Malaga, Colourbox, Spania, Andalucia

Vi skal gjøre Malaga, eller Malaka, som fønikerne kalte byen da de grunnla den for 2800 år siden. Den er Spanias 5. største by, hovedstaden på Costa del Sol, eller flyplassbyen, et mildt sagt urettferdig navn på byen. Innbyggerne selv liker å kalle den «Lysets by» på grunn av hele 325 soldager i året. Et navn til på byen? «Madrid by the sea», fordi Malaga er vel kjent for sin kulturelle overflod. Costa del Sol, Spania

Her er vi midt i shopping-Malaga: Calle Larios
Malaga, Spania, Spain
Perfekt utsikt fra slottet Gibralfaro

Kompakt by – kort vei til alt

Vi har to dager til rådighet, og går rett på. Perfekt beliggenhet, mellom fjell, elver og hav, og bykjernen rett bak havna. Malaga er en kompakt by med kort vei til alt, svært enkel å gjøre til fots. Her er både by og strand og plass til alle, Malaga er en usnobbete by selv om den et full av interessante museer. Vi ble positivt overrasket. Costa del Sol, Spania

ReiseKick slår et slag for Malaga – Alcazala i bakgrunnen

La Manquita – midt i Malaga

Katedralen midt i den historiske bydelen er selvsagt episenter i Malaga, slik kirkene er i mange andre spanske byer. La Manquita (den enarmede kvinnen) er kallenavnet, fordi katedralen mangler et tårn. Den tar mangelen igjen på andre områder, og ble bygget fra 1528 til 1782, etter at maurerne ble sendt hjem fra den iberiske halvøya. Gå for all del inn i La Manquita!

Katedralen i Malaga, Spania, Spain
La Manquita – massiv og midt i byen
Katedralen i Malaga, Spania, Spain, Costa del Sol
Katedralen fra en annen synsvinkel – godt med grønt rundt

Alcazala og Gibralfaro-slottet

Sørg for å bo midt i, vi sparer mange skritt når vi går ut fra hotellet vårt midt i den historiske delen av Malaga. Veien er kort til Alcazala, det arabiske festningsverket, påbegynt på 1000-tallet og fullført på 1300-tallet av araberne. Rett over og bak Alcazala finner vi imponerende Gibralfaro, en arv fra fønikerne, og et slott med beste utsikt over Malaga og solnedgang. Vi gikk opp en fin sikksakk-vei, innsatsen ble kronet med strålende utsikt og et glass cava på toppen.

Utsikt, Malaga, Spain, Spania, Costa del Sol
På vei opp til Gibralfaro – flott utsikt!

Fønikere, romere og arabere

Rett nedenfor Alcazala finner vi Teatro Romano, en arv fra romernes tid. Altså, et historisk kinderegg, arv fra romere, arabere og fønikere på rekke og rad her. Amfiteatret Teatro Romano ble bygget under keiser Augustus’ regjeringstid og gravd opp på 1950-tallet, som så mange andre romerske amfiteatre. Vi er i hjertet av Malaga, unn deg lunsj på El Pimpi, både en turistfelle og en institusjon med ekte, lokal meny.

Teatro Romano, Malaga, Spania, Spain, Costa del Sol
Teatro Romano – en arv fra romernes tid her
El Pimpi, Malaga,
El Pimpi – både turistfelle og institusjon

Picasso – Malagas store sønn

Pablo Picasso ble født og vokste opp i Malaga, nærmere bestemt i et sennepsgult hus på Plaza de la Merced. Byen har selvsagt et Picasso-museum, som må besøkes, ikke minst på grunn av de kubistiske kunstverkene hans, det var Picasso som startet kubismen. Mercedesplassen med alle sine kafeer er et møtested i Malaga, den ligger langs Alamos – en av to gater som rammer inn gamlebyen. Den andre er Carreteria, og begge disse gatene er verdt besøket. Costa del Sol, Spania

Picasso, Malaga, Spain, Spania
Picasso ble stadig mer leken desto eldre han ble …

Museer som er verdt å besøke

Picasso er virkelig en mann å sjekke ut, ingen andre kunstnere nådde hans berømmelse på 1900-tallet. Vi har besøkt museet hans i Barcelona og Antibes, og det i Malaga er fenomenalt. Han malte og tegnet tusenvis av skisser og kunstverk, var alltid i utvikling fra sitt første kunstverk som 9-åring til han døde. PS: Museo Carmen Thyssen er en annen must-see for kunstelskere.

Atarazanas – livlig matmarked

Nok Picasso, vi drar på matmarkedet, og det er ikke et hvilket som helst marked. Atarazanas-markedet var opprinnelig et gammelt skipsverft, bygd av araberne på 1400-tallet. Havet er et lite stykke unna, så det er litt rart, men markedet i dag er populært med sine 265 boder. Vi får også med oss det berømte glassmaleriet over hovedinngangen i Sagasta-gaten.  Costa del Sol, Spania

Atarazanas, Malaga, Spain, Spania
Glassmaleriet over hovedinngangen til matmarkedet

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Hetvin og et par skiver manchego

Like ved matmarkedet ligger en godtbit, Antigua Casa de Guardia i Alamada Principal 18. Vi ankommer når baren (byens eldste fra 1840) er overfylt av folk som bestiller hetvin fra tønner langs veggene. Godt tips: Et glass pajarete og et par skiver manchego takk! Joda, dette er en aldri så liten turistfelle, men en gøyal en. Costa del Sol, Spania

I kø for et glass hetvin …
Og alle tønnene her har sin historie …

Soho er både trendy og kulturell

Ut av Atarazanas-markedet på sørsiden, krysse Alameda Principal, og vipps er vi inne i Soho, like ved kanalen, enda et nytt trendy, kult strøk med gatekunst og småkafeer, CAC Kunstmuseum, Teatro Soho, Museo Imaginacion og den lille, superhyggelige, italienske kafeen, La Dispensa italiana. Her nikoser vi oss med en miks av pizza og foccacia og italiensk vin, og blir her lenger enn vi hadde tenkt på grunn av hyggelig vertskap og en plass i solen.

Vi koste oss på denne lille italienske perlen

Cervantes – kulinarisk og kulturelt

Malaga er selvsagt tapas, og vi spiser en nydelig middag sammen med en god venn som kan alt om Malaga (veldig nyttig) på El Tapeo de Cervantes, like ved hotellet vårt. Valget var en innertier, nydelige tapas, god vin og godt selskap, og det finnes et liknende tapassted like ved som også skal være bra: El meson de Cervantes. Teatro Cervantes i samme strøk er stedet for deg med teater som lidenskap. I dette strøket trives de lokale – malaguenos!

Cervantes
anbefaler virkelig et tapas-måltid her

Museo Pompidou og Museo del Vino

Vi får med oss et par andre museer: Museo del Vino nord for Carreteria er absolutt noe å få med seg, med vinsmaking og godt tilrettelagte utstillinger. Ved havna ligger Museo Pompidou med sitt fargerike Rubrikskube-utseende, dette er første «filial» av det franske museet etablert utenfor Frankrike, og en kunstvandring i det 20. og det 21. århundre. Et svært så originalt museum.

Museo del vino, Malaga
Besøk Museo del Vino – spanjolene kan vin
Pompidou, Malaga
Pompidou-museet nede ved havna

Te og mandelkake – sardin og ansjos

Andre gode tips? Ja da, Calle San Augustin rett ved katedralen tar oss tilbake til arabernes tid, her ligger tehusene tett-i-tett, unn deg søt te og mandelkake på Teteria Palacio Nazari. Eller hva med en bar som er spesialister på det malaguenos er så begeistret for (av en eller annen rar grunn), nemlig sardiner og ansjos med diverse tilbehør.

Teteria, Malaga
Calle San Augustin tar oss tilbake til arabernes tid
Vær så god, sitt ned og kos deg med te og mandelkake

Tyrefekting, kafeer og H. C. Andersen

Malaga er mer, selvsagt, et tyrefekterstadion med fordums prakt, trange smug med kafeer med to-tre bord, lunsj på Michelin-tunge Café de Paris eller trivelige Casa Lola, en 150 år gammel botanisk hage med over 3000 ulike arter, og selvsagt statuen av H. C. Andersen (ikke uten grunn, H.C. var Malaga-patriot de lux, og bodde der da han skrev flere av sine kjente fortellinger).

HC Andersen, Malaga

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Malaga Light – shopping og strandliv

Er du effektiv, rekker du også litt shopping og strandliv i løpet av en helg. Malaga er velsignet med en fin bystrand – La Malgueta. Her er sanden myk og drinkene fargerike på legendariske chiringuito-barer, og sjekk butikker og restauranter på vei ut til La Farola-fyrtårnet! Apropos shopping: Det er i Marques de Larios du finner de kjente merkene i mange flotte butikker! 

Malagueta, strand, Malaga
Ingen tvil – Malagueta er selve bystranden i Malaga
God plass på stranda i Malaga i november
Shopping, Malaga
Mingling i selve shopping-gaten – Calle Larios

Malaga – sånn passe oppsummert

Denne byen har tatt rev i seilene, og er et topp alternativ for en langhelg. ReiseKick anbefaler Malaga med hånda på reisehjertet. Lett å komme hit og flott å være her. Reis til Malaga!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av våre artikler fra spanske byer

Sóller – sjarmerende idyll på Mallorca
Mallorca – en perle i Middelhavet
Altea – blendende hvit og vakker
Cartagena i Spania – ferieby med historisk sus
Fin weekend i mangfoldige Murcia!
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Opplev Sevillas herlige, spanske puls!
Heftig turistdøgn i Valencia
Jakten på julestemning i Valencia
Valencia – både historisk og trendy
En herlig nyttårsaften i Barcelona!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen med gode tips til Malaga. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon