Valencia

Noen byer klarer å forene den gamle og den nye tiden. Noen klarer til og med å se inn i fremtiden. Hva som kommer, og hvordan byen kan utvikles for en ny tid. Valencia, for eksempel. Spanias trendby og tredje største by med 800 000 innbyggere kombinerer fordums middelalder med en ny alder vi ennå ikke vet navnet på. Klart vi må på ferie til historiske, trendy Valencia! Ferietips Spania

Valencia aerial skyline
Valencia er en herlig miks av gammelt og nytt (Foto: Colourbox)

Ta toget til sentrum av Valencia!

Vi bor i Villajoyosa, og tar toget fra Alicante til Valencia. Å bestille billetter på Renfe.com er enkelt. Et godt tips er å laste ned appen, da får du beskjed om eventuelle sporendringer og forsinkelser. Billettene koster 32 euro per person tur/retur, og det er en komfortabel togtur på to små timer. Når vi kommer ut av stasjonen i Valencia, er vi i sentrum. Byen er forresten et samferdselsknutepunkt av dimensjoner. Ferie Valencia

Togstasjonen i Valencia
Vi er på vei ut i fantastiske Valencia!

Fascinerende tyrefekterstadion

Det første som møter oss, er en imponerende bygning, og dette er byens tyrefekterstadion. Denne uken står faktisk tyrefekting på programmet. Spanjolene holder fremdeles på, men et besøk her står ikke på programmet vårt. Godt å vite at dette også er en universitetsby med hele tre universiteter. Grunnlagt i år 137 f. kr. av romerne, okkupert av muslimer og gjenerobret av kristne i 1238. Ferie i Valencia

Tyrefekterstadion er imponerende …

Å bo sentralt er alltid et godt tips

Vi har booket rom hos en hotellkjede vi er veldig fornøyd med i Spania. Vincci Lys sitt hotell ligger midt i gamlebyen, bare fem minutters gange fra stasjonen. Det er greit å bo sentralt når man besøker en helt ny storby, å ha gangavstand til alt du har lyst til å se, og hotellet viser seg å være perfekt. Og i byen er det appelsintrær i gatene, barokke klokketårn, sjarmerende smug og små markeder overalt. Ferietips Spania

Hotellrom på Vincchi Lys Hotel i Valencia
Hotellkjeden Vinnci Lys er vi alltid fornøyd med

Hørt om herr Santiago Calatrava?

Valencia er leken og mangfoldig. Her finner du alt fra middelalderslott til modernistisk- og art deco-arkitektur. Arkitekten Santiago Calatrava er fra byen, og har satt preg på den, blant annet på en spesiell bro som går over den omdirigerte elven Turia. Morgendagens Ciutat de les Arts i les Ciencies er designet av Santiago, og must-see i Valencia. Så hvor skal vi nå begynne? Ferie i Valencia

12 kilometer lang park rundt byen

Vi velger den 12 km lange parken som er anlagt der Turia-elven gikk før. Vi spaserer i en fantastisk park, delt inn i forskjellige soner med ulike temaer. Har du lyst på en is og en kaffe, eller spille minigolf? Lyst til å leke sammen med Gulliver i Gullivers Reiser?

Valencia Turiaparken
Her kan du leke oppå en Gulliver i kjempeformat

Leie sykler med og uten vogn, og med ett eller to seter? I den kjempelange parken som omringer sentrum er det skyggefullt og fint, og få folk. Her kan du også sykle hele veien. Alle byer skulle ha en slik helsebringende park.

Turia Garden Valencia
Parken rundt byen må bare oppleves! (Foto: Colourbox)

Ciutat de les Arts – fremtidens by? Ferie i Valencia

Lengst sør i parken kommer vi til Ciutat de les Arts i les Ciencies, og her blir vi stående å måpe. Byens egen stjernearkitekt har fått boltre seg fritt på 350 000 kvadratmeter. Her er hvite, futuristiske bygg, installasjoner og små bassenger. Resultatet er enestående. Spektakulær arkitektur, banebrytende ingeniørkunst og museer i verdensklasse. Operahus og vitenskapsmuseum og en oseanografisk park med kunstig innsjø i midten. Vi lar oss henføre, du bruker lett en hel dag her … Ferietips Spania

Leken og livlig arkitektur i fremtidsbyen

Cava og tapas før Den hellige gral

Utpå ettermiddagen slår vi oss ned i skyggen på vakre Plaza Virgen. Vi bestiller et glass Cava og tapas, og er enige om å gå inn i La Seo-katedralen fra 12-1400-tallet for å beundre interiøret og den Hellige Gral etterpå. Etter sigende skal det være det autentiske kruset som Jesus brukte under det siste måltidet. Katedralen ble faktisk bygget over en av muslimenes moskeer!

Klikk her for booke opplevelser i Valencia.

Valencia
Torill blir liten foran de enorme dørene flere steder i byen …

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Herlig lunchstund på Plaza Virgen

Cavaen er god, det samme er tapasen. Vi bevilger oss et glass til. Noe av det viktigste for oss når vi reiser, er å nyte god mat og drikke. Og dette gjør vi til fulle på Plaza Virgen i Valencia. Skyggefullt og herlig, en fontene som sildrer rett bortenfor oss og iskald cava og klassisk tapas på bordet. Og snart skal vi gjøre Barrio del Carmen, gamlebyen som vokste opp mellom de islamske og kristne bymurene.

Plaza Virgen er stor og flott og historisk

Ikke fullt så perfekt i gamlebyen …

Nå skal vi ikke skryte på oss at vi alltid er heldig med valg av spisested. Den første kvelden i Valencia, sliter vi litt med å velge hvor vi skal spise middag. Vi vil så gjerne spise i gamlebyen eller Barrio El Carmen, og aller helst rett i nærheten av katedralen.

Stoler i Valencia
Det nye møter det gamle i Barrio del Carmen

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

tips Spania

Fontenen sildrer på Plaza Virgen

Ruzafa – minner om Grünerløkka

Etter en prat med resepsjonisten på hotellet blir vi anbefalt å ta en tur til Rozafa neste kveld, en bydel som har klart å reise seg fra en shabby barrio til the place to be. Fra å være et harry hjørne er Ruzafa blitt byens hippeste område. Her lever unge lokale ut sine kulturelle og sosiale liv. Ønsker du et bra og hyggelig sted å spise, setter du kursen mot den livlige atmosfæren her. Bydelen ligger like ved togstasjonen.

Smug i Valencia
Rusler litt i Ruzafa – et mekka for vintage

Nydelig indisk på fortauet i Ruzafa

Vi bedriver seriøs kafé-hopping i Ruzafa, og storkoser oss virkelig. Til slutt ender vi opp på en indisk fortausrestaurant med fire bord. Nydelig middag, god service og vin som smaker som den skal. Ruzafa har ikke bare flere bra restauranter, her er det også hyggelige, små vintagebutikker og et fantastisk matmarked i tillegg til en miks av jazz, rock, tapas, kunst og kul flerkultur! PS: På Café Pessoa får du byens beste mojito, og Madame Mim er byens beste vintagebutikk!

Palmesus og Spanias beste strender

Det var så mye, mye mer vi skulle ha rukket. Silkebørsen og Citadellet får vi ta neste gang, og da skal vi vandre på de brede boulevardene med flott palmesus og besøke noen av Spanias aller beste strender. Når vi drar hjem neste morgen, vet vi at vi snart må tilbake til en by som du ikke er ferdig med etter ett besøk. Nettopp fordi Valencia har noe for en hver smak!

Lagre pin for å lese artikkelen om ferie i Valencia senere.

Flotte Playa de la Malvarrosa kan du nå enkelt ved å ta buss eller trikk fra sentrum.

bicycle in La Malvarrosa beach, Valencia, Spain
Playa de La Malvarrosa (Foto: Colourbox)

TIPS: Les noen av våre andre artikler fra Spania

Sitges på Costa Dorada – familiested og festivalby
Topptur til Puig Pedro – Pyreneene
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Heftig turistdøgn i Valencia
Salamanca i Spania – den gylne byen
Valencia – en leken og livlig by
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Sjokoladebyen Villajoyosa
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Porten til Pyreneene
Topptur til Puig Campana på Costa Blanca

Reiseruta vår fra Villajoyosa:

Tram: Fra Villajoyosa til Alicante
Gå til togstasjonen, ca 10 minutter
Tog: Alicante – Valencia

5 minutter å gå til hotellet Vincci Lys.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om flotte tips til Valencia. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Ferietips Spania

Ferie Valencia

2 Comments

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon