Fjelltur Costa Blanca

Costa Blanca er mye mer enn bare strender. Det er også sjarmerende gamlebyer, tradisjonelle vingårder og ikke minst høye fjell med utallige turmuligheter. For oss som er glad i å gå på fjellet, er jo dette helt glimrende! Puig Campana, turtips Costa Blanca

Tre populære fjellturer på Costa Blanca.

1. Puig Campagna – 1410 moh
2. Serra Gelada – et naturreservat mellom Albir og Benidorm
3. Sierra Aitana – Costa Blancas høyeste fjell, 1558 moh

Til topps på Puig Campana

Fra leiligheten vår i Villa Joyosa ser vi mektige Puig Campana i det fjerne. Av og til omringet av tåke, andre ganger, slik som i dag, ligger fjellet badet i sol.

Puig Campana rager 1410 meter i været, og er den nest høyeste toppen på Costa Blanca. Det er bare februar, men det er overraskende varmt i været. Vi tør ikke stole helt på at varmen holder, så vi pakker langbukse og jakke i sekken. Puig Campana, turtips Costa Blanca

Puig Campana, Costa Blanca
Mektige Puig Campana

Start ved Font de Moli i Finestrat

Startpunktet for flere fjellturer er parkeringsplassen ved Font de Moli, 1 km fra fjellbyen Finestrat. Font de Moli er en naturlig vannkilde, hvor folk kommer og fyller dusinvis med vannflasker med rent vann i stedet for å kjøpe vann i butikken.

Puig Campana, Costa Blanca
Bernt: Skal vi gå rett opp eller rundt?

Klassisk rundtur eller vertikal kilometer?

Du kan velge mellom den klassiske turen rundt toppen, eller å gå helt til topps. Det er to ruter som tar deg til toppen. Den fra sør kalles den vertikale kilometer, og som navnet sier er denne bratt og passer bare for erfarne klatrere. Fra nord er det ingen problem å komme seg til topps. Halvveis på rundturen er det en avstikker på 2 kilometer som tar oss opp på over 1400 meter. Selve rundturen er 12 kilometer, og du kommer opp til 930 meter ved å velge denne. Innsatsen belønnes med en formidabel utsikt over skyskrapernes skyline i Benidorm og store deler av Alicante-kysten.

Puig Campana, Costa Blanca
Blir ikke lei denne utsikten

Går du rundturen, følger du skiltene merket med PR-CV 289. I tillegg er steiner og trær merket med hvite og gule merker. Fjellturen er lettgått med unntak av en strekning på 2-300 meter på vei ned fra toppen. Her er det en del løse steiner og grus, så vær forsiktig så du ikke glir.

Fjelltur med panoramautsikt over Middelhavet

Vi ble anbefalt å gå rundt toppen medsols. Det var lurt, for når du brekker over eggen denne veien, er panoramautsikten over Middelhavet et helt fantastisk skue.

Puig Campana, Costa Blanca
Fantastisk utsikt når du kommer opp i høyden
Skikkelig fornøyd med dagens tur!

I begynnelsen går du på asfalt, men etter et par hundre meter kommer du ut på en god grussti. Den første knappe timen er det bra stigning, og du får opp pulsen. Deretter går det relativt svakt oppover til 930 meter, som er denne turens høydepunkt. Her står det skilt, som viser deg veien opp til toppen dersom du vil ta turen dit. Dit opp er det to bratte kilometer. Og fytti katta, ganske slitsomt! Men absolutt verdt det når vi endelig er på toppen.

På toppen av puig campana
På toppen av Puig Campana

Puig Campana, Costa Blanca
På vei nedover

Vi går med vanlige joggesko, men lave fjellstøvler hadde vært greit å ha, spesielt på nedoverturen. Vi har vannflaske, termos og matpakke, og storkoste oss med lunsj i fjellheimen i shorts og t-skjorte en vårlig søndag i februar.

Matpakke, termos og appelsin


Dette er et område hvor det er mange som løper. Så vær oppmerksom, de kommer fort på de smale stiene.

Du kan forlenge turen ved å gå til landsbyene Polop eller Sella. De står på listen over kommende turer i dette området.

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Praktisk info om fjellturen til Puig Campana:

Kommer du med bil, er det bra med parkeringsplasser ved Font de Moli. Her er også toaletter, og vannflaskene kan fylles opp i den naturlige vannkilden. Det er også en restaurant i umiddelbar nærhet til parkeringen.

Vi tok taxi fra Villajoyosa, og betalte 16 euro hver vei.

Telefonnummer til taxi i Finestrat: 966 810 010.

Flere turtips på Costa Blanca

Fjelltur i Serra Gelada

En flott tur i et særdeles kupert naturreservat. Vi tok trammen til Albir, og startet turen derfra. Vi gikk opp og ned opp og ned hele tiden til Benidorm, spiste tidlig middag på en fiskerestaurant, og tok taxi tilbake til Villa Joyosa.

En flott og relativt krevende tur, som vi brukte rundt fire timer på. Middelhavet er tett på hele tiden. Husk å ta med deg en flaske vann eller to!

Costa Blanca naturreservat
Flott utsikt fra turen gjennom Serra Gelada


Fjelltur til Sierra Aitina på Costa Blanca

Denne flotte fjelltppen står på vår bucketlist, og så snart vi kan reise til Spania igjen, skal vi teste denne fjellturen.

TIPS: Les også noen av våre andre artikler fra Costa Blanca

Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Sjokoladebyen Villajoyosa
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Gata vår i Villajoyosa
High five på Costa Blanca: Alicante – Villajoyosa – Benidorm – Altea – Calpe

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om fjellturer på Costa Blanca. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon