Barcelona

Her lener vi oss tilbake og lar tankene fare innom tre spanske storbyer, nemlig Valencia, Barcelona og Madrid. Med vakre bilder og informativ tekst gir vi deg våre beste opplevelser i denne storbytroikaen. Bare å velge på øverste hylle, og velg gjerne alle tre! God lesing, og klikk deg gjerne inn på linken om besøket i hver enkelt av de tre byene! Dette er spansk storbyferie på sitt beste. Storbyferie i Spania

Barcelona smug
Vi elsker storbylivet i Spania

Valencia – både trendy og historisk

Vi starter på Costa Blanca-kysten. Valencia er en av de storbyene som klarer å forene den nye og den gamle tiden. Byen er både historisk og trendy. Romerne grunnla den i år 137. f. kr., og den har tatt vare på mye av sin historiske arv i den gamle bydelen. Samtidig er Valencia kjent for bydelen Ciutat de les Arts, der byens stjernearkitekt Santiago Calatrava fikk boltre seg fritt på 350 000 kvadratmeter! Resultatet er enestående, spektakulært og banebrytende på alle måter, det er bare å gi seg over og tilbringe en hel dag her!

Valencia
Ciutat de les Arts kan du fint bruke en hel dag på!

La Seo-kirken – Barrio del Carmen – Ruzafa

I La Seo-katedralen fra 12-1400-tallet kan du beundre Den Hellige Gral – kruset som Jesus brukte under det siste måltidet. Katedralen er guddommelig flott, interiøret likeså, og fortsatt har du Barrio del Carmen – gamlebyen som vokste opp mellom islamske og kristne bymurer – til gode. Og når middagen skal inntas, er Ruzafa det heteste tipset i Valencia. Den bydelen er byens hippeste område, her ligger restauranter av god kvalitet som perler på en kulinarisk snor. At strøket også er proppfullt av små, hyggelige butikker, er selvsagt en bonus. Dra hit!

La Seo-katedralen med Den hellige Gral

Storbyferie i Spania – Tips 1: Valencia – både historisk og trendy

Barcelona – mest populær i Europa

Det er mange grunner til at Barcelona er blitt kåret til Europas mest populære storby. Her har både Antoni Gaudi og Pablo Picasso satt tydelige spor etter seg. Picasso-museet ligger midt i El Born, den bydelen vi liker aller best, og Gaudi er også mannen bak den magiske kirken Sagrada Familia (Spanias best besøkte turistattraksjon), Parc Güell, Casa Milo og Casa Battlo. Alle må visst innom hovedgaten La Rambla, og selvsagt må du besøke parken Parc de la Citudella. Men – denne byen har også så mye, mye mer å by på …

Parc Güell
Gaudis benker i Parc Güell er verdenskjente …

La Seu – La Boqueria – El Raval – Plaza Reial

Du bør prøve de flotte strendene og ta kabelbanen fra Barceloneta til Montjuïc, der flere av OL-anleggene lå i 1992. Nevnte vi de 3500 verkene til Picasso, som er samlet i et helt fabelaktig museum i bydelen El Born? Kos deg med et glass cava i Citudella-parken, gå på La Boqueria, byens største matmarked, og glem ikke bydelen El Raval med sin heftige puls. Om kvelden syder det av liv på Plaza Reial, men vi foreslår at du spiser i smugene. Vil du se noe helt spesielt, drar du til Palau de Musica Catalana, eller Camp Nou og ser på byens fotballag. Og til slutt lander du foran La Seu, den gotiske katedralen som er bygd oppå en romansk kirke!

Palau de la Musica
Palau de Musica Catalana i El Born er en helt fantastisk bygning!

Storbyferie i Spania – Tips 2: Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Madrid – Prado, El Retiro og Palacio Real

Madrid med 3,3 millioner innbyggere er full av historie, museer, gallerier og grønne lunger, og har et yrende kafe- og natteliv i byens sentrum. For å veie opp nattelivet sitt har byen mer enn 100 kirker! Prado-museet er et av de kuleste kunstmuseer i Europa. Og så har Madrid et magisk slott: Palacio Real har 3418 rom, og er et av de største slottene i verden. Og så må du innom El Retiro Park med 15 000 trær og monumenter og skulpturer av ymse slag. Her kan du leie robåter, gå på konsert og bivåne dukketeater. Vi falt pladask for denne fantastiske parken!

Madrid El Retiro
Lei en robåt i El Retiro-parken!

Plaza Mayor – Plaza de Santa Ana – Gran Via

Du kommer ikke utenom Plaza Mayor med sine 237 balkonger og 9 porter når du er i Madrid. Jo, det er en turistfelle, men sett deg ned, nyt et glass cava og se på det yrende folkelivet! Byens botaniske hage er også verdt et besøk, og vi valgte Plaza de Santa Ana da vi skulle spise middag. Topp stemning og flust av tapasbarer! Og selvsagt er Madrid et eldorado for shoppere. Besøk også den trendy bydelen Malasana. Men først og fremst: Nyt Madrid for alt byen er verdt, dette er en by du vil trives i når du begynner å bli kjent med den!

Madrid Plaza mayor
Alltid yrende folkeliv på Plaza Mayor med sine 237 balkonger …

Storbyferie i Spania – Tips 3: Reisetips til Madrid

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Reiste med tog – og var heldig med valg av hotell

Til slutt: Vi har en leilighet på Costa Blanca-kysten, og tok tog til de tre storbyene. Det fungerte svært godt, vi sto plutselig midt i byen da vi var fremme. Vi bodde også godt i alle tre byene, og hotellene er nevnt i artiklene om hver enkelt by som du kan klikke deg inn på. Dette er en spansk troika vi gjerne anbefaler, så får det bli opp til deg å finne ut hvem som er favoritten din av disse tre …

Renfe Tog i Spania
Veldig fornøyd med Renfe – Spanias Vy
Hotel Vincchi Lys Valencia
Hotel Vincchi Lys i Valencia

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen storbyer i Spania. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen.


Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon