Malasana er en bydel midt i Madrid som har gjenoppdaget seg selv og den atmosfæren som rådde her på 1970- og 80-tallet. Etter et par tiårs hvileskjær er Malasana igjen trendy og autentisk, og turister strømmer til. Her finner vi en kafé eller tre på hvert eneste hjørne, og stikkordene er kunst og kultur, graffiti og vintage, og alltid en plass å sette seg ned og nyte livet. Vi drar hit!

Malansana, graffiti, madrid

Men hvor i Madrid er Malasana?

Først plasserer vi bydelen: Vi bruker gatene som grenser til området: Gran Via i sør, Calle Fuencarral i øst, Calle Carranza i nord og Calle de San Bernando i vest. Vi finner Metro-stasjonen Tribunal midt i Malasana, og du kan også ta metro til Bilbao stasjon i nord og Chueca i øst. Chueca er forresten vel verdt å kombinere med Malasana når det gjelder shopping.

Mange hyggelige gater og smug i Malasana

Trendy – men samtidig autentisk

Malasana er en del av byen der vi bare kan gå rundt og kose oss uten altfor mye mål og mening. Bare sette oss ned når det passer oss, en kaffe eller et glass vin, bare nyte atmosfæren. Det er kanskje det sterkeste kortet til Malasana, at bydelen er trendy, samtidig som den er autentisk. Det er mye historie mellom smugene, og butikker og spisesteder som prøver å ta «det grønne skifte» på alvor.

Mange hyggelige kafeer i Malasana

Hvorfor heter området Malasana?

En aldri så liten historietime: Vi kommer ikke utenom Manuela Malasana, et 17 år gammelt offer under en historisk hendelse nettopp her i Madrid den 2. mai 1808. Manuela døde da det ble gjort opprør mot Napoleons okkupasjon av dette området av Spania samme år. Hun fikk et helt område oppkalt etter seg, og sentrum midt i Malasana er selvsagt Plaza del 2 de Mayo. Midt på plassen finner vi et monument av de to kapteinene som ledet opprøret.

Kapteinene som ledet opprøret her i 1808

Arnested for underjordisk aktivitet

Da Franco måtte si takk for seg midt på 1970-tallet, våknet igjen Malasana, og ble stedet for La Movida, bevegelsen som feiret en mangeårig etterlengtet frihet til gagns. Senere – på 80-tallet – var Malasana sterkt involvert når det gjaldt La movida madrillena – en underjordisk bevegelse – som revolusjonerte kunsten, kulturen og det spanske samfunnet forøvrig.

Vintagekjøp der vi betaler etter vekt

Hvis vi absolutt må gjøre noe, så kan vi jo for eksempel shoppe. Det er mer enn 15 vintage-butikker her, den kuleste er Flamingo Vintage Kilo, der vi betaler etter vekt. Retro City og Popland kan anbefales, og det dukker opp stadig nye sjapper som selger gjenbruk. Uansett hvilken butikk vi velger, hever vi gjennomsnittsalder på kunder. De unge er i flertall, og det lover godt.

Retro, Malansana, Madrid, Spania
Mer enn 15 butikker i Malasana med retroklær
Madrid
Mer enn nok av retro-klesbutikker i Malasana

Flere interessante museer i Malasana

Vi kan besøke kultursenteret Conde Duque, og vi kan se kunst og utendørs kino i bygninger med gårdsplasser fra 1700-tallet. Vi kan rusle rundt blant alle salgsbodene på Plaza del 2 de Mayo, eller vi kan gå inn på et av flere museer i Malasana: Museo Romantico er en favoritt, og Museo Municipal (Madrid) forteller historien til byen på en praktfull, engasjerende måte.

Museo Municipal, Madrid
På vei inn til Museo Madrid – og under her er vi på Museo Romantico

To torg og en gate verdt å bespise

Etterpå finner vi oss et sted å spise lunsj. Vi har to favorittplasser her. Den ene er Plaza del 2 de Mayo, den andre er Placa de Ildefonso. Begge torgene er fulle av kafeer, Ildefonso har en vakker kirke, nemlig Iglesia San Antonio de los Alemanes, å lene seg mot. Vi elsker begge plassene, det er bare å velge og vrake, og kan også anbefale gaten som heter Fuencarral for et godt måltid.

Mange hyggelige spisesteder i Malasana – både over og under her
Typisk Malasana, dra hit!
Jeg elsker de kule boksjappene på torget

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Å nyte livet er også et slags mantra

Noen blir veldig opptatt av all graffitien som finnes i Malasana. Det er en del av atmosfæren og rytmen her, at mye er lov og lite er rart, og det viser også hvilken aldersgruppe som vi ser mest av her. Å nyte livet er også et slags mantra når vi sitter på en av kaffesjappene. Like ved Ildefonso anbefales Viva Bicicletas Bar enten du velger kaffe eller vin. Pepe Botella er også et bra sted, det var kallenavnet til Napoleons bror, som var guvernør i Madrid.

Malasana oser av fargerik graffiti

Calle del Pez – gate for filmskapere

Calle del Pez er en gate som også er verdt å stikke innom. Langs hele denne gaten, som ligger mellom Corredera Baja de San Pablo og San Bernardo, finner vi kule vintage klesbutikker, teater, moderne restauranter, og også barer som ser ut til å ha eksistert for alltid, som for eksempel Palentino. Calle del Pez har alltid vært en del av Madrids undergrunnskultur, og filmskapere har brukt gaten flittig til opptak av ulike dramaer.

Kino er også en viktig del av kulturen her

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Den følelsen når dagen din vibrerer

Malasana kort oppsummert: Et trendy strøk, gater fylt med kaffesjapper, kafeer og bakerier. Butikker fylt med vintage, overalt bohemer og hipstere på utstilling, graffiti eller progressiv kunst, den følelsen når dagen vibrerer, slik at du bare må slippe taket og nyte, ikke tenke på alt du skulle ha gjort eller sett, bare ta inn atmosfæren og leve akkurat der du er NÅ.

Tips: Les våre andre artikler fra Madrid

10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
En usedvanlig sporty weekend i Madrid
Tips til gode, varierte spisesteder i Madrid

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om tips til Malansana i Madrid. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

3 Comments

  1. Har blitt så glad i deres blogg,finner stadig nye reisemål, og ikke minst tips om flotte reisemål,opplevelser. Liker spesielt deres tips i Norge.

  2. Wow, this destination is stunning! I’m adding it to my travel bucket list right away. Thanks for sharing your travel experiences with us. If you’re ever interested in exploring off-the-beaten-path destinations, I’ve recently written about some hidden gems on my blog. Happy travels! https://mkt57.blogspot.com

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon

ReiseKick