Det er søndag morgen i slutten av oktober, og byens lilla yndlinger, Fiorentina, skal spille hjemmekamp. Lazio Roma er motstander og vi kjøper billetter for 40 euro stykket i en kiosk ved Piazza Repubblica i Firenze. Vi kommer med lokaltog fra Sesto Fiorentino, og allerede der skjønner vi at dette må være en toppkamp. “Alle” på toget er kledd i lilla. Vår by er Firenze, det er her vi holder til, så det er ingen tvil om hvem vi skal holde med. Fotballkamp i Firenze

Utrolig hyggelig og vennlig stemning på stadion

Innkjøp av to lilla supporter-skjerf

Vi følger den lilla folkemengden fra togstasjonen Stazione Santa Maria Novella gjennom Firenze sentrum til stadion Artemio Franchi, som ligger på andre siden av byen. Etter en rask brunsj med espresso og panini går vi til innkjøp av supporter-skjerf. Lilla, selvfølgelig. Til og med mitt fotballkyndige reisefølge Bernt, som alltid har Tottenham-skjerfet sitt på seg på fotballkamp, må kapitulere, og kler seg i lysende lilla. Fotballkamp i Firenze

Ingen tvil om hva som er byens fotballfarge!

Smilende fans på fotballkamp i Firenze

For en stadion Fiorentina har! Vi er 40 000 fotballgærne patrioter, mer eller mindre. En relativ stor arena uten tak over mye av tribunen, og i dag er det 25 grader og knallblå himmel. Grønne åser på alle sider rundt stadion. Lazio fra Roma kan bare komme, vi skal mose dem! Det gode er at alt går fredelig for seg, smilende fotballfans, og mange barnefamilier! Alle heier på Fiorentina, bortsett fra noen få Lazio-fans oppe i hjørnet av den ene svingen. Dette skal bli en finfin fotballkamp. Kom igjen, Fiorentina! Vi vinner!

Små og store fans. Noen så små at de må sitte på kanten av stolen. Og alle i lilla.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Ikke så viktig hvem som vant …

Når kampen er over, er det ikke så viktig at Lazio vant. Fiorentina var uansett best, de greide bare ikke å skåre, og hadde dommeren mot seg hele tiden. Sånn tenker en ekte fan. Og jeg tenker at vi allerede har tatt byens fotballag inn i hjertene våre. Så fargerikt, så morsomt, så italiensk, og så intenst levende at vi bare  tilbake hit til Stadio Artemio Franchi.

Stadio Artemio Franchi åpnet i 1931, og 13. september samme år ble den første kampen spilt mellom Fiorentina og Admira Wien.

Kapasiteten er 43 147 tilskuere, men i kampen mellom Fiorentina og Internazionale i 1984 var det faktisk 58 271 tilskuere innenfor portene.

TIPS: Les våre andre artikler om Firenze

Våre anbefalte spisesteder i Firenze
Firenze – Ponte Vecchios fascinerende historie
4 herlige piazzaer i Firenze

Husk å følge oss på Facebook og Instagram!

Nyttige websider:

http://www.fiorentina.it
https://www.footballticketnet.com/
https://www.soccerstats.com/latest.asp?league=italy

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om fotballkamp i Firenze. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon