Det er tusenvis av spisesteder i Madrid. Du finner noe for enhver lommebok og smak. Uansett hva du liker, finner du det her. Her kommer våre tips til spisesteder i Madrid. Dette er steder vi selv har vært, og som gjerne anbefaler.

Spansk frokost por favor

Dersom du ikke har frokost på hotellet, finner du steder å spise frokost overalt. Spansk frokost består ofte av kaffe, juice og baguette med tomat, evt en croissant. Flere steder kan du jazze den opp med bønner, bacon og egg, slik engelskmennene liker det. Vi går for den spanske varianten.

En enkel start på dagen. Eventuelt syltetøy på croissanten.

Gå inn i matmarkedene!

Det er flere spennende matmarkeder i Madrid. Her kan du kjøpe ferske ingredienser for å lage mat selv, eller du kan kjøpe små og store retter og nyte disse på markedet eller deres uteservering. Ja, de lager maten av dine kjøpte ingredienser!

Mercado de San Miguel

Vårt favorittmarked er Mercado de San Miguel i smijern og glass like ved Plaza Mayor. Dette markedet gjenåpnet i 2009 etter 6 års restaurering. Ved siden av boder som selger de ferskeste råvarer ligger tapasbarer som frister med godbiter som gambas al ajillo (hvitløksreker) og banderillas (små spyd av oliven, agurker, paprika og syltet løk). Prøv La Hora del Vermut, eller ta en caña fra Beer House, et glass Rioja fra en av de mange vinbarene, eller smak sherry og tapas på Sherry Corner. Prisene er høyere enn Madrids mer tradisjonelle matmarkeder, men både atmosfære og produkter er herlig. Dog litt folksomt i høysesongen. Madrid, Tips til spisesteder i Madrid

På vei inn i elegante Mercado San Miguel
Og her er vi inne i Mercado San Miguel

Tips til andre markeder; Mercado de San Ildefonso, Mercado San Antón, Mercado de Maravillas og Mercado de Antón Martín.

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

Food Hall Galeria Canelejas

En av våre desiderte favoritter! I samme bygning som eksklusive Galeria Canelejas ligger Food Hall. Her finner du hele 13 restauranter inkludert en Michelin-restaurant. Nyt en kulinarisk reise med det beste av det spanske og internasjonale kjøkken, dette er Madrids nye gastronomiske hotspot. Noen spisesteder viser fotball på storskjerm, andre er litt mer sofistikert. Er det lov å si det?

Kult interiør inne i Food Hall

Kos deg på en av Madrids mange plazaer

Vi liker å kose oss i sola og se på folkelivet på en av de mange koselige plazaene i byen. Kanskje er Plaza Mayor en turistfelle, men jeg mener likevel at dette er et sted du MÅ besøke. I alle fall som førstegangsturist. Prisene er høyere enn på de andre plazaene, men på sett og vis er de verdt det.

Madrid Plaza mayor
Å oppleve livet på Plaza Mayor koster litt mer …

En annen plass vi virkelig anbefaler, er Plaza de Santa Ana. Om kvelden fylles hele denne fine plassen med bord og stoler, og stemningen er mildt sagt livlig.

Plaza Santa Ana i Madrid
Stille før stormen på Plaza de Santa Ana
Is og cava på Santa Ana i Madrid
Deilig dessert på Plaza de Santa Ana

Sjekk også ut Plaza de Chueca og Plaza de Ramales.

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Spisesteder i Retiro-parken

Det er koselig å rusle i Retiro-parken, byens store, grønne stolthet. Her finner du også flere spisesteder. Om sommeren er det fint å sitte her i skyggen under de store trærne.

Retiroparken
Flotte fontener overalt i Madrid. Her i Retiro-parken

Ta en drink på en Roof Terrace

Det skal nok sies at vi ikke har drukket altfor mange drinker på Madrids takterrasser, men vi vender alltid tilbake til Circulo de Bellas Artes. Det koster 5 euro (oktober 2022) å ta heisen opp til toppen. Her kan du booke bord for lunsj og middag eller bare ta en drink. Ingen ledige bord? Kos deg på en av sofaene i stedet. Utsikten over byen er fabelaktig.

Min venninne koser seg med bobler på toppen av Madrid
Utsikten fra Roof Terrace er massiv!

Tapas, tapas og tapas! Og barer.

Vi må selvfølgelig spise tapas i Madrid, og et godt tips er å gå til “tapas-gata” Calle de la cava baja. Her ligger koselige tapasrestauranter og barer på rekke og rad. Visstnok mer enn 50 forskjellige barer. Bare å velge på øverste hylle.

Mye å velge mellom i Tapas-gata
Og enda mer å velge mellom …
Vi avslutter besøket i tapas-gata på denne baren

Sobrino Botin Horno – Spanias eldste restaurant

Vi skulle så gjerne ha spist middag på Sobrino Botin Horno. I følge Guiness rekordbok ble restauranten etablert i 1725, og er verdens eldste restaurant. Samme bok forteller også at den unge Goya jobbet som oppvaskhjelp her. Til langt ut på 1700-tallet var det ikke tillatt å selge kjøtt, vin eller annen mat på disse vertshusene, bare det gjesten tok med seg for å tilberedes kunne serveres.

Restaurant Botin i Madrid
Utenfor verdens eldste restaurant?

Botíns spesialitet er kastiliansk mat – spesielt lammestek og pattegris. Tre til fire ganger i uken kommer pattegriser fra Segovia og lam fra området Sepúlveda-Aranda-Riaza til denne restauranten. Sakte, og med kyndig hånd tilberedes lam og pattegriser i varmen fra den gamle ovnen som fyres med eikeved. Det sies at ovnen aldri har vært slukket siden den ble bygget.

Vi har enda ikke fått bord her, selv om vi har forsøkt å booke bord på forhånd flere ganger. Men vi gir oss ikke!

Pattegris fra Segovia
Denne pattegrisen vokste opp i Segovia

La Pecera – Circulo de Bellas Artes

Helt siden 1926 har La Pecera ligget i første etasje i Circulo de Bellas Artes. Bygningen er typisk 1900-talls arkitektur, og inne er det høyt under taket, store malerier, originale fresker, rålekre lysekroner og komfortable møbler. Baren er en av de mest velassorterte i Europa, her er drikkevarer med og uten alkohol fra hele verden.

Kjøkkenet er åpent hele dagen, og her serveres dagens meny i tillegg til et utvalg enklere retter. Sett deg gjerne utenfor og observér Madrids pulserende byliv. Madrid, Tips til spisesteder i Madrid

Circolo del Bella Artes
Det ble veggisburger og Cava på meg på La Pecera i dag

Koselige Alimentacion Quiroga

Dette har vært nabolagsbutikken siden 1958. Stikk innom, her er bord hvor du kan nyte det du kjøper i ferskvaredisken. Et koselig sted hvor servicen er upåklagelig og maten enkel og smakfull.

Alimentacion Quiroga er verdt et besøk! God mat og flotte bilder på veggene.
Et eksempel på bildene som henger på veggen på Alimentacion Quiroga

Chocolateria San Gines

Dette er Madrids mest berømte sted hva gjelder sjokolade og Churros. Tradisjonelt er det åpent hver dag hele året. Det vil si, det er også åpent hver natt, her samler gjerne folk seg i de små morgentimer. Over to etasjer med hvite marmorbord kan du nyte din Churros. San Gines ble etablert som gjestgiveri og gjestehus i 1890, men noen år senere begynte de å produsere Churros. Jeg har enda ikke vært her uten at det har vært lange køer. Spisesteder i Madrid, Restauranter i Madrid, Tips til spisesteder i Madrid

I kø for å få tak i søtsakene sine …

Restaurante Las Cuevas de Luis Candelas

Las Cuevas de Luis Candelas regnes som en av de mest tradisjonelle restaurantene i Madrid. Alle som besøker stedet blir hyggelig tatt i mot av servitørene iført samme type klær som den berømte banditten Luis Candelas brukte. Spesialitene er pattegris og stekt lam. Jeg bestilte løksuppe, og ble overrasket over å finne et rått egg oppi. Madrid, Tips til spisesteder i Madrid

Typisk servitør a la Luis Candelas
Annerledes løksuppe med rått egg i

Rangoli – vår indiske favoritt i Madrid

Vi er veldig glade i indisk mat, har prøvd mange indiske restauranter i Madrid, og her er vår favoritt. Dette er indisk gastronomi slik vi liker det. Perfekt balanse mellom de ulike smakene, høy kvalitet og ikke minst fantastisk service. Her nyter du de beste tradisjonelle indiske rettene med en kreativ vri. Jeg gleder meg allerede til neste måltid. Spisesteder i Madrid, Restauranter i Madrid, Tips til spisesteder i Madrid

Indiske Rangoli er gode på det aller, aller meste
Indisk mat i Madrid
Vær så god – nyt indisk på sitt beste på Rangoli

La Chamana – en mexikansk favoritt

Ja, vi er glade i meksikansk mat også. På La Chamana serverer de ikke mat slik den vi ofte finner på meksikanske spisesteder hjemme. Her er kokker hentet fra de beste restaurantene i Mexico, og de setter sin ære i å lage hjemmelaget mat med autentiske smaker fra Mexico.

Mexikansk restaurant i Madrid
La Chamana – sterk og god

Sjarmerende Café del Principe

Denne kafeen på Plaza de Canalejas er en av de vakreste og mest sjarmerende i Madrid. Den ligger i lokalene til en tidligere gullsmedforretning. Interiøret er klassisk, med en trebar med messingbeslag og tunge marmorbord. Vi liker å sitte utendørs hvor vi kan føle byens puls. I tillegg til et godt utvalg av ulike kaffedrikker og coctails, frister Café del Principe med deilige, enkle retter til lunsj og middag. Og super service! Spisesteder i Madrid, Restauranter i Madrid, Tips til spisesteder i Madrid

Hvite duker inne på Café del Principe

Ta deg en bolle og en kaffe

Har du lyst på noe godt, eller er bare litt sulten? Overalt i Madrid finner du små, koselige kaffebutikker og konditorier. Madrid, Tips til spisesteder i Madrid

Kaffeshop på hvert et hjørne
Og spanjolene kan virkelig dette med søtsaker …

Tips: Les våre andre artikler fra Madrid

10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om tips til spisesteder i Madrid. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? Madrid
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Spisesteder i Madrid, Restauranter i Madrid, Tips til spisesteder i Madrid

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon