Store julekuler på et torg i valencia

Jeg er glad i julen, hjemme i Norge pyntes juletreet 1. desember. Når jeg er hjemme, vel og merke. 3. desember er jeg fortsatt i Spania. Bernt har reist til Oslo og jobbplikter, og jeg bestemmer meg for å lete etter julestemningen i Spania. Valget faller på Valencia. På Valencias offisielle hjemmeside/ leser jeg om flere julemarkeder, det første åpnet 26. november. Ifølge hjemmesiden. Videre skal fire store julekrybber settes opp på ulike steder i byen. Ifølge samme hjemmeside. Dette høres jo strålende ut, jeg bestiller togbillett, booker hotell og kjøper billett til et lysshow i Jardins de Vivers. Sammen med julemarkeder og julekrybber finner jeg garantert julestemningen i Valencia!

Reinsdyr i Valencia
Reinsdyr i Valencia – sånn skal det være …

Jul på Plaza del Ayuntamiento

Rådhusplassen er en bra start for å oppsøke jul. Den omkranses av blomsterboder som selger juletrær, julestjerner og all verdens andre juleblomster. Her er også en liten karusell for barn, og julemusikk renner ut gjennom skurrete høyttalere. Jeg er her på ettermiddagen, akkurat nå er det ikke mange barn her.

Blomsterbod
All verdens juleblomster på rådhustorget i Valencia
Barnekarusell i Valencia
En karusell skaper ofte liv, men det er ettermiddag og barna er fortsatt på skolen …

Rett ved siden av det er mer liv og røre. Her er det laget en skøytebane og køen for å leie skøyter er lang i Valencia. Musikk fra store høyttalere, ikke tradisjonell julemusikk akkurat, men det skaper en slags stemning.

Skøytebane i Valencia
På skøytebanen i Valencia sentrum!

Digre julekuler og julemarked in the making

Julemarkedet med håndverksprodukter skal ifølge nettsiden allerede være åpent på Plaza de Ayuntamiento. Det er nok en sannhet med modifikasjoner. Bodene står her, og folk er i full sving med å fylle dem med smykker, lys, mat, kniver og annet håndverk. Men det er ikke åpent her når jeg går forbi om kvelden. Men morgenen etter, i full fart før toget mitt går, stikker jeg innom på nytt. Og da dere, da er det jammen åpent!

Julemarked i Valencia
Se der ja, et av julemarkedene i Valencia har akkurat åpnet!

To enorme julekuler med skinnende lys som stadig endrer farger lager en magisk julestemning midt i sentrum!

Store julekuler på et torg i valencia
Wow! Nå snakker vi snart jul, dere!

Jada, julekrybber må selvsagt til!

Jeg leste om store og flotte julekrybber. Har merket av 4 ulike adresser på google map, og rusler til Plaza de San Agustin, hvor en av de skal være. Jeg finner ingen julekrybbe, fortsetter til Mercat de Colon og håper jeg har hellet med meg der. Dette er det gastronomiske markedet i Valencia, spisestedene ligger på rad og rekke i 2 hele etasjer. Ved hovedinngangen står et vakkert juletre. Fra alle søyler henger svære julestjerner og helt i motsatt ende ser jeg julekrybben. Her er Jesus og Maria, jesusbarnet, et esel og alt som hører til. Utstillingen er populær blant barna.

JUlekrybbe
En av flere store, flotte julekrybber i Valencia

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Jeg bestemmer meg for å se de andre to annonserte krybbene også, og tar turen innom rådhuset hvor krybben visstnok skal befinne seg i Salon de Cristall. Jeg finner ingen krybbe, men du verden så flott rådhuset i Valencia er! Og her er også et historisk museum, som virkelig er verdt et besøk.

Rådhuset i Valencia. Bare å bøye seg i flisene …

Den fjerde og siste krybben skal ifølge hjemmesiden befinne seg på Museo Nacional de Ceramica, og skal være den eldste i byen. Jeg tråler hele museet, uten å se snurten av julekrybben. Uansett besøkte jeg ikke museet forgjeves, det var utrolig flott, og jeg skal ta meg en tur til hit når jeg har litt bedre tid. Det fortjener det.

Museo de ceramic valencia
Museo Nacional de Ceramica er noe helt for seg selv …

Les llums de Vivers – en magisk opplevelse

Jeg har kjøpt billett til Les Ilums de Vivers, en 1,5 km lang lysløype i hagen Jardin de Vives. Jeg har fått plass klokka 20.30 og sammen med andre med samme tidsslott som meg, starter en fantastisk tur. Millioner av lys, julemusikk, klassisk musikk, kakao, kaffe og julekaker. Har du høye skuldre for alt du burde gjøre før jul, vil de garantert senke seg i løpet av turen gjennom den strålende opplyste parken!

Les Ilums de Vivers er en lysende, minnerik opplevelse
En diger opplyst påfugl! For et påfunn!
Julenissen er selvsagt også med i Valencia!
En julete vei med enkle hjelpemidler

Julepyntede gater i Valencia

I hovedgatene henger vakre lysornamenter, og et og annet juletre er plassert utenfor butikkene i de mindre gatene. Julepyntingen er ikke påtrengende, synes jeg, spanjolene gjør det med stil.

Vakker og intim julegate i Valencia sentrum

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

Fant jeg julefølelsen i Valencia?

Det opplyste besøket i Jardin de Vivers var selvsagt fantastisk, men når sant skal sies var jeg kanskje litt for tidlig ute. Spanjolene åpner ikke alt juleståket så tidlig som vi gjør hjemme i Norge, der er det jo julegater allerede tidlig i november. Infoen på Valencias hjemmeside fortalte at markedene skulle vært åpnet da jeg var der, men de var nok dessverre stengt. Men Valencia er jo vakker uansett, så jeg koste meg de 24 timene jakten på julefølelsen varte, og kommer garantert tilbake!

Julete Valencia – jeg kommer garantert tilbake neste år!

Hvor ligger Valencia?

Hvordan reise til Valencia?

Det går ikke fly direkte fra Norge til Valencia, men flyr du til Alicante eller Barcelona er det lett å komme seg dit med tog eller bil. Sjekk www.renfe.com for informasjon om rutetider og priser på tog. Jeg tok tog fra Alicante, og betalte 16 euro på turistklasse. Turen tar i underkant av 2 timer. Verdt å merke seg at det er to jernbanestsjoner i Valencia sentrum, så sjekk spesielt returbilletten for hvor du skal reise fra. Toget mitt hjemover til Alicante gikk ikke fra den stasjonen jeg ankom Valencia på. Det er ca 10 minutters gange mellom stasjonene.

Togstasjonen i Valencia
Togstasjonen i Valencia. ikke så verst?

Tips: Les flere av våre artikler om Spania

Opplev Sevillas herlige, spanske puls!
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
Toledo – storslått, vakker og kulturell
Briljante Barcelona – Europas mest populære storby
Sitges på Costa Dorada – familiested og festivalby
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Heftig turistdøgn i Valencia
Salamanca i Spania – den gylne byen
Valencia – en leken og livlig by
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Sjokoladebyen Villajoyosa
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Porten til Pyreneene
Topptur til Puig Campana på Costa Blanca*

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen vår om Valencia. Vi setter stor pris på om du deler med andre reiseglade.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no/

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon