Britannia hotell i Trondheim

Enkelte hotellopphold er mer spesielle enn andre, og det er mange grunner til at et hotell gir mer varige minner enn andre. Det kan være beliggenhet, service, bekvemmelighet, følelse av luksus, historisk sus, vakre omgivelser og nydelig mat. Og noen hoteller har alt, slik som Britannia Hotell i Trondheim.

Fasaden bærer bud om at Britannia er noe helt spesielt

Allerede når vi parkerer utenfor hotellet skjønner vi at dette blir et annerledes hotellopphold enn vi er vant til. En Doorman kommer smilende mot oss, han ber om bilnøkkelen, og sørger for å parkere bilen i garasjen. En annen kommer og tar med seg bagasjen vår inn. Vi følger etter, over den røde løperen, og kommer inn i en rålekker foajé.

Doorman Britannia hotell
Sånn ble vi møtt på Britannia
Britannia hotell foaje
Foajé eller resepsjon, kall det hva du vil, uansett fantastisk

Resepsjonistene ønsker oss hjertelig velkommen. De er profesjonelle og korrekte til fingerspissene, likevel kjenner vi at de virkelig mener det når de ønsker oss velkommen til hotellet. Det er en kunst, og her balanseres profesjonalitet og hjertelighet perfekt.

Elegante rom med kule møbler

Vi bor i et elegant superiorrom med spesialdesignede møbler. Selvfølgelig er det espressomaskin og minibar på rommet, og den fine sitteplassen til to benytter vi mens vi nyter en kopp kaffe eller et glass vin før middag. Her er også en romslig arbeidsplass, og de deilige sengene er fra Hästens.

Pute på pute på pute på pute …
Fint og romslig for to her …

Badet er rålekkert og luksuriøst med Carrara marmorbad med baderomsartikler fra britiske D.R. Harris.

Britannia
Rålekkert, romslig bad holdt i grått

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese mer enn 250 reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Tårnsuiten – en drøm av et rom!

Vi tar også en sniktitt inn i tårnsuiten på Britannia, en drøm av en suite! Tårnsuiten er Britannias mest luksuriøse suite på 220 m², og ligger i selve tårnet på hotellets vakre fasade fra 1897. 

Tårnsuiten på Britannia hotell
Tårnsuiten på Britannia – rett og slett

Her skulle jeg gjerne ha bodd ei natt eller to. Da kunne jeg ha gått inn via en egen privat adkomst i egen fløy. Jeg kunne ha valgt en deilig vin fra min egen vinkjeller og invitert gode venner til middag rundt spisebordet med plass til 10. Matlaging ville jeg ha sluppet å tenke på, her er selvfølgelig et fullt utstyrt kjøkken hvor kokkene jeg har booket for kvelden, tryller frem de deiligste retter. Etter middag kunne vi kost oss i de komfortable spesialdesignede sofaene, sittet foran en av de to peisene, traktert flygelet eller slappet av i biblioteket.

Tårnsuiten på Britannia hotell
Svært komfortable sofaer i tårnsuiten

Gjestene har selvfølgelig sitt eget bad i tårnsuiten. Når gjestene takker for seg, kan jeg ta kveldsstellet i et svært og luksuriøst marmorbad med doble servanter, to dusjer og badekar i messing fra Catchpool and Rye. Jeg sover garantert godt i soverommet med 2m x 2m håndlaget Hästens seng, og dyner og puter fra eksklusive Norvegr.

Fortsatt i tårnsuiten, og under her en karusell som viser hvilken luksus det er her

5-stjerners hotellfrokost i Palmehaven

I Palmehaven og Britannia’s historiske salonger nyter vi en fantastisk femstjerners hotellfrokost. Vi kan bestille fra en innholdsrik á la carte meny, men vi velger heller fra øverste hylle fra bemannede stasjoner på buffeten. Her er stort innslag av hjemmelaget pålegg, ferskt brød og søtbakst, og retter tilberedt av sesongens beste lokale råvarer. Og du, selvsagt er det varmmat og en ostebuffet og mye annet godt du skal lete lenge etter.

Kaffe og te bestiller du ved bordet, og utvalget er stort av ulike kaffedrikker.

Oster og kjøttpålegg av topp kvalitet

Mat og drikke uansett anledning

Britannia Hotel er et restauranthus med seks ulike mat- og drikkekonsepter. Her er det ingen problemer med å finne et egnet sted, uansett anledning. Vi koser oss på tidløse og sofistikerte Britannia Bar. Er du glad i cocktails, er dette stedet. Baren er faktisk “the talk of the town”, både Trondheims befolkning og hotellgjestene stikker innom for en drink. Signaturcocktailen “Moonshine” er nominert som Norges beste cocktail.

Britannia bar
Hyggelig stemning på Britannia Bar – enda flere bilder på karusellen under
  • Britannia bar
  • Britannia bar

Britannia SPA og treningsrom

Jeg tester treningsrommet, og får meg en god økt på mølle hvor jeg ser flotte landsskapsfilmer mens jeg sliter meg gjennom den ene kilometeren etter den andre. Treningen går som en lek, og jeg er også innom det rålekre SPA-et, tester både badstue og basseng. Utvalget av massasje, ansiktsbehandling, pedikyr, manikyr og andre behandlinger tester jeg ikke denne gangen. 

Fint å ta Spa på Britannia

Salong Wedel Jarlsbergs veggmalerier

Det er mye fint og spennende på Britannia, og jeg vil gjerne trekke frem Salong Wedel Jarlsberg, et selskapslokale innredet i 1926. På veggene henger Trondheimsmotiver i form av veggmalerier fra 1929, malt av arkitektstudenten Jarle Berg. Navnet er kanskje ukjent, men han var ingen anonym skikkelse i Trondheim i første del av 30-årene. Han var aktiv i mange sammenhenger, ikke minst i byens uteliv. Han bodde en periode på Britannia, men kunne ikke gjøre opp for seg. Det endte med at han som betaling for oppholdet dekorerte veggflatene med Trondheims-motiver. Da hotellet ble renovert ble veggmaleriene skåret ut, senere rammet inn, og nå henger de igjen i salongen.

Salong Wedel Jarlsbergs veggmalerier
Enda flere veggmalerier i Salong Wedel Jarlsberg

Selskapeligheter, kurs og konferanser

En viktig del av jobben min i Xtenso Event AS er å arrangere konferanser for privat og offentlig næringsliv. Jeg gleder meg til å arrangere minnerike arrangement her på Britannia Hotell. Her er det store, luftige fellesområder, og 13 møterom av ulik størrelse. Rett og slett et perfekt sted for både de store og små arrangement, og akkurat den komforten og servicen du forventer på et femstjerners hotell.

Mange flotte møteplasser i konferanseavdelingen på Britannia Hotell

Oppsummert om Britannia Hotell

Britannia Hotell oser av komfort og eksklusivitet. Alle de ansatte er ytterst profesjonelle, likevel ikke stive og høytidelige, og de evner å få oss til å føle oss som hjemme. Få også med deg all kunsten som henger på veggene overalt, dette hotellet er et levende galleri med kunst av ypperste klasse. Mat og drikke er også i øvre liga, og vi kommer garantert tilbake.

Opplev alt Trondheim har å by på!

Vi fikk mange gode tips av Visit Trondheim vedrørende opplevelser og ting å se når vi besøkte byen. Under her er et lite utvalg av hva vi opplevde, artikkel kommer etterhvert her på ReiseKick.

  • Nidarosdomen
  • Fortet i Trondheim
  • Utsikt fra Nidarosdomen
  • Trondheimsfjorden
  • Stiftgården i Trondheim

Tips: Les flere av våre artikler om flotte bosteder


Kvarstad Gård – nært og ekte – midt i Mjøsa
Nutheim – en sanselig opplevelse i Telemark
Elveseter på Sognefjellsveien – en unik destinasjon
Oldemors nostalgiske hus på Nesheimstunet
Aktiv gårdsferie langs Turistveien på Gaularfjellet

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Britannia Hotell i Trondheim. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller en reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no  

2 Comments

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon