Altea, Spania, Spain

Vi ankommer Altea med trikken som går mellom Alicante og Denia, og høyt der oppe ser vi den ikoniske blå og hvite kuppelen på kirken Virgen del Consuelo. Vi skal dit opp for å utforske hele gamlebyen, men først skal vi slentre litt langs den lange, flotte, sprudlende strandpromenaden. Costa Blanca, Spania

Inneholder sponset lenke

Tunge morgenskyer på strandpromenaden, men snart blir det bedre …

Langs strandpromenaden ligger spisesteder og barer på rekke og rad, og vi nyter utsikten over havet og de småsteinete strendene. Altea har ikke én strand, men seks km med strender, som er avdelt av klipper og viker. De mest populære er «Playa de la Roda» og «Playa de Cap Blanch». Vi er her i slutten av februar, så akkurat nå glimrer badegjestene med sitt fravær. Costa Blanca, Spania

Småsteinete strender i Alteas sentrum

Vi stopper på Valor og styrker oss på kruttsterk espresso og et par sjokoladebiter. Valor har jo sin sjokoladefabrikk i Villajoyosa noen kilometer unna, og vi vet at sjokoladen derfra smaker digg. Les artikkelen om Sjokoladebyen Villajoyosa her.

Fransiskanerkloster og kulturhus

Når strandpromenaden er unnagjort, rusler vi bort til Plaza del Convento (ved hovedveien N332), og passerer flotte Iglesia del Convento de San Fransisco, et fransiskanerkloster fra 1728. Herfra fortsetter vi oppover Costera Pint del Montcau, og stopper opp ved Casa de Cultura fra 1800-tallet.

Dette er faktisk et fransiskanerkloster fra 1728!
… og Casa del Cultura er fra 1800-tallet


Har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese nesten 300 reiseartikler fra inn- og utland. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kunstnere og gallerier i fleng

Vi fortsetter vandringen opp mot kuppelen, og ser fort at gamlebyen er blendende vakker, med sine brosteinsbelagte smale gater og hvite hus. Det er ingen overraskelse at Altea tiltrekker seg kunstnere og fotografer som vil oppleve byens sjarm og det fantastiske lyset. Costa Blanca, Spania

Det er mange gallerier i byen, både private og offentlige. Vi lar oss begeistre av mye av det vi ser i vinduene. Vi må nemlig nøye oss med vindusshopping, da mange gallerier er stengt når vi er her.

Kult bilde – her er det mye kunst på én gang …

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Calle Costera del Mestre de la Música

For ei gate! Vi talte 255 trappetrinn, og trinnene er dedikert komponisten og musikeren Francisco Perez Devesa, som ledet mange musikalske band i Altea, Alfaz del Pi og Calpe. På begge sider av gaten lener hvite, koselige hus seg vennlig mot hverandre. Costa Blanca, Spania

Trappegate i Altea
Hele 255 trappetrinn her – vær så god!

Dette er ikke den eneste fineste gaten i byen. Vi går på lykke og fromme, tråkler oss hit og dit, og blir rett og slett imponert over hvor koselig det er her.

Mange av husene er rimelig flinke på grønt
… og noen av husene dyrker roser så det holder …

Utsikt fra Mirador del Portal Viejo

Nesten på toppen av byen kommer vi til Mirador del Portal Viejo. Herfra er det flott utsikt, stopp opp et øyeblikk og la mobilkameraet gå varmt akkurat herfra. Costa Blanca, Spania

Herlig utsikt fra miradoren. Er det ikke Calpe-klippen vi ser langt der borte?

Kirken med karakteristiske blå og hvite kupler

På det høyeste punktet i Altea, troner kirken Parroquia Nuestra Senora del Consuelo med sine velkjente blå og hvite kupler. Kirken er bygget i en kombinasjon av maurisk og nyklassisistisk stil, på ruinene av den gamle kirken. Det er ingen som vet eksakt når den første kirken ble bygd, men de eldste arkivbildene omtaler den fra 1640. Altea har flere ganger i historien blitt angrepet, og kirken utsatt for ødeleggelser. I 1893 var kirken så forfallen at den ble stengt, og i 1901 ble den rett og slett revet. Den kirken som står her i dag, ble altså reist på murene av den gamle, og heller ikke denne kirken har vært forskånet fra ødeleggelser. Under den spanske borgerkrigen ble deler av interiøret ødelagt, og i 1981 ble den rammet av jordskjelv. Et utstrakt restaureringsarbeid ble satt i gang, og i 1998 fremsto kirken slik vi kjenner den i dag. Gå inn og beundre det vakre interiøret!

Alteas kirke og kirkeplass er episenter i Altea
Kirkeplassen i Altea
Folk koser seg på torget foran kirken

Plaza de la Iglesia – episenter i Altea

Den er sentral og vakker, denne kirkeplassen i Altea. Det var her slottet Castello de Altea lå, omringet av en mur med tre porter. I dag står to av portene tilbake, Portal Vell og Portal Nou.

Om sommeren syder det av liv på kirkeplassen. Gateartister opptrer, uterestauranter er stappfulle av folk som koser seg, og i gatene ut fra kirkeplassen finner du en rekke gallerier og små, koselige butikker som selger håndverk og smykker.

Kirkeplassen i Altea
Vi tar med et sommerbilde for å vise stemningen her …
Butikk i Altea
Små, herlige butikker i flere av de trange smugene
Butikk i Altea

Mirador de los Cronistas de España

I tilknytning til kirkeplassen finner du et annet utsiktspunkt, nemlig ”Mirador de los Cronistas de España». Herfra har du knallutsikt over Altea og Middelhavet.

Utsikt fra Altea

Variert kulturliv – og Palau Altea

Altea har et variert kulturliv, og her finnes både private og offentlige kunstgallerier. Kunst- og kultursenteret Palau Altea ligger i utkanten av gamlebyen, og tilbyr forestillinger i form av teater, dans og musikk året rundt. Både Julio Iglesias og Jose Carreras har stått på scenen her. En rekke midlertidige utstillinger kan også sees her. Og med sitteplasser til rett oppunder 1000, er det godt med plass i denne storstua.

Palau Altea
Palau Altea er et flott bygg i grønne omgivelser

Befester seg som kunstnerby

En avdeling av Miguel Hernandez University of Elche ligger her i Altea. Her kan du blant annet ta både bachelor og master i kunst, noe som er med på å bidra til at denne delen av kulturen lever godt i Altea.

Universitetet i Altea
Universitetet ligger vegg-i-vegg med Palau Altea

Mange koselige spisesteder

Både på kirkeplassen, små torg og i de smale gatene finner du mange små, koselige spisesteder.

Dette var et flott sted å nyte solen og boblene …

Tips til overnatting i Altea

I gamlebyen ligger Hotel Abaco, et sjarmerende hotell med 18 rom i ulike kategorier. Alle rommene er ulikt innredet, og byr på forskjellige temaer. Noen er vintage, andre har greske og arabiske elementer. Her nyter du en nydelig frokost, og kommer du med bil, finnes det privat parkering.


For mer info, lekre bilder, priser og bestilling, sjekk her.

Hotell Abaco er et sjarmerende hotell med 18 rom (Foto: Hotel Abaco)
Våkne opp her med bobler i glasset … (Foto: Hotel Abaco)
Lune, hyggelige rom på Hotel Abaco (Foto: Hotel Abaco)

Hjelpsomme folk på Turistinformasjonen

Nede ved strandpromenaden ligger Turistinformasjonen. Ta deg en tur innom, de som jobber der er smilende, flinke og hjelpsomme!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av våre artikler fra spanske byer

Cartagena i Spania – ferieby med historisk sus
Fin weekend i mangfoldige Murcia!
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
Opplev Sevillas herlige, spanske puls!
Heftig turistdøgn i Valencia
Jakten på julestemning i Valencia
Valencia – både historisk og trendy
En herlig nyttårsaften i Barcelona!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Altea. Kanskje har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan selvsagt variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon