Jeg liker å være med på løp med mange deltakere. Halvmaraton i Barcelona er det største i Spania med hele 23000 påmeldte i 2020. 

Fin T-skjorte. Jeg velger å løpe i den.

Med start kl 0845 for eliten, og sånn rett etter kl 9 for den siste gruppa hvor jeg skal løpe, forlater jeg hotellet kvart på åtte. For å slippe å stå opp altfor tidlig, har jeg kjøpt med en loffskive med pålegg fra automaten i hotellresepsjonen til frokost på senga før start. Det viser seg at det er tunfisksalat på loffen. Det liker jeg ikke, og det hvite loffestoffet er så mykt og klissete at det fester seg i ganen. Jeg gir meg etter noen biter, spiser et eple og drikker en liten flaske vann. 

De siste to ukene har jeg ikke løpt en eneste gang på grunn av en vond hofte, og jeg er seriøst bekymret for om jeg vil klare å gjennomføre. Veldig synd, for jeg har trent jevnt i hele vinter.

Startnummer plukker vi opp på veien fra togstasjonen, i nærheten av Plaza Espana

Bare å følge folkemengden

Starten er i Ciutadellaparken, og det er lett å finne hvor jeg skal. Alle skal dit denne morgenen. Bare å følge etter køen. Bagasjeoppbevaringen for startnummer opp til 15000 er i Estació del Nord, c / Nàpols 42-44. For startnummer over dette er bagasjeoppbevaringen i Passeig Lluis Companys. Det er ganske lange avstander mellom oppbevaring, toaletter og start, så jeg burde ha vært litt tidligere ute. Etter å ha stått i dokø i en liten evighet, rekker jeg akkurat frem til starten. Ta alltid med litt toalettpapir, toalettene er bestandig grisete og fri for papir.

I startområdet er det alltid mye liv og positiv energi. Lurer på om det er dette som gjør at jeg er så glad i slike arrangement? Noen er mer nervøse enn andre, noen fniser, andre stirrer rolig rett fremover. Jeg tar det med ro.

Oppvarming og en alle tiders plan

Jeg varmer litt halvhjertet opp, er redd for hofta, og startskuddet går før jeg får sukk for meg. De første minuttene beveger hele «gruppa Over 2 timer» seg med museskritt mot den offisielle startstreken. 

Startområde halvmaraton Barcelona
Jeg er snart klar!

Det er viktig å ha en plan;) På grunn av for få langturer vet jeg at jeg ikke klarer å løpe 21 kilometer i ett strekk, så strategien er å begynne sakte og løpe 10 km før jeg begynner å gå litt hver kilometer. Målet er å slå tiden i Madrid i april i fjor.

Det går kjempebra frem til 5 km, da det smeller i hofta. Fader også, det gjør skikkelig vondt. Jeg begynner å halte, og det går enda saktere enn normalt. Jeg biter tennene sammen, taper masse sekunder, tenker at dersom det ikke gir seg må jeg bryte. Når jeg nærmer meg 7, gjør det litt mindre vondt. Hurra! Og noen hundre meter senere står Bernt der og heier som en gærning.

Jeg klarer å holde meg til planen, og løper sakte. Det er lett! På 13 km blir alt tyngre, og jeg kjenner mangelen på langturer. Jeg tar likevel igjen noen, og drar ifra. For en boost. Men så kommer motvinden midt i fleisen. Vi løper helt nede ved stranden, og vinden river godt. Får alltid masse negative tanker av motvind og oppoverbakker. Jeg tviler likevel på at det er mer enn 7-8 sekundmeter, og bakker er det få av. Det verker i føttene, og hodet har ikke så veldig lyst lenger, det heller. Men jeg har enda til gode å bryte et løp, det er ikke et tema i dag heller. Og så, omsider, ser jeg plutselig målseilet noen hundre meter foran meg.

Jeg spurter mot mål, dette går veien, 50 sekunder fortere enn i Madrid!

Akkurat passe stolt

Ros til arrangøren!

Jeg må berømme arrangørene for logistikken. Det var lite kø da jeg hentet startnummeret mitt på Palau de Congressos de Barcelona (Av. Maria Cristina) lørdag ettermiddag. Og det var enkelt å levere og hente skiftetøy. Drikkestasjoner på både 5, 10 og 15 km, og til min glede fikk vi vannflasker i stedet for begre. Temperaturen er perfekt; 11 grader og overskyet. Det var mye liv fra ulike band rundt hele løypa.

Det koster bare 23 euro å delta, og da er en ganske fin T-skjorte inkludert i prisen.

Det vanlige minuset

Det burde ha vært flere toaletter. Køene var veldig lange, og mange rakk ikke toalettbesøket for de skulle starte.

Fornøyd med egen innsats ble det feiret med Cava og kake.

Hola!!! Jeg tror jammen jeg tar en spansk en neste år, også!

Tips: Les våre andre artikler fra Spania

Sjokoladebyen Villajoyosa
Topptur til Puig Campana på Costa Blanca
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Gata vår i Villajoyosa
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
RocknRollHalfmarathon 2019
eDreams Mitja Barcelona Half
NyttårsHarry i Barcelona
En smakebit av Alicante
Heftig turistdøgn i Valencia

Websider å sjekke ut:
https://edreamsmitjabarcelona.com/

Husk å følge oss på Facebook!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon