Costa blanca strandf
Costa Blanca,  Familievennlig,  På skinner,  Spania

High five på Costa Blanca: Alicante – Villajoyosa – Benidorm – Altea – Calpe


Planen i dag er kanskje litt drøy. Vi skal besøke 5 kjente reisemål på Costa Blanca i løpet av én og samme dag! Og ikke nok med det, vi bruker trikken for å gjennomføre planen! Du kan lese mer om trikken nederst i artikkelen. Dagens optimistiske High Five går til Alicante, Villajoyosa, Benidorm, Altea og Calpe. Klar – ferdig – gå!

Alicante – kul storby med herlig strandliv

Aicante
Oversikt mot fjellene fra borgen

Vi bor i Villajoyosa, men har tatt earlybird-trikken til Alicante for å starte der. Frokosten tar vi på lille, intime Peccati di Gola i El Barrio, den flotte gamlebyen i Alicante.

Alicante Pecati di Gola
Hyggelig stemning på Peccati di Gola

Så rusler vi ned på den vakre strandpromenaden Xplanada de Espana med mer enn 6,5 millioner steinfliser i vakre, originale mønstre. Og her nede får begrepet urbant strandliv en ny dimensjon.

Alicante
6,5 millioner steinfliser på promenaden!

Alicante er faktisk Spanias 8. største by, og en turistmagnet av de sjeldne. Selvfølgelig må vi innom byens flaggskip, borgen Castillo de Santa Barbara, utsikten fra toppen er helt fantastisk. Og på vei til trikken får selvsagt Torill viljen sin, og vi er innom shoppingmekkaet Avenida de Maissonave.

Les vår artikkel om Alicante.

Villajoyosa – den lille, fargerike røveren

Fargerike hus på strandpromenaden i Villajoyosa
Fasadene på førstelinje ved stranden

Trikken fra Alicante til Villajoyosa tar 55 minutter, og du ser Middelhavet nesten hele tiden. OBS: Gå av på Creueta, ikke Villajoyosa. Så går du bare rett nedover mot solen og stranden. Her, i byen vår, MÅ du ta deg tid til å rusle rundt i den fargerike gamlebyen, vi elsker den, og sjekk kirken med sin vakre, lille plaza og et par idylliske kafeer.

Bymuren i Villajoyosa om dagen
Bymuren i gamlebyen. Øverst her bor vi!
Fargerike hus i Villajoyosa
Gamlebyen vår er virkelig fargesterk!

Så må du videre ned til stranden. Villajoyosa er opprinnelig en fiskelandsby, men nå handler mye om turisme. Likevel har byen uvanlig lave skuldre, og det er veldig god plass på byens luftige strandpromenade. Den langgrunne stranden med klynger av palmer blir aldri for full av folk. Vi tar en kaffe og noe å bite i på vårt stamsted Friends, før vi tar trikken videre til Benidorm!

Palmer på stranda i Villajoyosa
Tenkebenken vår på stranda

Les våre artikler om Villajoyosa

Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Sjokoladebyen Villajoyosa
Gata vår i Villajoyosa

Benidorm – også kalt «Lille Manhattan»

Skyline Benidorm
Midt i Benidorm deler en tange stranden i to

Trikken går to ganger i timen, og videre til Benidorm tar den bare et drøyt kvarter. En fin tur gjennom appelsinlunder og med super utsikt til fjellene bak. Benidorm omkranses av en fem kilometer lang strand delt av en tange som stikker ut i havet. Der er San Jaime-kirken, der vi inntar dagens lunsj. Fjellet Puig de Campana (1406 moh) bidrar som vanlig til et perfekt vær.

Strand i Benidorm
Strandpromenaden i Benidorm er 5 kilometer lang!

På sørsiden av tangen ligger Playa Poniente med mesteparten av den gamle bydelen og flest attraksjoner. På nordsiden finner du Playa Levante og den moderne bydelen. Kjennetegnet er skyskraperne, de finnes overalt – og det heftige strand- og nattelivet. Byen har også flere barnevennlige attraksjoner a la Tusenfryd, og vakre, kjempestore parkanlegg, som passer for alle.

Altea – en guddommelig kunstnerby

Labyrintiske gater i vakre Altea

Et drøyt kvarter med trikken fra Benidorm, så er vi plutselig i kunstnerbyen Altea, valgt til en av de vakreste byer i Spania. Her er labyrintiske smug, hvitkalkede hus og et brostensbelagt bygulv som gjør at vi faller pladask. Trikken stopper nede ved stranden, og vi går opp mot den blå kuppelen på kirken Virgin de Consuelo. Du ser kuppelen uansett hvor du er i Altea.

Du ser kuppelen uansett hvor du er … (Foto: Colourbox)

En naturlig skjønnhet, tenker vi mens vi går de utallige trappetrinnene i sjarmerende smug. Stranden er hyggelig, det er nok av spisesteder langs promenaden, men det er opp til kirken du skal. Vi lander på Plaza de la Iglesia med et fortjent glass vin, og på veien har vi passert flere av Alteas idylliske spisesteder. Byen er visuelt vakker, stemningsfull og sjarmerende.

Kirkeplassen Altea
Kirkeplassen i Altea er populær …

Calpe – «Lille Gibraltar» blant de lokale

Calpe utsikt IFach
Oversikt over deler av Calpe – fra selveste klippen

Den magiske klippen Penyal d’IFach (332 moh) er essensen av Calpe. Klarer du å kare deg opp hit, ser du hele byen, det påstås at du kan se Ibiza på en klar dag. Du ser den fantastiske stranden og alle skyskraperne bak, og bak der den fjellkjeden som legger Calpe i ly. Og der nede er turistområdet med Playa del Fossa, der surfere, kitere og seilere rir på bølgene.

Calpe stranda
I Calpe rir du lett på bølgene …

Det du IKKE ser fra klippen, er den herlige gamlebyen som ligger rett bak stranden. Vi tar shoppingavenyen Avenida Gabriel Moro opp fra stranden, og så inn i et fargerikt område med trapper skjeve og drinker billige! Gamlebyen er pittoresk, og et godt eksempel på at Calpe er et kontrastfylt sjarmtroll. Og på trivelige Bar Espana var vinen god og tapasen ekte spansk!

Calpe restaurant
Ingenting å si på utsikten fra Bar Espana

Les vår artikkel om Calpe.

Siste trikken hjem – stinne av opplevelser

Så tok vi siste trikken hjem. Stinne av opplevelser etter å ha gjennomført en High Five på Costa Blanca. Vi skulle jo gjerne dratt lenger nordover, kanskje helt til Valencia, og enda lenger sørover, til Torrevieja, men trikken går ikke dit. Det får bli en annen gang, antagelig på fire hjul. Og praktiske spørsmål om trikken, eller trammen som den gjerne kalles her nede, får du svar på rett under her. God tur – og High Five!

Trikken vår – eller trammen – som den egentlig kalles

PS: Torill sovnet på trikken. Jeg hadde lyst til å la henne sove da jeg gikk av, men valgte å vekke henne så hun kom seg trygt hjem fra årets High Five på Costa Blanca!

Enkelt å kjøpe trikkebillett!

Du kan kjøpe enkeltbillett i automat på trikken, eller på betjente stasjoner. Det er også automater på enkelte stoppesteder. Du kan kjøpe flerreisekort. Prisen per reise blir da noe rimeligere. Husk å validere billetten! På noen stasjoner må du ha gyldig billett for å komme ut, så husk å løse billett med en gang du går på. En enkeltbillett mellom Alicante og Benidorm strekker seg over 2 soner og koster 2,5 euro for voksne. Og så er du klar for å nyte turen med strender på den ene siden og appelsinlunder på den andre …

Les artikkelen vår om trikken.

Historien om trikken vår …

Trikken begynte å kjøre i Alicante allerede 13. juli 1893. I begynnelsen ble vognene trukket av hester. Fra 1903 kom trikker med dampmotor, og bruk av hester stoppet helt i 1924. De elektriske trikkene kom i 1923. På 20- og 30-tallet ble linjene utvidet, trikken ble umåtelig populær og mye brukt frem til 50-tallet. Da var strømkostnadene så høye at trikken tapte for den voksende bilparken, og 14. november 1969 forsvant trikken fra gatene. I 1999 startet den opp igjen mellom Plaza del Mar og Albufereta.

Tips: Les våre andre artikler fra Spania

Heftig turistdøgn i Valencia
Valencia – en leken og livlig by
Topptur til Puig Pedro – Pyreneene
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Porten til Pyreneene
Topptur til Puig Campana på Costa Blanca

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *