Puig Campana, Costa Blanca

Startpunktet for flere fjellturer er parkeringsplassen ved Font de Moli, 1 km fra fjellbyen Finestrat. Font de Moli er en naturlig vannkilde, hvor folk kommer og fyller dusinvis med vannflasker med rent vann i stedet for å kjøpe vann i butikken. Vi fyller flaskene våre her før vi starter turen til Polop, for det er små muligheter til å fylle dem underveis. Fottur Costa Blanca

Turen slik vi gikk den ble på 15 kilometer, med totalt 635 høydemeter underveis.

Vi skal rundt Puig Campana – og starter til venstre for fjellet

På vei rundt Puig Campana

Allerede ved parkeringsplassen ved Font de Moli står det et skilt som viser vei til Polop. PR-CV13, Polop 13,9 kilometer står det på dette. Det er skiltet med ujevne mellomrom, og underveis er det malt gule og hvite merkesteiner. I begynnelsen går du på asfalt, men etter et par hundre meter kommer du ut på en god grussti. Finestrat, Polop, Fottur på Costa Blanca, Puig Campana

Puig Campana
Vi er i gang – dette blir fint!

Stien er fin og utsikten slående! I april er det relativt lite folk ute og går, og vi kan nye freden og roen, og har fjellet nesten for oss selv. Det går jevnt og trutt oppover, med noen små bratte kneiker underveis. Vi kommer tett på Puig Campana, da vi følger stien på nordsiden. Dette fjellet er massivt!

Puig Campana
Bare av og til møter vi folk – luftig og fint her
Puig Campana, Costa Blanca
Vakkert å gå her, ikke sant?

På tide å gjøre et valg

Når vi er kommet halvveis rundt på 930 meters høyde, må vi gjøre et stivalg. Det går to veier herfra til Polop. Stien som går til venstre, merket Polop 8,8 km, tar oss via Puig Ponoig på som rager 1182 meter i været. Vi velger den stien som går innover i midten i dette bildet. Denne veien er litt lenger, men er mer lettgått. Vi ble stående og prate med noen lokalkjente turgåere, og de anbefalte oss denne veien, med mindre vi ønsket oss en real fjelltur siste halvdel av turen vår. Vi lyttet til erfarne fjellfolk, selv om denne Fjellvettregelen faktisk er fjernet fra regel-listen! Det skjedde i 2015, da Fjellvettreglene var 65 år gamle og sist ble oppgradert i 1967. Finestrat, Polop, Fottur på Costa Blanca, Puig Campana

NB! Det er også her du kan velge å ta turen til toppen av Puig Campana på 1410 m.oh. eller velge stien til høyre på bildet for å gå rundt fjellet og ende opp ved Font de Moli igjen.

Skilt som viser vei til Polop
Flere muligheter her – godt merket

Nedover mot Polop i et vernet naturområde

Grusveien er fortsatt fin, og det går ganske bratt nedover. Vi går nå gjennom det vernede området Puigcampana og Ponotx. Området ble vernet i 2006 på grunn av det biologiske mangfoldet og det vakre landskapet. Vi skriver gjerne under på at her er det vakkert!

Grussti mot Polop
Mye vegetasjon her – og sti og grusvei

Vi har ikke gått så langt før vi kommer vi til en flott rasteplass like ved veien, og vi spiser matpakken vår her. Baguette med ost smaker best med utsikt.

Spise lunsj i fjellet på vei til Polop
Flott at de har snekret en rasteplass til oss!

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Forn de Calç – en gammel kalkovn

Rett nedenfor rasteplassen er restene etter en gammel kalkovn. I romertiden ble denne type kalkovner benyttet mye, og kalkovnene som er benyttet senere er laget på samme måte som den gang. En typisk kalkovn består av et sylinderformet hull på 5-6 meter. Finestrat, Polop, Fottur på Costa Blanca, Puig Campana

Her var det en gang en kalkovn …

Vi nærmer oss Polop

Det er flere stivalg underveis, og det er etter hvert ganske dårlig merket der vi går. Vi bruker Google Maps på mobilen vår innimellom for å sjekke at vi er på rett vei. Og så, på vår høyre side, høyt oppe i fjellsiden, får vi øye på en grotte. Vi er i nærheten av Puig Ponotx, i sørenden av Sierra de Aitana.

Puig Campana, Costa Blanca
Veldig bra driv på Reisekick her …
Flott å gå her, og snart dukker Polop opp
Puig Campana
Høyt og luftig enkelte steder

Vakre Polop og Gabriel Miro

Etter nesten 15 km svinger vi inn i Polop. Vi rusler rundt i gatene, og oppdager fort at her er det vakkert. Vi passer blant annet Polops Rådhus og Casa de Miro. Kunstneren Gabriel Miro har jo tegnet, malt og skrevet med utgangspunkt i Polop og den fine kirkegården da han bodde her på begynnelsen av 1900-tallet. Byen har hedret han med statue og plass i byen i tillegg til et museum. Flere andre kunstnere og forfattere har brukt Polop som bosted i sine kreative perioder, den vakre naturen og stillheten gir kreativ forståelig nok inspirasjon.

Polop
Polop med kirken og borgen på toppen

Casa Miro i Polop
Miro-museet er vakkert både ute og inne

Castillo de Polop og topp utsikt

Helt på toppen av Polop ligger Castillo de Polop og den gamle kirkegården. Her er det fredfullt og fint, en hyggelig kafé og absolutt verdt å stikke innom. Festningen er av muslimsk opprinnelse og ble bygget på begynnelsen av 1100-tallet. Finestrat, Polop, Fottur på Costa Blanca, Puig Campana

Herfra har du fantastisk utsikt over landskapet. På en klar dag kan du se helt til Albir og Altea på kysten, og innover i landet til Callosa og Sierra Bernia. Du ser selvfølgelig også Mount Ponotx som vi har passert på veien hit, eller som Miró kalte fjellet, El Leön Dormido, “den sovende løve”.

Utsikt fra Polop
Polop er fint plassert i landskapet
Polop utsikt fra borgen
Utsikt fra Castello over byen. I midten bak ser du Den sovende løve

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Hvor ligger Polop?

Litt om transport

Vi tok taxi fra Villa Joyosa til Font de Moli, det kostet 18 euro.
Taxi fra Polop til bake til Villajoyosa kostet 32 euro.

TIPS: Les flere av våre artikler om turer på Costa Blanca


Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Volta a el Cantal – fin fottur på Costa Blanca
3 fjellturer på Costa Blanca
På elsykkeltur: Benidorm-Albir-Altea-Polop-Benidorm

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om turen mellom Finestrat og Polop. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon