Barcelona

Vi er i hjertet av Barcelona. På en liten, trekantet plaza, foran fasaden til den vakre kirken Santa Maria del Mar. Gamle bygninger med sjel hvor enn vi ser. Vinbarer og tapas, trange brosteinssmug, summing i smugene, alt er slik vi leser om det i Havets katedral og Vindens skygge. Men dette er fakta, ikke fiksjon. Vi er i den trendy bydelen El Born, og her kommer våre reisetips til en ferie i Barcelona.

PLaza arcelona
På plazaen foran Santa Maria del Mar
Santa Maria del Mar
Interiør i kirken Santa Maria del Mar

Er også hovedstaden i Catalonia

–Barcelona, synger fortsatt Freddy Mercury, selv om han gikk bort for lenge siden. Denne fabelaktige byen, hovedstaden i Catalonia, hele 5,5 millioner innbyggere når vi tar med alt som hører med, en tredel bor i bykjernen, der historisk arkitektur matcher grønn satsing perfekt.

Barcelona palmer
En av mange vakre, grønne plasser i Barcelona
Gatekunst – jeg er sjanseløs mot papegøyen …

En ferie i Barcelona er allsidig. Etter mange besøk i byen, har vi mange flotte reisetips til Barcelona.

Sommerferie? Prøv strendene i Barceloneta

Middelhavet dasker inn på byens flotte strender, du kan ta kabelbanen opp fra Barceloneta til Montjuïc, som betyr jødeåsen. Her lå flere av anleggene under OL i 1992. Og bare et par timer unna ligger steile, ville Pyreneene!

Barcelona strand
Kort vei til herlig strandliv i Barcelona!

El Born – vår favoritt i Barcelona

El Born er vår favoritt. Her bor vi alltid når vi besøker Barcelona. Bydelen gjennomgikk en total forvandling i forbindelse med OL her i 1992. Slitte, belastede kvartaler er nå vakre og sjarmerende, uten at det har gått på bekostning av det lune, labyrintiske preget. Her er også veien kort til natteliv og strandliv, men skuldrene er likevel senket på magisk vis i bydelen vår, El Born. Dette er vårt heteste reisetips!

El Born om kvelden
Hyggelige små plazaer

Ingen grenser for tapas i Barcelona

Picassomuseet har lagt beslag på 5 gotiske palasser fra 1200-tallet midt i El Born. Vi lader opp på en tapasbar rett over smuget. Kelneren forteller at tapas opprinnelig var en loffskive over sherryglasset for at ikke fruktfluer skulle finne veien ned. Etter hvert ble salte skinker tilbehør på loffen, og nå er det ingen grenser for hva som kalles tapas i Barcelona.

Barcelona tapas blåskjell
Blåskjell og tapas hører gjerne sammen

Hele 3500 kunstverk i Picasso-museet

Pablo Picasso levde fra 1881-1973, og hele 3500 verker er samlet her i et fabelaktig museum. Pablo var født i Malaga, flyttet til Barcelona i tenårene, og hadde sin berømte blå periode her før han flakket videre til nytt lys og nye farger. Flere blå motiver er hentet fra livet her i byen; både fattige og horer, syke og krøplinger er kjente motiver på bildene hans fra Barcelona. Vårt beste reisetips for museer i Barcelona.

Picasso, Gaudi, Dali, Miro … og så videre …
1903, Desemparats (Maternité, Mère et enfant au fichu, Motherhood) , pastell på papir, 47,5 x 41 cm, Museu Picasso , Barcelona Picassos blå periode – https://no.qaz.wiki/wiki/Picasso’s_Blue_Period

Parc de la Citudella og Arc de Triomf

Vi tar en tur i parken, dere! Parc de la Citudella er aller størst i Barcelona, og ligger der et fort ble bygget i 1714. Fortet er revet for lengst, og smug-i-smug med El Born har bydelen La Ribera nå vokst frem. Parken huser zoologisk hage, bygningen til et parlament, en innsjø og en Gaudi-fontene. Inngangen er fenomenal: Arc de Triomf er et yndet fotoobjekt, også for oss.

Barcelona triumfbuen
Ikke så enkelt å rigge til for bilde av Arc de Triomf
Barcelona Citadella park
En nydelig innsjø i Parc de la Citudella

Sagrada Familia – bygget uten tillatelse

Vi forlater Arc de Triomf, og går nordover i byen. Picasso er allerede nevnt, men du kommer ikke utenom Antoni Gaudi i Barcelona. Når vi står og måper opp på livsverket hans, Sagrada Familia, skjønner vi hvorfor.

Segrada Familia
Sagrada Familia – ingen over – ingen ved siden …

Sagrada Familia er Spanias mest berømte landemerke, ble påbegynt i 1882 uten byggetillatelse, skal stå ferdig i 2026, og er en selvsagt del av Unescos verdensarv. I 2026 er det også 100 år siden Gaudi ble påkjørt av en sporvogn og døde på et fattigsykehus.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Iskald cava på slangebenken av mosaikk

Vi fortsetter nordover i byen, og kommer til Parc Güell i bydelen Gracia. Parken ble bygd i 1900-1914, og tegnet av Gaudi på oppdrag av forretningsmannen Eusebi Güell. Dette skulle bli en drømmelandsby, men kun 2 av 60 planlagte hus ble bygget. For en herlig overflod av fantasi med sterke farger og originale arkitektoniske former! Gaudis hus er museum her, og den kjente slangebenken av mosaikk slynger seg lekent rundt panoramaterrassen med utsikt over store deler av Barcelona. Et perfekt sted for et fortjent glass cava! 

Parc Güell
Den berømte slangebenken til Gaudi

Shopping i Passeig de Gracia – og … Gaudi

Med to (?) glass cava innabords er Torill klar for shopping. Vi kunne valgt smug i El Gothic, eller Avinguda Diagonal, men velger Passeig de Gracia på vei ned til Plaza Catalunya. Det er ikke det billigste shoppingsstrøket, men vi opplever magiske Casa Mila og Casa Battlo, som Gaudi tegnet for velstående forretningsmenn i modernismens tid. Rette linjer er bannlyst, fargerike fasader, dette er eventyrslott. Casa Battlo kalles et paradis på jord, og de lokale drar selv på smilebåndet av det de kaller to bygårder med vri …

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Casa Battlo
Casa Battlo – en bygård med vri …

Plaza Catalunya – La Rambla – La Boqueria

Plaza Catalunya er definitivt sentrum i Barcelona, og ikke langt unna ligger La Rambla, den kjente hovedgaten, som vi ikke er spesielt begeistret for …

La Rambla
Størrelsen på sangria på La Rambla er det ikke noe å si på

La Rambla er 1,2 kilometer lang, strekker seg fra Catalunya til havet, og byr på både tiggere og taskenspillere. Matmarkedet La Boqueria er forresten en opplevelse verdt besøket. Bak matmarkedet går vi inn i bydelen El Raval, med heftig puls, boheminspirerte barer, kule gallerier, vintagebutikker og kreativ gatekunst.

Plaza Catalonya
Plaza Catalunya – navlen i Barcelona

Barri Gothic – og lunsj på gedigne Plaza Reial

Vi krysser La Rambla og går inn i Barri Gothic, som utgjør den gamle delen av Barcelona – Ciutat Vella – sammen med El Born og El Raval. Vi er ikke de eneste turistene når vi setter oss på en av de mange restaurantene på gedigne Plaza Reial. Navnet forteller at dette er en kongelig plass, og om kvelden syder det av liv, turister og gateartister her. Pulsen setter farten opp, det kryr av små butikker, trange brosteinssmug og flotte bygg med gotiske utsmykninger.

Barcelona PLaza Reial
Plaza Reial er magisk i kveldsmørket

På Camp Nou eller Palau de Musica Catalana?

En spansk avis kan fortelle at Barcelona spiller hjemmekamp på Camp Nou i kveld. Skulle gjerne vært en av 98 722 tilskuere når Real Madrid kommer på besøk på Europas største fotballstadion, men har allerede billetter til noe annet som skal vise seg å bli vel så magisk! Helt i kanten av El Born ligger nemlig Palau de Musica Catalana, som også er på Unescos verdensarvliste.

Palau de la Musica
Glassmaleriene her er et eventyr!

Palau de Musica Catalana – en sinnssyk idé

Vi er med på omvisning i Palau de Musica Catalana, som også ble oppført helt på starten av 1900-tallet. Paleet er en overflod av alt det vakre du kan tenke deg. En helt sinnssyk blanding av stein, smijern, mosaikk, dekorerte søyler, glassmalerier, skulpturer og en konsertsal med et tak i mosaikk som gir deg kink i nakken. Fantasiblomster, trær og frukter er malt overalt, og i bakgrunnen duver Mozarts pianokonsert nummer 21 silkemykt over alt det vakre. 

Palau de la Musica
Taket i konsertsalen
Palau de la Musica
Er det mulig, sier vi bare!

La Seu – over Via Laiatana – og så et ledig bord

Det er godt å hente seg inn igjen på en av de mange kafeene på Pla de la Seu foran katedralen som bare blir kalt La Seu. Navnet er egentlig Cathedral de la Santa Creu, katedralen er gotisk og ble bygd 1298-1440 oppå en romansk katedral, og fikk nygotisk fasade på 1800-tallet. Snart skal vi forlate byen hjertet banker for, vi reiser oss og legger La Seu bak oss, spanderer et par euro på en gitarist som kan kunsten, går over Via Laietana og inn i El Born.

Det syder og bobler på Pla de la Seu

Før vi vet ordet av det er vi på plazaen der reisen startet. Ett ledig bord. Vi ser på hverandre og tenker: Hvorfor ikke?

10 attraksjoner på topp i Barcelona

Og mens vi sitter der googler vi de 10 mest besøkte attraksjonene i Barcelona. Vi ser til vår glede at vi har fått med oss de fleste!

  1. Sagrada Familia
  2. Palau de la Musica Catalona
  3. Barri Gotic
  4. Parc Guell
  5. Eglesia de Santa Maria del Mar
  6. Casa Battlo
  7. Passeig de Gracia
  8. Font Mágica
  9. Mercato de la Boqueria
  10. Camp Nou

Hele 8 av 10! Og oppgjøret på Camp Nou i tankene! Godt gjort!

Lagre pin og les Reisetips til Barcelona senere

Tips til steder å spise og drikke

Tapasbarer/Gastrobarer
Tapeo i Montcada 29 i El Born
Cremat 11 i Carrer Cremat Gran 11
Santagustina på Plaza Sant Agusti Vell 9

Cocktailbarer
First i Carrer d’en Rauric 9 i Barri Gothic
Porteno i Carrer dels Carders 32 i El Born
City Bar Grand Hotel Central i Via Laietana

Restauranter
Le Cucine Mandarosso i Verdaguer Callis 4
Els Quatre Gats i Carrer de Montsió
El Cercle i Carrer dels Arcs

Tips til overnatting i Barcelona

Vi liker oss veldig godt på Hotel Vincci Gala i Ronda de Sant Pere når vi er på ferie i Barcelona. Fint hotell med sentral beliggenhet. Prisen på et superiorrom ligger på rundt 1800 kr pr natt.

Barcelona Hotel vincci gala
Vi liker velkomsten på Hotel Vincci Gala

Bonus: Vi gir deg et reisetips for en avstikker fra Barcelona.Kort vei til Pyreneene!

Barcelona og Pyreneene er en perfekt kombo! To timer i bil og du kan være på 1000 meters høyde i for eksempel byen Belver in Cerdanya i Pyreneene, der vi liker oss veldig godt.

Og plutselig er vi på 3000 meters høyde i Pyreneene!
Les vår artikkel om fjelltur i Pyreneene.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!Vi håper du finner inspirasjon i våre reisetips til Barcelona. Kanskje kan du bruke disse på din neste ferie hit. Vi setter pris på om du deler

Tips: Les flere av våre artikler om Spania

Sitges på Costa Dorada – familiested og festivalby
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Heftig turistdøgn i Valencia
Salamanca i Spania – den gylne byen
Valencia – en leken og livlig by
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Sjokoladebyen Villajoyosa
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Porten til Pyreneene
Topptur til Puig Campana på Costa Blanca

Websider å ta en titt på

Visit Barcelona

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon