Polop

Landsbyen Polop ligger i innlandet på Costa Blanca i området Marina Baja (Baxia). Det bor 3600 innbyggere her, en tredel er fra utlandet. Byen er en stille og rolig oase, med en borg som troner øverst på høyden over byen. Polop er en av de eldste byene på Costa Blanca, og har en historie helt tilbake til den iberiske perioden da maurerne inntok halvøya. Med god utsikt over fjell og hav har Polop hatt en strategisk viktig funksjon gjennom historien.

Utsikt fra Polop
Polop er en stille oase med cirka 3600 innbyggere

Byen ligger i et dalsøkk mellom Sierra Bernia og Puig Campana, og er bygd opp rundt en liten fjelltopp. På toppen av Polop ligger byens stolthet, Castillo de Polop.

Vi ankommer Polop til fots fra Finestrat, og velger å gå opp til Castillo de Polop først. Slottet er synlig på lang avstand, og det naturlige startpunkt for å utforske Polop. Vi passerer Placa de La Hermita på veien, og stopper for å nyte utsikten.

Vi passerer også rådhuset i Polop på vei opp til slottet.

Polop, Rådhuset
Intet mindre enn rådhuset i Polop

Castillo de Polop

Veien opp til slottet snirkler seg oppover, og utsikten blir bedre og bedre etterhvert som vi nærmer oss toppen.

Det er ikke veldig mye som står igjen av slottet fra det 12. århundre, men vannsisternen og en firkantet tårnmur kan du fortsatt se. Borgen har opplevd mye, både sjeiker, keisere og arabere har holdt til her, og slagene har vært mange. Etter borgerkrigen ble det anlagt en kirkegård her.

Kirkegård Polop

Selv om det ikke er så mye igjen av selve borgen, er det mye spennende å se her oppe på på toppen.

Polop
Bernt inspiserer det som er igjen av borgen

Bar el Castell – slottets egen kafé

På Bar el Castell nyter du mat og drikke i spektakulære omgivelser. Herfra er det en storslått utsikt over Costa Blanca, og på en klar dag ser du til Albir og Altea på kysten. Innover i landet ser du til Callosa og Sierre Bernia. Du ser også Leon Dormia, det sovende løvefjellet som ligger bak Polop.

Bar el Castell, Polop
Fint å sitte her med iskald drikke og vid utsikt
Og innenfor her er selve kafeen
Da var den mannen fornøyd

Kirken San Pedro

På vei ned fra slottet kommer vi til kirken San Pedro, som er bygget på 1600-tallet. Den er stort sett bygget av stein fra det den gang forfalte slottet. Legg merke til soluret på kirkens sørvegg.

Polop utsikt fra borgen
På vei ned fra borgen. I bakgrunnen løvefjellet. Ser du løven?
Kirke i Polop
Iglesia San Pedro – Polop har en virkelig flott kirke
Sentrum i Polop. Kirkeplassen er parkeringsplass …

Kjent for sitt kildevann

Polop er også kjent for sitt kildevann, og på Placa de les Fonts i sentrum er det 221 vannkraner hvor alle kan fylle flasker og kanner med vann. Vannet kommer fra Font dels Xorros, og det skal visstnok være helsebringende.

Polop. Font dels xorros
Her er det bare å tappe helsebringende vann

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Rusle rundt i byen

Det er koselig å utforske byen, her er gater, fargerike smug og små torg. Vi går på kryss og tvers, og lar oss imponere. Mange av husene har flotte smijernsbalkonger, og i gatene står blomsterkrukker tett i tett.


Vi finner en liten kafé, slår oss ned, og bestiller hver vår burger og øl. De som driver stedet er britiske, og de har tid til en prat når vi er der. Veldig koselig.

Stille og rolig på torget – tid for en øl

Gabriel Miro

Den kjente forfatteren og poeten Gabriel Miro bodde i lange perioder i Polop på begynnelsen av 1900-tallet, og Polop by har æret han med et eget museum. Han ble født i Alicante og døde i Madrid, men bodde i Polop i flere år. Han døde i 1930.

I 2011 kjøpte rådhuset i Polop huset “Casa del Xorros” ved torget med alle fontenene. I 2012 ble huset restaurert, og nå ligger museet her. Etterkommerne har bidratt med Miros personlige eiendeler i tillegg til originale verker.

Casa Miro i Polop
Her ligger Gabriel Miros Hus

Museo “Pequeña Costa Mágica”

Det er Antonio Marco, forfatter og direktør som eier museet som ligger rett ved de 221 kranene med kildevann. Med 700 m2 til rådighet for sin utstilling med 6 ulike temaer, er det mye å utforske her.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Flotte turmuligheter

Polop er et flott utgangspunkt for fotturer i fjellet. Mont Ponoig er den høyeste toppen på 1181 meter og ligger vest for Polop.

Et annet godt tips er å gå til Finestrat via Puig Campana. Les artikkelen vår fra denne turen (fra Finestrat til Polop).

Hvor ligger Polop?

Polop ligger bare noen få kilometer fra kysten og kjente byer som Benidorm og Altea.

TIPS: Les flere av våre artikler fra Costa Blanca

Jávea – historisk og naturskjønn perle på Costa Blanca
Torrevieja – populært reisemål på Costa Blanca
Alicante – et pulserende reisemål
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
Idyllen Tabarca – Spanias minste, bebodde øy
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Volta a el Cantal – fin fottur på Costa Blanca
3 fjellturer på Costa Blanca
På elsykkeltur: Benidorm-Albir-Altea-Polop-Benidorm

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om Polop. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon