Tram Alicante Benidorm
På skinner

Trikken mellom Alicante og Benidorm


Visste du om denne trikken? Ikke det, nei. La oss fortelle. Vi er så glad i trikken vår! Den går 2 ganger i timen mellom Alicante og Benidorm, og er et godt alternativ til bil. Så godt at vi ikke savner bil når vi er i Villajoyosa hvor vi har leilighet. Trikken tar oss til Alicante på 1 time og til Benidorm på 15 minutter. I Benidorm kan vi bytte trikk, og fortsette videre til Alfaz del Pi og Altea og videre til Denia. Trikken mellom Alicante og Benidorm

Trikken kjører store deler av strekningen langs sjøen, så det er en ganske fin tur også.

Strand på Costa Blanca

Vi er glade for å se at trikken er populær. Tenk hvor mange færre biler som er ute på veiene på grunn av den;)

Vi bruker trikken veldig ofte, blant annet til det store shoppingområdet C.C Marina de Finestrat. Da vi innredet leiligheten fraktet vi det aller meste på trikken. Trikken mellom Alicante og Benidorm

Det går flere linjer enn den mellom Alicante og Benidorm også.

Linjene

Linje 1 kjører mellom Alicante og Benidorm hver halvtime. Der er det bytte til linje L9 som går til Denia.
Linje 3 kjører hvert kvarter til El Campello, og 1 gang i timen fortsetter det til Venta Lanuza.
Linje 4 går fra havnen i Alicante til Av. Naciones.
Linje 9 går fra Benidorm til Denia.

Det planlegges også flere ruter, men når – og om – de kommer, ligger i det blå.

Rutenettet

Dagens rutenett

Kjøpe billett

Du kan kjøpe enkeltbillett i automat på trikken, eller du kan kjøpe på betjente stasjoner. Det er også billettautomater på enkelte stoppesteder. Du kan også kjøpe flerreisekort. Prisen pr reise blir noe rimeligere da. Husk å validere billetten.

På noen stasjoner må du ha gyldig billett for å komme ut, så husk å løse billett med en gang du går på.

Det er billig å reise. En enkeltbillett mellom Alicante og Benidorm strekker seg over 2 soner og koster 2,5 euro for voksne. Kjøper du flerreisekort med 10 turer, koster hver tur 1,40 euro. Skal du reise minimum 2 soner, lønner det seg å kjøpe tur/retur billett dersom du løser enkeltbillett.

Historien

Trikken begynte å kjøre i Alicante allerede 13. juli 1893, og rutenettet ble raskt utbygd til Mutxamel (1902), Elche and Crevillent (1905) og San Vicente del Raspeig (1906). I begynnelsen ble vognene trukket av hester. Fra 1903 kom trikker med dampmotor, og bruk av hester stoppet helt i 1924. De elektriske trikkene kom i 1923.

På 20- og 30-tallet ble linjene utvidet enda mer, og trikken ble umåtelig populær og mye brukt frem til 50-tallet. Da var strømkostnadene blitt så høye at trikken gradvis tapte terreng til den voksende bilparken, og 14. november 1969 forsvant trikken helt fra gatene.

Men så, 30 år senere, 13. mars 1999 startet den opp igjen med en forsøksrute mellom Plaza del Mar og Albufereta. Dette var heldigvis så vellykket at rutenettet nå er relativt godt utbygd.

TIPS: Les våre andre artikler fra området

Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Sjokoladebyen Villajoyosa
En smakebit av Alicante
Mangfoldige Costa Blanca: Alicante – Villajoyosa – Benidorm – Altea – Calpe
De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca

Nyttige adresser:
https://www.tramalicante.es
http://mapa-metro.com/en/Spain/Alicante/Alicante-Metro-map.htm

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om trikken som går mellom Alicante og Benidorm. Kanskje fikk du noen gode tips.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no