Høstferien nærmer seg, og du har kanskje noen fridager til rådighet? Vi gir deg gode tips til overnattingssteder som passer for hele familien. Vi har prøvd alle sammen, og felles for alle er at du bor i leilighet eller et eget hus, og på alle stedene møter du hyggelig og gjestfritt vertskap.

Kvarstad Gård ved Mjøsa

Et herlig overnattingssted midt i Mjøsa er Kvarstad Gård på Ringsaker, like ved Brumunddal. Dette er et flott sted å overnatte med mange spennende aktiviteter. Her kan du bare slappe av og være, eller du kan også bruke de flotte turmulighetene i dette kulturlandskapet. Området byr på fine sykkelopplevelser, du kan fiske i Mjøsa, eller kanskje ta en tur med Skibladner? Er ikke dette nok, tar du en tur til Kvarstadseter og spiser rømmegrøt eller på gårdens egen sjokoladefabrikk, som også er en utrolig flott kafé.

Les mer om hvordan det er å bo på Kvarstad Gård

Hovedhuset på Kvarstad
Hovedhuset på Kvarstad gård – vi bodde med stil i 2. etasje

Eenstunet på Voss

Eenstunet på Voss er et helt perfekt utgangspunkt for turer i fjell og fjord, for jakt og fiske, for sykling og rafting. Eenstunet er også et svært godt sted å overnatte, med romslige leiligheter og fantastisk vertskap. Her oser det av mye kultur, både ute og inne i de ulike bygningene. Eenstunet med alle sine aktiviteter passer ypperlig for store og små, dette er et familievennlig feriested. Her kan du også holde møter eller arrangere seminarer i Nedstelaoen, en flott låve med et bygdemuseum. Eenstunet har virkelig det meste for de fleste!


Les mer om hvordan det er å bo på Eenstunet på Voss

Eenstunet
Eenstunet – tvers gjennom hyggelig og gjestfritt
Kaffe i Haga

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Flatheim i Viksdalen på Gaularfjellet

Aktiv gårdsferie er populært for store og små. Vi besøkte Flatheim langs Turistvegen på Gaularfjellet, og opplevde gårdsferie på sitt beste. Her kan du selvsagt vandre i fjellet eller langs Fossestien som går langs Gaularvassdraget, men det er også mye annet å foreta seg. Du kan fiske, leie el-sykkel og sykle til Utsikten, et fantastisk utsiktspunkt langs denne veien, og du kan kose deg i den vakre hagen på Flatheim. Ta deg tid til et par-tre dager og nyt naturens stillhet. Du kan både bo i rom og egen leilighet, vi valgte det siste, og fikk servert frokosten på balkongen vår! 

Les mer om hvordan det er å bo på Flatheim

Gårdsbruk Flatheim
Flatheim i Viksdalen – gårdsferie på sitt beste

Amble Gård i Kaupanger

Amble gård er virkelig en ferieperle midt i hjertet av fjord-Norge. Dette er en ærverdig gammel gård med hele 6 feriehus til leie, og omgivelsene er det ingen ting å si på. Perfekt service av gårdens eiere, og suveren beliggenhet midt i Sognefjorden. Gårdens eiere har bidratt sterkt til at De Heibergske Samlinger (Sogn museum) er en realitet, stikk innom dette fantastiske friluftsmuseet med tun fra hele Sogn. Amble gård er utgangspunkt for flere ulike ferieaktiviteter. På Amble vil du garantert kose deg, dette er stedet for store og små.

Les mer om hvordan det er å bo på Amble Gård

Hestehagen på Amble gård
Her bodde vi på Amble Gård – for et sted!Haugtun Gårdspensjonat i Aust-Torpa

Haugtun er et gårdspensjonat og kulturverksted ikke langt fra Dokka i Innlandet fylke. Her kan du bo eller holde forskjellige kurs i et av de åtte byggene på det gamle gårdstunet, som har røtter tilbake til førkristen tid. Haugtun er medlem av Hanen, som er et kvalitetsstempel for deg på jakt etter noe unikt. Her er du både nær himmelen, og i en vakker natur på jorda med spor av forgangen tid. Vi digger Haugtun!

Les mer om hvordan det er å bo på Haugtun Gårdspensjonat

Haugtun – her kan du både bo i leilighet og leie rom

Negarden 1897 på Flisa

Negarden 1897 er ikke noe vanlig hotell, folkens, det er en herlig totalopplevelse midt i landsbyen Flisa, velegnet for møter, middager og arrangementer, og selvsagt en attraksjon i seg selv. Vi bodde i et stort, nydelig dobbeltrom som også hadde en flott, solfylt terrasse ut mot hagen, og stortrivdes her. Helt suverent vertskap, god hjemmelaget mat og kort vei til Finnskogen, som har mye spennende å by på. Prøv Negarden 1897, sier vi bare!

Les om hvordan det er å bo på Negården

Negarden 1897 oser av historie og kultur – og er omkranset av en stor, deilig hage!

Sevletunet i Numedal

Øverst i Numedal ligger Sevletunet Gjestegård, som i sin tid var en av de største i Nore og Uvdal. Her kan du overnatte, arrangere møter og fester – og du får servert fantastisk god mat. De gamle, flotte bygningene er omkranset av store, grønne områder, og veien er kort til fine turer i skog og fjell. Vi bodde flott i hovedhuset, og anbefaler også dette bostedet med glede!

Les om hvordan det er å bo på Sevletunet

Sevletunet
Hovedhuset på Sevletunet i Numedal – mye historie i veggene her …

Huse Gjestegård i Kinsarvik

Både hovedgården, det lille hagehuset og de to stovene står til disposisjon for gjestene, og Huse Gjestegard blir også brukt i forbindelse med konserter og festivaler. For vår bruk er Larsastova på Huse helt perfekt som base, både når det gjelder fasiliteter og beliggenhet. Én ting er å våkne til sauebrek og fossefall, men å avslutte fysisk krevende vandringer i fjellet med god mat og drikke på terrassen med utrolig utsikt er heller ikke å forakte for “stakkars” utslitte kropper. Her sitter vi og skuer ned på den irrgrønne fjorden og opp på snøhvite fjelltopper i selskap med en herlig kveldssol. Huse leverer, folkens!

Les om hvordan det er å bo på Huse Gjestegård

Huse gjestegård
Vi valgte Larsastova på Huse Gjestegård, og var veldig fornøyd med valget

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tips: Les artikler hvor vi omtaler hoteller

Staselige Britannia Hotell i Trondheim
Nutheim – en sanselig opplevelse i Telemark
En herlig langweekend i Arendal
Flotte Flekkefjord og Lista Fyr
Tromsø – når været ikke er på lag
48 timer i Fredrikstad – og Hvaler på kjøpet
Bergen – en by full av opplevelser
Byvandring og herlige opplevelser i Grimstad
The Spirit of Kistefos – museum i særklasse
Kragerø – perlen blant kystbyene
Elveseter på Sognefjellsveien – en unik destinasjon

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om tips til overnatting. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon