Sitges utsikt over byen

Vi drar fingeren over kartet, langs Spanias østkyst. Fra Costa Brava til Costa Dorada, videre til Costa Blanca og Costa del Sol. Så tilbake til Costa Dorada. Vi er på jakt etter et sted å feriere noen få dager. Et sted mellom Valencia og Barcelona. En by, kanskje litt annerledes enn de byene vi vanligvis besøker? Hva med ferie i Sitges?

Sitges
Kan Sitges være noe for oss?

Vi ender opp med Sitges, som har rykte på seg for å være en av de villeste festmetropolene ved Middelhavet. Byen er kjent for sin skrekkfilmfestival, karneval og heftige gayparties. Kan det være noe for oss? Kanskje ikke. Vi bestemmer oss uansett for å gi Sitges en sjanse.

En kort avstikker fra Barcelona

Sitges er en kort, herlig avstikker fra travle Barcelona. Ikke et vondt ord om bystrandene i Barcelona, men de kan ikke sammenlignes med strendene i Sitges. Her er det hele 17 av dem, og strandpromenaden Passeig Marítim er hele 2,5 kilometer lang.

Sitges strandpromenade
På strandpromenaden Passeig Maritim

Toget fra Barcelona Sans går hvert 20. minutt, tar 40 minutter til Sitges, og koster cirka 4 euro. Selve turen er en opplevelse i seg selv, toget kjører stort sett langs havet. Og når du er fremme i Sitges, kan du gå til de fleste hoteller i byen.

Når vi snakker om strender …

Du kan velge mellom familiestrender, naturiststrender og gaystrender. Vår favoritt ble Platja de Sant Sebastián. Vil du sole hele kroppen, velger du deg Platja dels Balmains eller Platja d’Aiguadolç. Det er 19 km (!) med strender i Sitges, så det er bare å velge på øverste hylle. Ikke blir de overfylte heller.

Strand Sitges
Myke og fine strender

Strendene er langgrunne, myke og fine. Du leier solsenger eller ligger bare på håndklær. Overalt er det selgere som selger strandpledd, jeg innrømmer glatt at jeg har kjøpt noen av dem.

Strand Sitges
God plass på strendene i Sitges

Lunsjen kan du innta på en av strandbarene, men vi foretrekker å gå rusle inn i den koselige gamlebyen i Sitges for å nyte lunsjen der.

Lunsj midt i byens smørøye

Du har kanskje skjønt at vi ikke er de største partyløvene, men i lunsjtiden er det selvsagt hyggelig med liv og røre;) Da er stedet vårt hovedgaten Calle Marques de Montroig. Her ligger barer, kafeer og restauranter side om side, og det er folkeliv så det holder. Stikk en tur innom Montroig Café, en av de eldste og mest kjente kafeene i byen. Beliggenheten er perfekt, her har du full oversikt.

Litt kulturelt påfyll må til …

Det mest kjente landemerket i Sitges er Iglesia de Sant Bartomeu i Santa Teclas. Denne kirken ligger på en høyde rett ved havet, og er så absolutt verdt et besøk.

Iglesia Sitges
Iglesia de Sant Bartomeu

Ta deg også tid til å besøke Cau Ferrat, en gang hjemmet til den katalanske kunstneren Santiago Rusiñol, en av de ledende figurene i den katalanske modernistbevegelsen. Etter sin død testamenterte kunstneren huset og dets innhold – inkludert tegninger, malerier, keramikk og mer – til byen Sitges på betingelse av at det ble åpnet for publikum som museum. Ferie i Sitges på Costa Dorada

museum sitges
Cau Ferrat – et innholdsrikt hus …

Vi er midt i tapas- og cavaland

Det er stor tradisjon for tapas i Sitges. Byen arrangerer Tapa a Tapa og The Tapa of the year, som er en av de største gastronomsike arrangementene i Katalonia. Det er umulig å tilbringe en ferie i Sitges uten å gå på en Tapas-smell eller to. Jeg sier smell, fordi vi alltid bestiller for mange retter. Alt ser og så godt ut, og vi klarer ikke å velge. Her er du også i Cavaland. Halleluja! Det kjente Frexinet ligger noen få mil innover i landet. Vi tok gjerne et glass cava på Cafè Bar Roy før vi bestemte oss for kveldens restaurant.

Kvelden planlegges med cava, vin og fingermat

Nydelige fiskerestauranter

Nærheten til havet gjenspeiles selvsagt i kjøkkenet til Sitges velrenommerte tradisjonelle restauranter. Du finner strøkne fiskerestauranter i gamlebyen og langs den flotte strandpromenaden. Vi testet både La Nansa og El Trull, og kan anbefale begge. Ferie i Sitges på Costa Dorada

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Cocktails på Casa Bacardí

Dersom du forbinder Bacardí Rum med Cuba, tenker du ikke på at historien faktisk begynner her i Spania, mer presist i Sitges. Her ble jo grunnleggeren, Facundo Bacardí Massó født i 1814! Besøk Casa Bacardí og lær det meste om merkevarens arv og prosessen med å lage rom. Og selvfølgelig må du prøve noen av de gode cocktailene i baren der.

Coctail
Casa Bacardi handler selvsagt om rom pluss pluss …
Coctails
Strøken cocktail på Casa Bacardi

Fra pur familieidyll til høy partyfaktor

Sitges skifter ham utpå kvelden. Fra å være en by med rolig og harmonisk atmosfære, som passer perfekt for barnefamilier og andre som ønsker en rolig ferie, forvandles den til en by med høy partyfaktor. Det er ikke uten grunn at Sitges også kalles for fastlandets Ibiza. Ferie i Sitges på Costa Dorada

Slå ut håret på en av Sitges’ mange barer

En ferie i Sitges er ikke komplett uten en kveld på byen. Her er utallige barer, cocktailsteder og nattklubber. Hvis Carrer del Pecat eller “Syndens gate” ikke høres ut som din scene, anbefaler vi Carrer Santa Bonaventura.

Party Sitges
Jakten på party er i full gang …

Fire flotte shoppinggater i Sitges

Du finner kjedebutikker som United Colors of Benetton, Adolfo Dominguez, Women’s Secret, Le Garçon og Yamamay. Og små og lokale butikker, med et bredt utvalg. De fire viktigste handlegater er Carrer Sant Francesc, Carrer Parellades, Carrer Major og Carrer Jesus. Disse fire gatene møtes på Placa Cap de la Villa.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

For oss er det viktig å bo på hotell hvor det er relativt stille. I Sitges bør du sjekke beliggenheten på hotellet nøye før du bestiller, så sparer du deg for å lete etter hørselvern grytidlig om morgenen. For selv om det er bråk og uro hele natten i høysesongen, er det nok av overnattingsmuligheter i roligere omgivelser. Og du kan fortsatt bo sentralt.

Smug i sitges
Rolige smug i Sitges

Dette boutique-hotellet anbefaler vi

To ganger har vi feriert her i Sitges. Den ene gangen var vi to voksne, og da valgte vi Boutique Hotel Davallada. Hotellet ligger mindre enn 5 minutters gange fra stranden, i en av byens verneverdige bygninger. Her finner du bueganger i stein, takbjelker, innbydende innredning, antikke møbler og kunst. Hotellet har individuelt innredede rom, og ligger fint plassert i en av de sjarmerende gatene i gamlebyen. Ferie i Sitges på Costa Dorada

Botique hotel Sitges
Rommet vårt på Boutique Hotel Davallada
Utsikt fra takterassen Sitges
Flott utsikt fra vår egen takteresse
Fasade Sitges hotell
Boutique Hotel Davallada ligger i en av de vernede bygningene

Sitges jernbanestasjon ligger kun 5 minutters gange fra hotellet. Den andre gangen reiste jeg sammen med min datter og to tantebarn på 10 og 17 år. Da bodde vi et kvarters slentring langs strandpromenaden inn til sentrum. Vi bodde flott på Apartementos Sunway Talaia. Her hadde vi stor balkong og svømmebasseng i hagen.

Hotel Talaia Sitges
Foto lånt av Apartementos Sunway Talaia

Så hva synes vi egentlig om Sitges?

Totalinntrykket er bra, men det kommer selvsagt an på hva du er ute etter. Vi likte strendene og gamlebyen godt, det er gode shoppingmuligheter her, og vi bodde fint. Vi var absolutt ikke plaget av partystøy, og restaurantene her er virkelig bra. Summa summarum: Sitges passer for absolutt alle, med mindre du er homofob. Da sliter du.

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

TIPS: Les våre andre artikler fra Spania

Topptur til Puig Pedro – Pyreneene
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Heftig turistdøgn i Valencia
Salamanca i Spania – den gylne byen
Valencia – en leken og livlig by
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Sjokoladebyen Villajoyosa
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Porten til Pyreneene
Topptur til Puig Campana på Costa Blanca

Websider å ta en titt på

www.visitsitges.com
www.renfe.com
http://museusdesitges.cat/

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen vår om ferie i Sitges på Costa Dorada. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Ferie i Sitges på Costa Dorada

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon