Vi er i Barcelona på årets siste dag! En av byene vi trives aller best i. Det er formiddagssol, og vi sitter ute i bare t-skjorta på plassen foran den fantastiske basilikaen La Seu i gamlebyen. Deilig å ikke ha en eneste plan for dagen, bare loke rundt. Vi ser på hverandre og sier i kor: Vi er i Barcelona, så la oss ta både dagen og kvelden på hælen!

Basilikaen i Barcelona
På trappa foran basilikaen La Seu

Gæern sammen med Gaudi

Bok om Gaudi glass vin
Vi forbereder oss på møtet med Gaudi

Plutselig varmer både sola og cava, og det er sommer når vi reiser oss og rusler oppover mot Placa de Catalunya. Vi skal tilbringe dagen sammen med et kreativt geni i verdensklassen: Kunstner og arkitekt Antoni Gaudi. Vi har lest oss litt opp på forhånd. Så får vi se hva som skjer utpå kvelden. Over torget og opp Passeig de Gracia, og plutselig står vi der og gaper opp mot magiske, vanvittige Casa Battló!

Casa Battlo Barcelona
Her regjerer den frie fantasien

Casa Battló – et perfekt vorspiel

Vi lurer på om det ble for mye cava når vi ser det ufattelige byggverket midt i byens travle shoppinggate. Her er ingen rette streker, her regjerer den frie fantasien, den frie bruken av materialer. Bygget er tegnet av samme mann som sto bak Familia Sagrada, modernisten Antoni Gaudi, og ble oppført mellom 1904 og 1907. I dag er det et lekent museum, der du kan vandre rundt og gi deg over på grunn av galskapen og motet til Gaudi. Besøket her er et fargerikt vorspiel til det vi ennå ikke vet skal skje i kveld …

Casas Battlo inne
Herlige interiørdetaljer i Casa Battló
Casa Battlo
Jada, vi er på taket av Casa Battló!

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Els quatre gats – De fire kattene

Når vi kommer tilbake til hotellet i vårt elskede El Born, får vi hjelp. De har en katalog med tilbud om hvor vi kan feire nyttårsaften. Her er det alle muligheter, alt fra 30 til 300 euro for en helaften per person. Vi velger noe midt i mellom etter å ha diskutert med en hyggelig fyr i resepsjonen. Stedet heter Els quatre gats, og er over hundre år gammelt. Vi velger rett og slett å stole på det lure smilet til resepsjonisten …

Barcelona smug
Barcelona skumrer, og vi er på vei til nyttårsfeiring

En møteplass for modernistene

Els Quatre Gats ligger i et smug i El Gothic, og var opprinnelig kafé og møteplass for kulturkoryfeer i modernismens tid i Barcelona. Det var på den tiden Gaudi var på sitt mest produktive, men han var ikke mest kjent for å frekventere vannhull. Kafeen åpnet sine dører 12. juni 1897, og het da Casa Marti og var hostel, bar og kabaretsted, før det ble et av de viktigste møtesteder for spanske modernister som Pablo Picasso og Ramon Casas. Kanskje hadde kunstnerne dårlig råd, stedet stengte nemlig i 1903 på grunn av dårlig økonomi. I 1989 åpnet det igjen, restaurert tilbake slik det var da det stengte i 1903.

På vei smuglangs til nyttårsfest

els 4 gats barcelona
I spent nyttårskø utenfor El Quatre Gats

Vi er på vei til nyttårsfest i herlige Barcelona! Vandrer i smug sammen med feststemte og velkledde mennesker. Vi gleder oss, vet ikke hva vi går til, kanskje nettopp derfor! De fire kattene er det lett å finne, og etter å ha køet noen minutter i smuget er vi innenfor. Der får vi tildelt en glitrende gigapose med diverse harry nyttårseffekter. Hola! Hoi polloi! Her skal det lekes!

Er Torill litt skeptisk til det som skal skje? Er kanskje bare litt lur?
Jeg er i hvert fall svært fornøyd med nyttårskolleksjonen min

Fire fantastisk dekorerte katter

Det som nå er en restaurant er helt fantastisk dekorert. Bilder av merkelige syklister og katter og alskens rare saker overalt, stedet bærer preg av en stor, leken kulturarv. Vi går inn i en diger åpen sal med et en-meters bredt galleri oppe, der alle parene blir plassert på hvert sitt bord. Alle er svært forventningsfulle, bak oss sitter et lokalt par, på den andre siden et par fra Belgia, og vi er dødsklare for en nyttårsfæst!

Vi sitter på galleriet med full kontroll …

I festposen har vi alt vi trenger

Det skal vise seg å bli en real fest. Den ene retten etter den andre bæres inn, det ene glasset etter det andre fylles og tømmes, og festposen inneholder alt vi trenger for å kle oss ut fra skuldrene og opp. Det synges og hoies, alle er med, spanjolene er rå på å lage maksimal støy når de setter i gang!

I bra slag allerede klokka 22. Det blir etter hvert en real fæst …

Vi blir servert en niretters med full drikkepakke, og drar fram den ene overraskelsen etter den andre fra en glitrende pose. I naturlig mangel av fyrverkeri har vi fløyter og konfetti, og blir utrolig godt kjent med folka på nabobordene etter hvert. Det hele er så sjukt og gøy og harry at vi kommer aldri til å glemme denne magiske nyttårskvelden på Els quatre gats.

Nyttårsfeiring Barcelona
Torill sliter litt med slipset. aner vi et mystisk blikk på kanten av slipset?

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

12 druer er det store høydepunktet

Selve høydepunktet er den lille posen med tolv svære druer, som vi bruker når klokka er tolv sekunder på tolv. Det telles høyt ned i lystig kor fra høyttalerne, vi stapper en diger drue inn i kjeften for hvert sekund som er igjen av året, og når det nye året ringes inn sitter vi der med kjeften full av druekjøtt og ser ikke bra ut. Litt på druen der altså. Så er det kyss og klem og gratulerer til alle rundt oss, både Belgia og El Born, før alle lander i første etasje der dansen er i gang. Spanjolene er helt uslåelige når det gjelder å feire. Et par timer senere sjangler vi hjemover i smugene etter å ha opplevd tidenes nyttårsaften.

Godt tips til overnatting i Barcelona

Vi liker oss veldig godt på Hotel Vincci Gala i Ronda de Sant Pere øverst i El Born når vi er i Barcelona. Fint hotell med sentral beliggenhet. Prisen på et svært elegant superiorrom ligger på rundt 1800 kr pr natt når vi er der på nyttårsaften.

Barcelona Hotel vincci gala
Vi liker velkomsten på Hotel Vincci Gala

Husk å følge oss på Facebook og Instagram.

Tips: Les flere av våre andre artikler fra Spania


Sjokoladebyen Villajoyosa
Opplev Sevillas herlige, spanske puls!
Cordoba – et uutslettelig reiseminne
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
Topptur til Puig Campana på Costa Blanca
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Gata vår i Villajoyosa
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
RocknRollHalfmarathon 2019
eDreams Mitja Barcelona Half
Heftig turistdøgn i Valencia
Valencia – både historisk og trendy
Briljante Barcelona – Europas mest populære storby
Porten til Pyreneene

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om nyttårsfeiring i Barcelona. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon