Firenze er en av våre favorittbyer, og vi blir aldri ferdig med å besøke byen. Jo mer vi er der, jo mer forstår vi at det er å se og oppleve. Som førstereis til Firenze er det et must å få med seg følgende:

  • Duomo Santa Maria dei Fiori, dåpskapellet og klokketårnet
  • Uffizi, Piazza della Repubblica og Piazza della Signoria
  • Kirkene Santa Maria Novella, Santa Croce og Santa Spirito
  • Ponte Vecchio og området Oltrarno
  • Matmarkeder

Skal du til Firenze for andre, tredje og kanskje fjerde gang, er det gøy å oppleve noe som ikke står på alle 10 på topp lister til byen. Vi har skrevet en artikkel om dette, den gir deg gode tips til annerledes opplevelser i Firenze.

Når du har kost deg i Firenze noen dager, og den kulturelle sekken din er full for en stund, er det hyggelig å oppleve litt mer av denne regionen Firenze er en del av, selvsagt Toscana.

Toscana vinranker og vintønner

Tips til utflukter fra Firenze

Her er både kortreiste og litt mer omfattende utfluktstips fra Firenze. Noen kommer du deg enkelt til med kollektivtransport, andre er det greit å kjøre bil til.

Fiesole – landsbyen med utsikt over Firenze

En hyggelig landsby i åsene over Firenze. Du tar buss nr 7 som stopper like ved togstasjonen Santa Maria Novella eller fra Piazza San Marco, og etter 15 bratte og svingete minutter går du av på Piazza Mino. Fiesole er ikke stor, men det er fine ting å oppleve her. Markedet, som arrangeres en søndag i måneden, er en ting. Romerske bad, templer, katedral og kloster er andre spennende attraksjoner.

Fiesole, Toscana, Italia, Italy
Vakre bygg i Fiesole, herfra skuer du utover byen

På Piazza Mino ligger ujålete Vinandro. Her koser du deg med god og enkel mat, og du velger mellom rød og hvit vin. Ferdig. Det er ikke plass til mange gjester her, og bordet deler du gjerne med andre gjester som er innom.

På et av de mer blaserte stedene i Fiesole ligger La Reggia degli Etruschi, tidligere kloster og tesalong. Nå er dette stedet en av de mest eksklusive restaurantene i byen med en fantastisk utsikt over Firenze. Bildene under viser noe av det Fiesole har å by på.

Tips: Les artikkelen vår om Fiesole her

Sesto Fiorentino – besøk en vingård og delta på matlagingskurs

En liten togtur fra Firenze ligger byen Sesto Fiorentino. Her er det flere hyggelige steder og noen gode restauranter. Men hovedgrunnen til at vi tipser om Sesto Fiorentino, er vingården Villa il Paradisino. Du kan selvsagt overnatte her, men har du bare én dag eller èn kveld til disposisjon, anbefaler vi at du blir med på et matlagingskurs hos Costanza og Elena, døtrene på vingården, som ble bygd på 1500-tallet. Her lærer du å lage 7 ulike retter, og selvfølgelig nyter dere herlighetene etterpå.

Tips: Les mer om Sesto Fiorentino og Villa il Paradisino her

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Greve in Chianti og Montefioralle

Her får du 2 koselige byer i ett. Greve regnes som hovedstaden i Chianti, og domineres av et trekantet torg med en kirke i den ene enden, og butikker og kafeer under arkadene som omringer plassen. Her er også et av Toscanas største vinotecaer, der du kan smake på et utall forskjellige viner fra hele Toscana.

I åsene overfor Greve ligger den lille middelalderbyen Montefioralle. Denne landsbyen er omringet av de originale forsvarsmurene sine. De første bosetningene her er fra 1085, og gjennom middelalderen var byen en av de aller viktigste militære og administrative sentra i området. Her er husene laget av vakker stein, smugene klatrer gjennom byen og lager en sjarmerende atmosfære for de cirka 100 fastboende innbyggerne … Her er likevel noen barer og et par kafeer. Og vinsmaking kan dere bestille på vingården Montefioralle som ligger rett utenfor bymuren. Den tilhørte en gang presten i byen, nå kan du være med på vinsmaking i det fri.

Tips: Les mer om Greve og Montefioralle her.

Monteriggioni – liten og sjarmerende

Monteriggioni er en liten og sjarmerende by, det tar bare noen få minutter å rusle fra den sørlige til den nordlige porten i bymuren, som omringer hele byen. Innenfor muren er det et par kaféer og restauranter, en liten dagligvarehandel og en vinsjappe. Nesten alle husene er mange hundre år gamle, og det er ikke uten grunn at det hvert år i juli arrangeres middelalderfestival her med dans, sang, ridderspill (!), musikk og annen festivitas!

Tips: Ler mer om Monteriggioni i denne artikkelen om sykkelferie i Toscana

Pistoia – autentisk og hyggelig

Du tar toget til den sjarmerende byen Pistoia på under 1 time. Med sine smale, brosteinsbelagte gater og middelaldersk arkitektur byr byen på en smak av det autentiske, italienske livet. Byen er kjent for sin imponerende katedral, som prydes av en praktfull fasade og overdådige interiører. Pistoia har en lang historie som en viktig tekstilprodusent, det gjenspeiles på varene som selges på markeder og i butikker. Maten er et annen høydepunkt i Pistoia, med lokale trattoriaer som serverer autentiske toscanske retter, fra fersk pasta til deilige chiantiviner. Vi valgte Trattoria dellÀbbandanza da vi besøkte byen.

Hvor ligger det?

Tips til overnatting i Firenze

Vi bor gjerne på Hotel Orto dei Medici når vi er i Firenze. Dette er et hyggelig 4-stjerners hotell noen få minutter å gå fra Piazza San Giovanni. Det ligger relativt rolig til, og betjeningen er utrolig hyggelig.

Hotellrom Hotelroom Hotel Orto de medici
Flotte rom på Hotel Orto dei Medici

Tips: Sjekk hotellets nettside: https://www.ortodeimedici.it/it

Hvordan reise til Firenze

Det går ikke direktefly fra Norge til Firenze, men du kan mellomlande flere steder. Fra Milano, Pisa eller Roma er veien relativt kort med tog eller leiebil.

Hvordan reise med tog i Toscana

Det er lett og komfortabelt å ta tog i Toscana og Italia generelt. På www.trenitalia.it finner du priser og rutetider, og du bestiller enkelt billettene dine på forhånd her.

Tog, Italia, togreise, Trenitalia
Komfortable tog i Italia.

Tips: Les om togreisen vår fra Roma til Bergamo, via Napoli, Firenze, Verona og Bolzano

Tips: Les flere av våre artikler i Toscana her

Vakre Montalcino i Toscana
Luftige Montepulciano i Toscana
Vakre Massa Marittima i Toscana
Urbane favoritter i Toscana
Viareggio – en perle på kysten av Toscana
Barga – en vakker fjellandsby i Toscana

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om utflukter fra Firenze. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?   
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon