefint å gå her, og været er på lag!

Fint terreng å gå i, og grønt og fint rundt oss

Og så er det, midt inne i skogen, enkelte partier hvor vi går på betongveier, tro det eller ei!

Har lagt inn en liten joggeøkt her

Krevende for både planter og dyr

Vegetasjonen du går gjennom på denne turen er tilpasset et tørt klima og skrinn jord. Men vegetasjonen er tettere og rikere enn den var bare for noen tiår siden. Her har de plantet ut furuer, og Aleppofurua er den dominerende arten. Ellers er det mange ulike gressarter. På skyggefulle steder hvor det er litt mer fuktig kan du finne eik, einer og dvergpalmer. Forholdene er utfordrende for dyrene, men skogsduer, rapphøns, grønnspett, meis og lerke er noen av fuglene som trives her. Kaniner dukker det opp bak enhver stein, den er det viktigste byttedyret til rev, ørn og ugle.

Storslått utsikt til fjell og hav

Under store deler av turen har vi fantastisk utsikt til fjellene og Middelhavet. Sjekk karusellen under:

Litt historie på kjøpet

Vi går forbi den emblematiske klippen El Cantal og den gamle grensen mellom kongedømmene Aragon og Castilla. Aragon-monarkiet grunnla Villajoyosa i år 1300 for å konsolidere og forsvare grensen mot Castilla. Villajoyosa var omringet av mauriske landsbyer, men siden byen trengte flere innbyggere, oppmuntret den uredde nybyggere til å slå seg ned ved å kalle byen Den lystige byen – Villajoyosa.

Vi holder stø kurs på nummer 437

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Lunsjpause i veikanten

Vi setter oss i veikanten hvor vi har flott utsikt over Middelhavet. Vi nyter dagens matpakke, kaffe og et aldri lite glass … Cava! Vi har gått halvannen mil nå, og en pause passer perfekt.

Bernt, turfølget mitt, har med kopp fra Norge

Mange stivalg å ta underveis

Det er mange stivalg å ta underveis på denne turrunden. Den varianten vi valgte, ble en runde på hele 23 kilometer. Du kan gjøre den både kortere og lengre. Turen er for det meste lettgått, allikevel har du storslått utsikt gjennom store deler av turen.

Vi får god hjelp av skiltene underveis

Vi passerer under motorveien igjen, og nærmer oss Villajoyosa. Den siste biten tilbake til Roca Encanta går på grusvei med store appelsinlunder på begge sider. Vi krysser Rio Amadoria over Puente Sant Argil, tar til høyre, og er fremme ved Roca Encanta igjen. Herfra følger vi den smale veien vi startet turen fra Villajoyosa på.

Ingen tvil om hva som er byen her!
Fin turvei med appelsin på begge sider

Avstikker til lille La Ermita

Dersom du krysser hovedveien ved veikrysset rett den den store steinen, kan du ta en avstikker til den lille landsbyen La Ermita. Her er et par steder hvor du kan sige ned i en kaféstol og nyte en kopp kaffe eller et glass vin.

Flott kirkebygg i La Ermita

Kart over rundturen

Her er ruten vi valgte. Som du ser av kartet er det mange mulige stier å velge. Vår runde ble som nevnt på 23 kilometer.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips til andre fotturer i området

Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Fjellturer på Costa Blanca

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om turen vår rundt El Cantal. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon