Denne fotturen ender på Grefsenkollen, der du har en av de beste utsiktene over Oslo og Oslofjorden. I tillegg er dette et av de mest populære turmålene i Lillomarka, både for deg som skal nyte utsikten og et herlig måltid ute på terrassen til Grefsenkollen restaurant, og deg som har tenkt å overnatte i hengekøye over vår vakre by. Tur til grefsenkollen, grefsenkollen restaurant

Grefsenkollen
Å sitte her ute med et deilig måltid er en spesiell opplevelse

Flere måter å gå turen på

Turen opp til Grefsenkollen kan gås på flere måter. Du kan selvsagt ta bussen opp til toppen, og gå nedover, men de fleste starter nede og får et godt måltid på toppen som fortjeneste. Det er mulig å starte fra Grorud eller Grefsen, men vi startet fra Sinsenkrysset, tok blåtrikken dit. Turen derfra er på cirka 5 kilometer, og tar cirka 2 timer. Vi gikk ned igjen samme vei, da brukte vi cirka 2/3 av tiden.

Først gjennom bebyggelse

Først over Muselunden med alle sine kunstgressbaner, så gjennom et blokkmiljø, forbi Skeid-banen, og oppover Kjelsåsveien. Så skal vi inn stikkveien du ser på bildet under. Den tar oss gjennom en gammel bebyggelse, der ærverdige Grefsen Vandcuranstalt lå fra 1858 til 1909, og så tar vi opp til venstre på Kjelsåsveien igjen. Gå rett fram til bussholdeplass Akebakkeskogen, der det er en liten parkeringsplass. Her går vi inn på stien i Akebakkeskogen. Tur til grefsenkollen, grefsenkollen restaurant

Pass på å ta av fra Kjelsåsveien her, og få med deg litt historisk krydder
Gamle Grefsen Vandcuranstalt, ærverdige saker

Tar grusveien – bra skiltet

Vi går svakt oppover, nedenfor en lang rekke rekkehus, og når det flater ut ser vi skilt som viser vei inn i skogen opp til Grefsenkollen. Her kan vi ta en bratt sti på vestsiden av Grefsenåsen, men vi velger å gå grusveien, som er svært godt skiltet. Den slynger seg oppover i skogen i moderat stigning til å begynne med, men det er også ganske bratte partier her og der. Men altså grusvei helt opp til toppen!

På vei opp til Grefsenkollen
Fin grusvei i skogen opp til Grefsenkollen. Jeg er i siget!

På bærtur i Grefsenbakken

På vei oppover har vi byen og utsikten på venstre side hele tiden, men vi må gå noen meter ut fra veien for å se det. Et par steder er det satt ut benk og bord, her kan vi ta en liten rast før vi går videre oppover. Fullt av bringebær og blåbær når vi er der, og midtveis forteller et skilt at hoppbakken Grefsenbakken lå her med et kritisk punkt på 35 meter, til den ble nedlagt rundt 1960, og delte skjebne med mange andre slike hoppbakker i Oslo. Etter hvert flater terrenget ut, vi er ganske snart på toppen, og passerer en stor parkeringsplass på venstre side, før vi kommer til Grefsenkollen restaurant.

Bringebærplukking på vei opp til Grefsenkollen
Den andre halvparten av ReiseKick er mest opptatt av bringebær …

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Historien om Grefsenkollen

Historien startet med Grefsenkollen sportsstue, som ble åpnet i 1927. Vei opp hit kom først i 1930, da restauranten ble kjøpt av Oslo kommune. Under krigen brukte tyskerne Grefsenkollen som radio- og peilestasjon. Først i 1980 havnet dette stedet i privat eie igjen, og ble et yndet sted for både turer og private arrangementer. I 2008 kjøpte så familien Kloster Grefsenkollen, og utviklet stedet videre til det populære stedet det er i dag, ikke minst på grunn av fenomenal utsikt over store deler av Oslo.

Inne på Grefsenkollen
Fint og rustikt inne på Grefsenkollen
Nydelig å sitte her hvis været ikke er på lag

Over Oslo – og super pizza

I juni arrangeres festivalen Over Oslo her med de beste artistene. Helt fantastisk å sitte her når sola går ned, og oppleve kombinasjonen av god musikk og fantastisk utsikt. Ellers er det flere muligheter inne i den historiske bygningen for deg som er ute etter et sted å ha selskap. Men akkurat i dag lander vi på terrassen med en super pizza og hele hovedstaden rett under oss. Tur til grefsenkollen, grefsenkollen restaurant

Utsikt fra Grefsenkollen
For en sinnssyk utsikt over Oslo!
Og pizzaen her er helt super

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Lav puls og fin gli nedover

Etter en drøy time er vi på vei ned igjen. Så lett og fort det er å gå nedover! Pulsen er bare på halvparten av hva den var oppover, og vi møter folk som puster og peser. Desserten finner vi ute i skogen, blå- og bringebær er innafor. Nå er vi godt kjent, det er lett å huske veien som gikk opp, og før vi vet ordet av det sitter vi på trikken, vel fornøyd med dagens luftige opplevelse.

På vei ned igjen, og se – der nede er Oslo og fjorden!

Tips: Les noen av våre andre Oslo-artikler og bli inspirert til flotte fotturer 

ReiseKicks super-guide til Grünerløkka
En fin fottur langs Oslos «maktsymboler»
Oslos havnepromenade – en opplevelse!
Roseslottet – med Korketrekkeren og eplekake til dessert!
Stovnertårnet og skulpturvandring i Groruddalen!
Korketrekkeren – Oslos mest kjente akebakke!
Luftig tur over Oslo: Brannfjell – Ekebergskrenten – Gamlebyen
Gatekunst i Oslo – fra Solli plass til Tøyen
Lang, fin fottur midt i Oslo – også kalt «Vårens vakreste eventyr»
Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
En flott tur i Oslo: Bislett – Tåsen – Berg – Ullevål Hageby – NRK
Kyststien på Ormøya og Malmøya
Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
5 gilde strøk i byen vår … Oslo!
Oslo – en livslang forelskelse
Oslo gjør comeback som badeby!
Du er velkommen i Oslos kolonihager!
5 fotturperler i feriebyen Oslo
Drømmedag på Deichman – Norges største bokhylle
Fottur i trehus-idyll, kolonihage og Botanisk hage

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Til topps på luftige Grefsenkollen. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon