Stranden i Viareggio

Leter du etter en badeby med historisk sus og hvite strender, er Viareggio i Toscana et godt valg. Byen ligger på Versiliakysten, og har en 20 km lang strand! Selv om andre verdenskrig gikk hardt utover byen, er elegansen fortsatt intakt. Den eldste bygningen som står igjen er Torre Matilde fra 1541. Denne byen må så klart sjekkes!

Viareggio er historie, badeliv … og ikke minst en blomstrende by!

Her er flotte badeanlegg og jugend-villaer. Strendene er fylt med fargerike parasoller, og langs strandpromenaden ligger hoteller i engelsk riveriastil. I den moderne havnen ligger lystyachter i millionklassen, og i bakgrunnen rager intet mindre enn de Apuanske Alper.

Havna i Viareggio
Viareggio har en moderne havn full av lystyachter i millionklassen
Viareggio sett fra havet
I Viareggio er veien til stranda aldri lang

Vi nyter Viareggio slik søsteren til Napoleon Bonaparte, Paolina Borghese, gjorde det: Med god mat, deilige strender og noe godt i glasset.

3 kilometer lang strandpromenade

Rett innenfor stranden ligger den elegante 3 kilometer lange strandpromenaden, Passaggiata Margherita. Den er kantet med palmer og et rikt utvalg av hoteller, barer, restauranter, nattklubber, butikker og kunstgallerier som perler på en snor. Strandpromenaden er i tillegg Viareggios virkelig kunstneriske skatt og viser en herlig jugendstil. Villa Argentina og Café Margherita, som stort sett har holdt seg intakt siden Giacomo Puccinis hyppige besøk, er høydepunktene for Art Nouveau-entusiaster. Og om kvelden er det et yrende liv her.

Mange flotte bygninger langs strandpromenaden
Strandpromenaden i Viareggio
Spennende småbutikker på strandpromenaden
Strandpromenaden i Viareggio
Helt greit med en middag på hvite duker her …

Har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese mer enn 200 reiseartikler fra inn- og utland. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Burlamacca-kanalen og skipsbygging i verdensklasse

Viareggio deles i to av Burlamacca-kanalen. På venstre side ligger marinaen. På høyre side ligger dokkene, hvor båtbyggerindustrien startet i 1819. Da ble det bygget store, sterke treskip her for å frakte marmoren fra de berømte steinbruddene i regionen. Dette la grunnlaget for det som er blitt en stor internasjonal shippingindustri. I dag blir de dyreste yachtene i verden laget her. De minste fartøyene er 24 meter lange, de største 6-7 ganger så lange. For å kjøpe disse superyachtene må du være blant de rikeste av de rike. På ett år selges rundt 370 av disse yachtene på verdensbasis, til en total verdi av svimlende 4 milliarder euro.

Burlamacca-kanalen er en viktig del av Viareggio

Private strender med stive priser

Store deler av stranda i Viareggio er privat, og du må betale for å være her. Prisene varierer fra Bagno til Bagno, på de rimeligste får du solsenger og parasoller for hele familien for 50 euro for en hel dag. Andre steder koster det 80 euro pr person pr dag! Prisen avhenger av fasilitetene. De aller fleste Bagnoene har toaletter, dusj og kafé. De dyreste har privat basseng, egen bar og restaurant med musikk på kveldene. Jo mer penger du legger i potten, jo flere fasiliteter får du. Toscana

Solparasoller på stranda i Viareggio
System i sysakene på stranda i Viareggio
For mye sol? Ikke noe problem, vi leier vekk sola.
Solparasoller på stranda i Viareggio om kvelden
Viareggio har vakre solnedganger …

Strendene er hvite og langgrunne, og hvis du ikke gidder å ligge på solsenga hele dagen, er det flust av vannaktiviteter å være med på. Toscana

Stranden i Viareggio
I Viareggio bader du, sånn er det bare …
Strand i Viareggio
Endeløse strender i Viareggio

Fantastisk lokalt kjøkken

Er du glad i sjømat, er Viareggio et eldorado. Fiskerne leverer dagens fangst på morgenkvisten, så ferskere får du ikke råvarene. Med mindre du fanger fisken og tilbereder den selv, da. Det er nok av fiskere som prøver lykken på egen hånd her. Noen av spesialitetene du kan fråtse i er spaghetti alla marinara, allo scoglio og trabaccolara.

Fiskere i Viareggio
Satser på at det er stang inn i dag for de fleste her …


Er du ikke en sjømatelsker, kan du likevel glede deg over nydelig mat. De friske grønnsaksalatene med extra virgin olivenolje er veldig gode, og selvfølgelig får du alle varianter av pasta og pizza. Ta deg også tid til å stikke innom en dagligvareforretning. Frukt-og ferskvarediskene er uimotståelige.

Jordbær
Namnam – italienske jordbær på sitt beste!

Besøk et av byens flotte museer

Villa Paolina Civic Museum og den raffinerte art deco-arkitekturen, som kjennetegner mange av byens villaer, er et mustsee. Sjøfartsmuseet i sentrum er også verdt et besøk, her opplever du det fascinerende livet til sjømennene. Du som foretrekker fantastiske kunstverk, vil nok sette pris på Centro Matteucci, mens fans av marine temaer må besøke Museo Della Marineria Alberto Gianni. Ser du etter samtidskunstutstillinger, stikker du innom Galleria d’Arte Moderna e Contemporanea Lorenzo Viani, Sketches Museum Pierluigi Gherardi og Sant’Anna di Stazzema.

Det største karnevalet i Italia

Den største attraksjonen i Viareggio er karnevalet, som arrangeres i februar og mars. Det har vært arrangert siden 1873, og er det største i Italia. Over 800 000 (!) gjester kommer fra fjern og nær for å se på blomsteropptog og kjempemasker. Karnevalet strekker seg over 5 helger, og dersom du vil overvære det, må du booke hotell i god tid.

Utforsk Viareggio til fots!

Vi oppfordrer deg til å ta bena fatt! Vandre rundt, oppdag små skjulte perler. Det er alltid koselig å sette seg ned på en kafè, som stort sett bare besøkes av de lokale. Plutselig kommer du over en liten, solfylt piazza, noen små fargerike hus, eller kanskje bare en skyggefull benk. Det er når vi trasker rundt, litt utenfor de mest opplagte turiststedene, at vi ofte finner de stedene vi husker best når vi kommer hjem.

Fargerike hus i Viareggio
Folk i Viareggio er ikke redd for å bruke sterke farger …
Motorsykkel og blomster i Viareggio
Hva er vel mer italiensk enn en tur langs kysten her på scooter eller motorsykkel?

Lær italiensk på en av Toscanas mest attraktive språkskoler

Hva med å lære litt italiensk på reisen? I Viareggio finner du en av Toscanas mest attraktive språkskoler, Centro Culturale Giacomo Puccini. Denne skolen tilbyr et bredt spekter av kurs, fra standardprogram til privatundervisning. I sommerhalvåret møtes unge fra hele verden her for å lære italiensk og studere italiensk kultur. Bernt klinket til med et kurs her en hel uke, og skryter fortsatt av skolen og lærerne.

Språkskolen i Viareggio kan vi gjerne anbefale!

Båttur til Cinque Terre

Vi anbefaler også en båttur til Cinque Terre. Dette er en dagstur, og du kan ta båt hele veien, eller du kan gå av i en av de fem byene, gå til en av de andre, og så ta båt tilbake til Viareggio derfra.

Vernazza, en av Cinque Terres 5 vakre byer

Tips til overnatting i Viareggio

Viareggio er en av de mest populære byene langs den toscanske kysten, og prisene er deretter. Vi bor både på hotell og leid leilighet gjennom AirBnB. Dersom du synes det er greit å bo litt utenfor sentrum, er det mange fine leiligheter å finne på sistnevnte.

Hotellskilt Viareggio

Hvor ligger Viareggio?

Hvordan reise til Viareggio?

Du kommer lettest til Viareggio fra flyplassen i Pisa, en kjøretur på cirka 30 minutter. Fra flyplassen i Milano og Roma er det henholdsvis 3 og 4 timer å kjøre.

Du kan også ta tog. Jernbanestasjonen i Viareggio ligger i sentrum, og det tar ikke særlig mye lenger tid med tog enn bil fra de to nevnte byene.

Sjekk www.trenitalia.com for rutetider og priser.

Togstasjon i Palermo
Bernt har hatten på og er klar for Viareggio

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av våre artikler fra Italia

Barga – en vakker fjellandsby i Toscana
Camogli – en liten perle på Riviera di Levante
7 eventyrlige, italienske øyeblikk …
Flott fjelltur i Dolomittene i Nord-Italia
Seiser Alm – flott ferieparadis i Nord-Italia
Kulturvandring i Toscana – og en kafé med italiensk sjel
Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!
Ponte Vecchios fascinerende historie — Firenze
4 flotte piazzaer i Firenze
Våre anbefalte spisesteder i Firenze
Landlige Sesto Fiorentino – kun 12 minutter fra Firenze
Weekendtur til Roma i desember
Små og store perler i Milano
En langhelg i Milano

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Barga i Toscana. Kanskje har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon