Flere kjente attraksjoner slåss om oppmerksomheten når du besøker Milano. Forrige gang valgte vi flere av de mest kjente attraksjonene. Du kan lese om dette i artikkelen En langhelg i Milano. Denne gang har vi et løsere program. Vi har planer om å slentre gatelangs, finne små og store perler, se på folkelivet og kose oss med en kaffe eller et glass vin på en av de mange kafeene.

Glade folk i Milano
Ingen ting å si på humøret i hvert fall … vi er klare!

Milano er en by med rikelig med storbypuls. Men det går også an å finne små, grønne og rolige oaser her. De skal vi jakte på nå.

Kafé på et stille hjørne i Milano
Dette var en perle, inngjerdet og greier. Vin på tabaccheria! Og et mat- og vinbudsjett til å bli glad av!

Leonardo da Vincis vingård

Et hus, en vinåker og en hage. Bli med i Leonardo da Vincis fotspor, vi skal til en oase, og på andre siden av veien hvor du finner hans berømte maleri Last Supper. I vingården er det stille og rolig, og du kan kose deg med et enkelt og sesongbasert måltid på museets egen kafè. Dette er en perle!

Leonardos vingård
Deler av vingården til Leonardo – en deilig idyll …
God plass og mye grønt i vingården
Leonardos vingård
I denne hagen finner du all slags pynt. All slags!

Universitetet i Milano har i et forskningsprosjekt funnet at den druetypen Leonardo hadde, var Malvasia di candi aromatica, og først i 2018 ble den første innhøstingen igjen foretatt. Vinen, La Dama di Milano, ble produsert på 330 flasker. På etiketten er et portrett Leonardo har malt av Cecilia Gallerani, poet og elskerinne til Ludovico il Moro. Flaskene kan du se i museet.

Inngangsbilletten til Leonardos vingård er 10 euro for voksne.

Leonardos vingård Milano
Fortsatt på vingården – en herlig miks av myyye grønt og klassisk renessansearkitektur

Les mer om Vigna de Leonardo da Vinci på deres nettsted.

Castello Sforzesco – i mesternes fotspor


Firenze er ikke den eneste renessansebyen i Italia. Her i Milano finner du også spor av denne unike perioden. Vi vil kjenne litt på denne tiden, og besøker Castello Sforzesco. Her beundrer vi det siste mesterverket fra Michelangelo, Pietà Rondanini, som han fullførte bare noen dager før han døde, 89 år gammel. Men her handler det ikke bare om Michelangelo, også Leonnardo Da Vinci var bosatt her i flere år. Gå i fotsporene hans. Besøk slottet, gårdsplassen og hagen.

Slott i Milano
Praktfull fontene ved inngangen til Castello Sforzesco
Inngag slott Milano
Avstandene på denne festningen er store – sykkel er ikke dumt …
Borggården i slott i Milano
Rendyrket renessanse – ingen tvil!

Har du hørt om kanalbyen Milano?

Naviglio er på full fart oppover listen over populære områder i Milano, og det skjønner vi godt. Tro det eller ei, men Milano var en gang en kanalby!! Nå er det bare to kanaler igjen, Naviglio Grande og Naviglio Pavese. Midt i mellom ligger Darsene, et hyggelig nabolag med kafeer, butikker og barer. Vi har vært her tidligere, men likte oss så godt at vi bare MÅ tilbake. Selv om utestedene ligger på rad og rekke, hersker en rolig atmosfære her. Dette er også stedet for en aperitivo, et glass vin med fingermat til noen få euro. Serveres gjerne fra klokken 1800 på de fleste stedene.

Naviglio Milano
Naviglio Grande er populær og vakker, her er det små perler på rekke og rad.
Naviglio Milano
Deilig å slappe av langs kanalene i Milano
Stille og fredelig nabolag ved kanalene
Mye sol og lyst humør, og snart er det lunsj!

Har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese mer enn 250 reiseartikler fra inn- og utland. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Umulig å droppe Duomo og Galleria Vittorio Emanuele II

Selv om du har sett Duomo før, er det nesten umulig å gå utenom. Det samme gjelder det fargerike Galleria Vittorio Emanuele II. Det er alltid liv og røre på plassen foran Duomo, og i Galleria er det nok av shopping-glade mennesker. Vi hoppet bukk over klatring til topps i katedralen og shopping denne gangen. Men et glass med bobler fikk vi med oss på en av de finere stedene inne i Galleria.

For mer info: Duomo Milano og Galleria Vittorio Emanuele II

Duomo i Milano
Il Duomo er mektig, den tar 40 000 besøkende og er bygd i marmor!
Inngangen til Galleria Vittorio Emanuele II
Emanuele II
For et snasent handlesenter! Et innendørs gatekryss med de lekreste butikker!
Prosecco
Vi prøver et glass på elegante Motta

Ut på byen i pulserende Brera

Etter å ha besøkt flere steder med hvilepuls, er vi klar for mer action. Da er Brera distriktet å oppsøke. Vi spaserer dit på 20 minutter fra hotellet vårt, og skjønner at her kommer det til å bli folksomt utover kvelden. Det er gøy å se så mange folk samlet i gatene igjen. Men du verden så unge alle sammen er! Samme det, vi stiller oss i kø for noe som ser ut som en vinbar. Kjøper hvert vårt glass og gjør som alle de andre. Lener oss henslengt mot et ståbord, nipper til vinen og ser hverandre dypt inn i øynene. Kulere enn dette blir vi ikke i Milano!

Hørt om Stendhal-syndromet?

Vi har bestilt bord på Restaurant Stendhal, og lurer på om vi kommer til å besvime på samme måte som de som får Stendhal-syndromet. Har du hørt om det? Stendhals syndrom, også kjent som Stendhal-syndromet eller Firenze-syndromet, er en litt sjelden psykosomatisk lidelse, som forårsaker økt hjerterytme, svimmelhet, forvirring og til og med hallusinasjoner når individet opplever kunst, vanligvis når kunsten er spesielt vakker eller store mengder kunst er samlet på én plass (ref. wikipedia).

Les mer om Ristorante Stendhal på deres egen hjemmeside.

Maten smaker uansett helt nydelig, og servicen er det heller ikke noe utsette på. Er du på jakt etter et sted å spise i Brera-distriktet, kan vi virkelig anbefale Ristorante Stendhal.

Et annet tips er Al Cantinono, et sted med god mat og løs snipp. Her serverer de rågod risotto, som jo er distriktets nasjonalrett! Og er du glad i mozzarella, anbefaler vi mozzarellamousse med honning og ristede mandler. Nammm!

Godt tips til overnatting i Milano

Vi anbefaler å bo sentralt i Milano. Byen er stor, og det er greit å slippe å bruke tid på å komme seg fra hotellet og til steder for å spise og for å se ulike attraksjoner.

Denne gangen valgte vi å bo på Montenapoleone Suites, en leilighetshotell 5 minutters gange fra Duomo og Galleria Vittorio Emanuele II. Dette er ganske maskuline suiter, med stort bad, soverom og oppholdsrom med minibar og kaffemaskin. Vi hadde utgang til veranda. Vi betalte ca 200 euro pr natt. Her kan du velge og vrake i lekre suiter. Noen har egen sauna … bare for å nevne noe.

For mer info og priser, se Montenapoleone Suites egen nettside.

Info om billetter på kollektivtransport

Enkeltbilletter i Milano dekker områdene Mi1, Mi2 og Mi3, og er gyldig i 90 minutter etter validering. Du kan bytte metrolinjer i løpet av denne tiden, men du kan ikke forlate t-banestasjonen og deretter komme tilbake og bruke den samme billetten. Prisen var 2 euro da vi var der.

Trikk i Milano
Det går ALLTID en trikk i Milano!

24-timers reisekort er gyldig i ett døgn fra validering. Billetten dekker områdene Mi1, Mi2 og Mi3, og koster 4,5 euro.

48-timers reisekort gir deg ubegrenset reise i 48 timer fra validering, og koster 8,25 euro. Det er helt perfekt for en langhelg i Milano!

Til og fra Malpensa Aeroporto

Taxi fra Malpensa og inn til Milano sentrum tar cirka 1 time, og koster rundt 100 euro.

Du kan også ta Malpensa Express, et tog som kanskje ikke akkurat kjører i ekspressfart. Turen tar 55 minutter, og toget stopper mange steder underveis. Prisen er 13 euro pr voksen, og du kan kjøpe billett både i automat og inne på billettkontor på flyplassen.

Taxi fra Milano Centrale (togstasjon) til Duomo koster cirka 15 euro.

Sjekk her for mer info om offentlig transport i Milano

Rød trikk i Milano
Farvel kjære Milano, vi kommer tilbake!

Husk å følge ReiseKIck på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om skjulte perler i Milano, setter vi stor pris på om du deler. Og vi håper du har fått tips og inspirasjon til din neste ferie i Milano.

TIPS : Les våre artikler om storbyer i Italia

En langhelg i Milano
Weekendtur til Roma i desember
Våre anbefalte spisesteder i Firenze
Ponte Vecchios fascinerende historie — Firenze
4 flotte piazzaer i Firenze

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon